• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η περήφανη ιστορία προέλευσης της Panigale V4
Νέα 03/05/2024 - 21:58

Μια νέα έκθεση έδωσε στους λάτρεις μια σπάνια ματιά στην ιστορία της ζωής μιας από τις πιο επιθυμητές μοτοσυκλέτες στην αγορά.

Σε όλους αρέσει μια καλή ιστορία προέλευσης. Αλλά το να γνωρίζουμε πώς και από πού προέκυψαν οι μοτοσυκλέτες που αγαπάμε απλώς τις κάνει ακόμα πιο ουσιαστικές. Και αυτό ακριβώς έκανε η Ducati κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδίασης του Μιλάνου, Fuorisalone.

Το εργοστάσιο από το Borgo Panigale έδωσε στους λάτρεις και τους επισκέπτες μια γεύση από την πλούσια κληρονομιά της εταιρείας, καθώς και από τη μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη sportbike της σύγχρονης εποχής, την Ducati Panigale.

Μέσω μιας συνεργασίας με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας Leonardo da Vinci, η Ducati παρουσίασε μια μοναδική βιτρίνα στη Fuorisalone του 2024. Η βιτρίνα ανέδειξε την πλούσια κληρονομιά της Ducati στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους επισκέπτες μια μοναδική ματιά στην προέλευση της Ducati Panigale V4.

Όλα ξεκίνησαν με το "Brief", ένα έγγραφο που υπογραμμίζει την ουσία αυτού που αντιπροσωπεύει το μοντέλο. Είναι σχεδιασμένη με έναν αφηρημένο αλλά και συγκεκριμένο τρόπο ταυτόχρονα - με παραμέτρους σχετικά με την απόδοση, αλλά ταυτόχρονα, με γραμμές που δείχνουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Μετά τη σύντομη ενημέρωση, οι επισκέπτες είδαν εις βάθος τη διαδικασία σχεδιασμού, από σκίτσα σχεδιαστών κρεμασμένα με χάρη, μέχρι το πρώτο πήλινο μοντέλο της μοτοσυκλέτας που έχουμε γνωρίσει.

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το σχεδιασμό αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα εκτιμούσε πόσο σημαντικό είναι το πήλινο μοντέλο όπου είναι το καταλληλότερο για τη μορφοποίηση του σχεδίου που έχει στο μυαλό του ο σχεδιαστής. Και ενώ μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν μια αρχαία μέθοδος σχεδιασμού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις το σχέδιο που υπάρχει στο μυαλό και στη φαντασία να ξεδιπλώνεται σε κάτι που μπορείς πραγματικά να αγγίξεις και να νιώσεις.

Ακολουθώντας την εξέλιξη του μοντέλου, η Ducati παρουσίασε το λεγόμενο Master Model, που παράγεται σε μια απόχρωση του ουδέτερου γκρι, επιτρέποντας στους θεατές να δουν τον τρόπο με τον οποίο το φως κάνει την αντανάκλαση από την επιφάνεια από διαφορετικές γωνίες. Στη συνέχεια ακολουθεί το κλινικό μοντέλο, το οποίο μοιάζει πανομοιότυπο με το τελικό προϊόν, αν και χωρίς λειτουργικό εξοπλισμό.

Η Ducati λέει ότι το Clinic Model χρησιμοποιείται ως πρωτότυπο αναφοράς, όπου κάθε μοτοσυκλέτα που παράγεται πρέπει να αντικατοπτρίζει την αισθητική του πανομοιότυπα.

Είναι αυτονόητο ότι οι μοτοσυκλέτες υψηλών προδιαγραφών όπως η Panigale V4 περνούν από εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη τόσο από άποψη σχεδίασης όσο και τεχνολογίας. Και ενώ η Ducati παρουσίασε τη σχεδιαστική της διαδικασία για την έκθεση με πιο ιδιαίτερο τρόπο, εξακολουθεί να είναι ωραίο να βλέπουμε κάθε βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού της μοτοσυκλέτας. Είναι ακόμα πιο ωραίο να βλέπουμε ότι κάθε μοντέλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά πέρασε από μια παρόμοια διαδικασία: από τη σύλληψη έως την ανάπτυξη έως την τελική παραγωγή.

Επόμενο άρθρο »

Θετικό ξεκίνημα στο CIV για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο

« Προηγούμενο άρθρο

Το MIT εξακολουθεί να εργάζεται στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα