• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Η μεγαλύτερη απειλή για το 2015...
...θα είναι ο Jorge Lorenzo!
Νέα 07/01/2015 - 11:31

Ο Marc Marquez θεωρεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για το 2015, χρονιά κατά την οποία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον τρίτο συνεχόμενο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία, ακούει στο όνομα Jorge Lorenzo!

Ο Ισπανός της Yamaha δεν κατάφερε να κοντράρει τον Marquez το 2014, έχοντας ξεκινήσει καταστροφικά την περσινή σεζόν με την πτώση στον πρώτο γύρο στον αγώνα του Κατάρ και την άκυρη εκκίνησή του στον επόμενο Γύρο του Τέξας.

Μετά από μόλις δυο αγώνες, ο Lorenzo βρισκόταν 44 βαθμούς πίσω από τον αντίπαλό του, την ώρα που ο Marquez φάνταζε κυριολεκτικά ανίκητος, κερδίζοντας στη συνέχεια και τους οχτώ επόμενους αγώνες.

Εν τέλει, στην Ιαπωνία (Motegi), τρεις Γύρους πριν από το τέλος της σεζόν, ο Marc Marquez εξασφάλισε τον Τίτλο, με τον Jorge Lorenzo να κερδίζει μεν τον αγώνα στο Motegi, αλλά να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 99 βαθμούς διαφοράς από τον Marquez.

Ο Lorenzo τα έπαιξε όλα για όλα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, για να πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, ωστόσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, για πρώτη φορά μετά από 10 συνεχόμενες φορές που είχε βρεθεί στο βάθρο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Marc Marquez στο MCN, τόνισε ότι φοβάται περισσότερο τον Lorenzo και σε μικρότερο βαθμό τον αναγεννημένο Valentino Rossi ή τον ομόσταυλό του, Dani Pedrosa.

«Ο Lorenzo υστέρησε πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν και μέχρι το Mugello, διότι από εκεί και πέρα ήταν πολύ δυνατός. Μέχρι τότε όμως είχε χάσει πολλούς βαθμούς και ήταν δύσκολο να καλύψει το έδαφος», σχολίασε ο αναβάτης του HRC.

«Με τον Valentino πάλι, ποτέ δεν ξέρεις! Δεν περίμενα να παρουσιαστεί σ’ αυτό το επίπεδο. Περίμενα να είναι λίγο-πολύ όπως το 2013, αλλά θα είναι κι αυτός ένας από τους διεκδικητές, διότι έχει το κίνητρο. Από την άλλη και ο Dani είναι πολύ σταθερός».

«Ενδεχομένως να μην είναι καλύτερος ή χειρότερος τη νέα σεζόν, όμως πάντα θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και δεν πρέπει κανείς να τον υποτιμήσει. Πάντως , όπως και να ‘χει περιμένω ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου θα είναι ο Jorge».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Τι μάθαμε το 2014;

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2015: Ειδική 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα