• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabbati: Δεν νομίζω ότι η Ducati χρειάζεται τον Marc Marquez
Νέα 23/02/2023 - 19:27

Ο Marc Marquez βρίσκεται στην προτελευταία χρονιά μιας συμφωνίας τεσσάρων σεζόν με τη Honda, την οποία υπέγραψε στις αρχές του 2020 προτού υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι του, που εκτροχίασε την καριέρα του.

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής – ο οποίος κέρδισε έξι τίτλους MotoGP σε επτά χρόνια μεταξύ 2013 και 2019 – έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη Honda, αλλά θα κοιτάξει και αλλού αν η ιαπωνική εταιρία δεν του δώσει τη μοτοσυκλέτα που πρέπει για να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα Πρωταθλήματα.

Είναι η στιγμή που η Honda προσπαθεί να χαράξει το δρόμο της για να βγει από τη δεύτερη σεζόν της χωρίς νίκη μέσα σε τρία χρόνια, με τις δοκιμές πριν από τη σεζόν να αποκαλύπτουν ότι η RC 213V απέχει πολύ από το να είναι ανταγωνιστική.

Για χρόνια, ο Marquez συνδέθηκε συχνά μέσω φημών με διάφορους ανταγωνιστές κατασκευαστές, αλλά φαίνεται τώρα ότι η πόρτα -τουλάχιστον προς το παρόν- του έχει κλείσει από την πλευρά της Ducati.

Μιλώντας στον ισπανόφωνο ιστότοπο Motorsport.es, ο Paolo Ciabatti λέει ότι η Ducati θα συζητούσε ευχαρίστως το ενδεχόμενο μέλλον με τον Marquez, εάν o ίδιος το ζητούσε - αλλά πιστεύει ότι η τρέχουσα σταθερότητα των νεαρών αναβατών, που περιλαμβάνει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Francesco Bagnaia, σημαίνει ότι ο Ισπανός δεν χωράει στην εξίσωση.

"Δεν είναι ότι η Ducati δεν χρειάζεται έναν «από άλλον πλανήτη» όπως ο Marc. Είναι ότι η Ducati έχει ήδη τους δικούς της", είπε ο Ciabatti. "Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά ο Marquez είναι 30 ετών και έχουμε αναβάτες πέντε και έξι χρόνια νεότερους, με περιθώρια ανάπτυξης".

"Δεν νομίζω ότι η Ducati χρειάζεται τον Marc και το λέω με απόλυτο σεβασμό. Έχουμε ήδη αρκετούς αναβάτες που είναι πρόθυμοι να φτάσουν στην εργοστασιακή ομάδα για να σκεφτούμε να υπογράψουμε μαζί του".

"Προφανώς, αν μας τηλεφωνήσει αύριο για να ζητήσει συνάντηση, δεν θα του κλείσουμε το τηλέφωνο. Αλλά η στιγμή για τον Marc να υπογράψει με τη Ducati ήταν πριν από μερικά χρόνια, τώρα έχει παρέλθει".

Ο μικρότερος αδερφός του Marquez, Alex Marquez, θα είναι αναβάτης της Ducati το 2023, μετακινούμενος από την LCR Honda στη Gresini.

Επόμενο άρθρο »

Ο Σάκης Σκούρτας στα “PITS” με τον Δημήτρη Διατσίδη

« Προηγούμενο άρθρο

Το Πρωτάθλημα Superbikes ξεκινάει αύριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα