• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rivola: Οι πίστες θα είναι πολύ μικρές για τις μοτοσυκλέτες
Με τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξης
Νέα 01/03/2023 - 18:25

Τα MotoGP σκέφτονται το μέλλον, και από τεχνική άποψη. Τα τρέχοντα πρωτότυπα έχουν επιτύχει απίστευτες επιδόσεις και υπάρχει η σκέψη ότι αυτό θα πρέπει να μειωθεί στο μέλλον. 

Πότε θα γίνει αυτό; Οι κατασκευαστές μόλις υπέγραψαν πενταετή συμφωνία με την Dorna, οπότε θεωρητικά, μέχρι το 2026, οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν μόνο εάν συμφωνούν όλοι οι κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι μια πραγματική επανάσταση θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2027. 


"Εάν η ανάπτυξη των MotoGP συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι πίστες δεν θα είναι αρκετά μεγάλες για τις μοτοσυκλέτες μας", δήλωσε ο Massimo Rivola, Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing, σε συνέντευξή του στο Speedweek.

Ο Rivola επιβεβαίωσε ότι οι κατασκευαστές έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν με τη Dorna για να αποφασίσουν πώς θα παρέμβουν.

"Προς το παρόν, η ιδέα είναι να απαγορευτούν όλες οι συσκευές που χαμηλώνουν τη μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβανομένης αυτής που χρησιμοποιείται στην εκκίνηση", συνέχισε ο Rivola. "Συμφωνούμε επίσης στον περιορισμό της αεροδυναμικής ανάπτυξης. Το σημαντικό θα είναι να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στον αναβάτη και να μειώσουμε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα".

Ο κινητήρας μπορεί επίσης να υποστεί αλλαγές.

"Ίσως το μέγιστο διαμέτρημα να μην παραμείνει 81 χιλιοστά αλλά να μειωθεί. Σε γενικές γραμμές, συμφωνούμε ότι πρέπει να μειώσουμε την απόδοση των μοτοσυκλετών", κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

"Aν η σχέση είναι καλή, μια χαρά. Αν είναι μίσος, θα το δεχτώ"

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP και F1 επισκέπτονται το Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα