• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Meregalli: Ο Morbidelli πρέπει να αποδείξει ότι είναι γρήγορος
Ξέρουμε για τι είναι ικανός
Νέα 16/03/2023 - 19:01

Ο Massimo Meregalli δήλωσε ότι ο Franco Morbidelli πρέπει να «αποδείξει» ότι μπορεί να είναι γρήγορος σε μια σεζόν που αναμένεται να είναι καθοριστική για την καριέρα του στα MotoGP.

Με μεγάλο κίνδυνο να αντικατασταθεί στη Yamaha, εάν αποτύχει να βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, ο Morbidelli αντιμετωπίζει υψηλή πίεση ενόψει της σεζόν του 2023. Ο Ιταλός δυσκολεύτηκε καθόλη την περασμένη σεζόν και δεν έμοιαζε καθόλου με τον αναβάτη που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Joan Mir το 2020.

Ενώ ο ομόσταυλός του, Fabio Quartararo, έκανε μια σημαντική βελτίωση την τελευταία ημέρα του τεστ στο Portimao, ο Morbidelli συνέχισε να ζορίζεται καθώς ολοκλήρωσε τις δοκιμές με μια απογοητευτική 19η θέση.

Αλλά ο Morbidelli αισθάνεται ότι η παραμικρή βελτίωση θα μπορούσε να τον δει να ανεβαίνει αρκετά ψηλά στην κατάταξη.

"Αυτές ήταν πολυάσχολες μέρες δοκιμών", είπε ο Morbidelli. "Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, κάναμε πολλά πράγματα και κάναμε πολλές δοκιμές – γι' αυτό είναι το τεστ, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό".

"Θα είναι σημαντικό να αναλύσουμε καλά τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει και να κάνουμε τις σωστές επιλογές για το Σαββατοκύριακο του αγώνα".

"Βλέποντας την κατάταξη, το αποτέλεσμά μας μπορεί να φαίνεται κακό, αλλά στην πραγματικότητα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και η παραμικρή βελτίωση θα μπορούσε να μας ανεβάσει στην κατάταξη".

Με τους Toprak Razgatlioglu και Jorge Martin να είναι δύο ονόματα που φημολογούνται ως πιθανοί αντικαταστάτες του Ιταλού μετά το 2023, το να φέρει τον εαυτό του πιο κοντά στον Quartararo θα είναι ο πρώτος στόχος του για να παραμείνει στη Yamaha.

Μετά από αυτό, το να τερματίζει συχνά στην πρώτη δεκάδα είναι η προσδοκία παρά το γεγονός ότι η Ducati και η Aprilia φαινομενικά έχουν προβάδισμα σε σχέση με το υπόλοιπο grid.

Το Portimao ήταν μια καλή πίστα τόσο για τον Morbidelli όσο και για τον Quartararo ιδιαίτερα, επομένως ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς είναι μια πραγματική πιθανότητα, ακόμα κι αν οι δοκιμές στην ίδια πίστα υπογράμμισαν τις αδυναμίες της Yamaha.

Μιλώντας για το τι θέλει να δει ο Ιάπωνας κατασκευαστής από τον Morbidelli, ο Meregalli πρόσθεσε: "Θα είναι θεμελιώδες και σημαντικό για τον Morbidelli να αποδειχθεί γρήγορος. Γιατί όλοι ξέρουμε γιατί είναι ικανός".

"Πέρυσι μας έδειξε στη Sepang μια πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό περιμένουμε αυτή τη σεζόν. Είδα ότι ήταν πιο επιθετικός. Ελπίζω να τον δω στη θέση που πρέπει".

Επόμενο άρθρο »

Marini: Eίμαι ευχαριστημένος με την προετοιμασία

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez: Είμαι τη σωστή στιγμή στη σωστή ομάδα

Χορηγοί