• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Περισσότερο MotoGP από ποτέ
Τα ορόσημα που μπορεί να δούμε το 2023
Νέα 18/03/2023 - 14:59

Η μεγαλύτερη σεζόν MotoGP της ιστορίας είναι προ των πυλών και υπάρχουν ΠΟΛΛΑ να περιμένουμε. 21 Grand Prix σε 18 χώρες, νέα χρονοδιαγράμματα σε κάθε Grand Prix, οι αγώνες Sprint.  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ορόσημα και στατιστικά στοιχεία των οποίων θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες αυτή τη σεζόν, οπότε εδώ είναι μια σύνοψη αυτών των οροσήμων.

1000 – Το γαλλικό GP του 2023 στο Le Mans θα σηματοδοτήσει το 1000ο Grand Prix στην ιστορία του Πρωταθλήματος. Το MotoGP είναι το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1949.

777 – Το 2023, 777 βαθμοί βρίσκονται στο τραπέζι: 525 από αγώνες Grand Prix και 252 από αγώνες Sprint. Αυτό σημαίνει ότι το 32,4% των βαθμών αυτή τη σεζόν είναι διαθέσιμοι στους αγώνες Sprint. Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων βαθμών σε μία σεζόν στην κορυφαία κατηγορία με 420 βαθμούς  το 2019.

700 – Η νίκη του Alex Rins στη Valencia πέρυσι ήταν η 694η νίκη Ισπανού σε Grand Prix. Το 2023, η Ισπανία θα μπορούσε να φτάσει το ορόσημο των 700 νικών. Η Ιταλία προηγείται με 872.

250 – Με 245 νίκες κορυφαία κατηγορία μέχρι στιγμής, η Yamaha θα μπορούσε να φτάσει το ορόσημο των 250 νικών. Η Honda πρωτοπορεί με 312.

218 – Στο Grand Prix της Πορτογαλίας, ο Aleix Espargaro θα ξεκινήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τον 218ο αγώνα του στην κορυφαία κατηγορία. Αυτό θα τον φέρει στο ίδια Grand Prix με τους θρύλους των MotoGP Dani Pedrosa και Nicky Hayden στην τέταρτη θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες εκκινήσεις στην κατηγορία, πίσω από τον θρύλο του MotoGP Valentino Rossi (372), τον μελλοντικό θρύλο του MotoGP Andrea Dovizioso (248) και Alex Barros (245).

100 – Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 98 νίκες σε Grand Prix για Γάλλους αναβάτες, οπότε το 2023 η Γαλλία θα μπορούσε να φτάσει στο ορόσημο των 100 νικών σε Grand Prix.

90 – Ο Marc Marquez έχει αυτή τη στιγμή 85 νίκες σε όλες τις κατηγορίες, μόνο πέντε πίσω από τον θρύλο του MotoGP, Angel Nieto. Εάν ο Marquez φτάσει στις 90 +1, θα βρεθεί στην τρίτη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες και θα γίνει ο πιο επιτυχημένος Ισπανός αναβάτης στην ιστορία.

68 – Με 59 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της κατηγορίας, περάσει τις 68 νίκες του Giacomo Agostini. Ο Valentino Rossi προηγείται με 89 νίκες.

59 – Με 59 νίκες στα MotoGP πριν από το 2023, ο Marc Marquez έχει περισσότερες νίκες στην κατηγορία από όλους τους άλλους 21 αναβάτες που αγωνίζονται αυτοί τη στιγμή μαζί (57 νίκες MotoGP).

50 – Εννέα αναβάτες θα μπορούσαν να φτάσουν το ορόσημο των 50 βάθρων σε όλες τις κατηγορίες φέτος: Francesco Bagnaia (43), Miguel Oliveira (41), Enea Bastianini (40), Brad Binder (40), Alex Marquez (40), Jorge Martin ( 36), Joan Mir (33), Jack Miller (32) και Fabio Quartararo (32).

39 – Ο Quartararo είναι έκτος στη λίστα των αναβατών της Yamaha με τα περισσότερα βάθρα στην κορυφαία κατηγορία, σε ισοπαλία με τον θρύλο των MotoGP, Max Biaggi στα 28. Θα μπορούσε να φτάσει τον θρύλο του MotoGP, Kenny Roberts, στην πέμπτη θέση αν φτάσει τους 39 τερματισμούς στο βάθρο με τη Yamaha . Ο Valentino Rossi ηγείται με 142 βάθρα με το εργοστάσιο της Iwata.

23 – Ο Francesco Bagnaia έχει ήδη 11 νίκες με την Ducati και έχει την ευκαιρία να γίνει ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Ducati. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτος πίσω από τον θρύλο του MotoGP Casey Stoner (23 νίκες) και τον Andrea Dovizioso (14).

16 – Με 12 νίκες GP σε όλες τις κατηγορίες μέχρι στιγμής, ο Quartararo θα μπορούσε να γίνει ο πιο επιτυχημένος Γάλλος αναβάτης όσον αφορά τις νίκες. Ο Johann Zarco προηγείται με 16.

15 – Ο Bagnaia θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος πιο επιτυχημένος Ιταλός αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία αν φτάσει τις 15 νίκες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 11, δύο νίκες πίσω από τον Max Biaggi στην τέταρτη θέση και τέσσερις πίσω από τον Andrea Dovizioso στην τρίτη. Ο Valentino Rossi προηγείται με 89, μπροστά από τον Giacomo Agostini στις 68.

10 – Από το ισπανικό Grand Prix και μετά, ο Marc Marquez θα μπορούσε να γίνει ο ένατος αναβάτης στην ιστορία με μια νικηφόρα καριέρα στη μεγάλη κατηγορία που εκτείνεται δέκα χρόνια ή περισσότερο.

9 – Ο Marc Marquez θα μπορούσε να ισοφαρίσει τα εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Valentino Rossi.

9 – Εννέα αναβάτες δεν έχουν κερδίσει ακόμη Grand Prix στη μεγάλη κατηγορία: Johann Zarco, Alex Marquez, Pol Espargaro, Raul Fernandez, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio, Takaaki Nakagami και ο rookie, Augusto Fernandez.

5 – Ο Zarco θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος Γάλλος αναβάτης που θα κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία μαζί με τους Quartararo (11 νίκες), Régis Laconi (1), Christian Sarron (1) και Pierre Monneret (1). Ο Monneret είναι ο μόνος Γάλλος αναβάτης που κέρδισε στο γαλλικό GP σε μικρότερη κατηγορία, το 1954 – άλλο ένα ορόσημο που τόσο ο Zarco όσο και ο Quartararo θα επιδιώξουν στο Le Mans.

3 – Ο Maverick Viñales και ο Jack Miller θα μπορούσαν και οι δύο να γράψουν ιστορία στην εποχή του MotoGP κερδίζοντας με τρία διαφορετικά εργοστάσια. Ο Viñales κέρδισε με τη Suzuki και τη Yamaha και στοχεύει να προσθέσει την Aprilia – έχοντας φτάσει σε απόσταση 0,426 δευτερολέπτων από το κατόρθωμα πέρυσι στο Silverstone. Ο Miller έχει νίκες με Honda και Ducati και θα προσπαθήσει να προσθέσει νίκες με την KTM.

2 – Έχοντας κερδίσει τον τελευταίο αγώνα του 2022, ο Alex Rins θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος αναβάτης που παίρνει διαδοχικές νίκες στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτες από διαφορετικό κατασκευαστή μετά τον Valentino Rossi, ο οποίος κέρδισε τον τελευταίο αγώνα του 2003 με τη Honda και τον πρώτο αγώνα του 2004 με τη Yamaha. Η Πορτογαλία είναι επίσης η 100η εκκίνηση του Rins στα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Izan Guevara: Δεν υπάρχει βιασύνη

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Test Moto2, Moto3: 1η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα