• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε τόσο αργοί
Δεν αισθάνομαι φυσιολογικά στη μοτοσυκλέτα
Νέα 01/04/2023 - 12:52

Ο Fabio Quartararo δήλωσε την Πέμπτη πριν από την έναρξη του Grand Prix της Αργεντινής ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το πίσω κράτημα στη Yamaha του 2023, κάτι που οδήγησε στα σχόλιά του μετά το GP της Πορτογαλίας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους αντιπάλους του.

Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων δοκιμών της Παρασκευής στην Αργεντινή, το πίσω ελαστικό του Γάλλου σπίναρε συνεχώς καθώς επιτάχυνε και κατάφερε να φτάσει μόνο στη 14η θέση στους συνδυασμένους χρόνους.

Ως εκ τούτου, ο Quartararo θα πρέπει να περάσει από τις ΚΑΤ1 σήμερα, με τον Γάλλο να παραδέχεται ότι δεν έχει ταχύτητα αυτή τη στιγμή.

"Το συναίσθημα είναι… το χειρότερο είναι ότι η αίσθηση δεν είναι τόσο άσχημη, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα με το πίσω μέρος, δεν μπορώ να έχω ταχύτητα στις στροφές (στην έξοδο)", είπε ο αναβάτης της Yamaha. "Αισθάνομαι εξαιρετικά άκαμπτος στη μοτοσυκλέτα, δεν αισθάνομαι φυσιολογικά. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε γιατί γίνεται αυτό".

"Ο ρυθμός είναι συνήθως πολύ καλός, αλλά σήμερα (Παρασκευή) ο ρυθμός εκτός από την πρώτη έξοδο στις ΕΔ2 – που ήταν λίγο καλύτερος – ήταν κακός, δεν είχαμε ταχύτητα. Αυτό ήταν το πρόβλημα".

 

Ο Quartararo κατέληξε έξι θέσεις πίσω από τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli, ο οποίος περνάει απευθείας στις ΚΑΤ2 αφού τερμάτισε την Παρασκευή στην ένατη θέση.

Ο Γάλλος παραδέχεται ότι αυτό το «ασυνήθιστο» σενάριο είναι δύσκολο να κατανοηθεί, παραδεχόμενος «Δεν ξέρω γιατί είμαστε τόσο μακριά».

Τα προβλήματα πρόσφυσης στο πίσω μέρος ταλαιπωρούν τους αναβάτες της Yamaha για πολλά χρόνια, αλλά ο Quartararo λέει ότι δεν είχε ποτέ σοβαρά θέματα με αυτό στο παρελθόν και περίμενε - παρά τη χαμηλή πρόσφυση στην αργεντίνικη πίστα - να είναι πολύ πιο γρήγορος την Παρασκευή.

"Είναι αστείο γιατί δεν μου έχει συμβεί ποτέ, όταν πηγαίνω σε στροφές, να έχω αυτό το πρόβλημα", πρόσθεσε. "Κανονικά μπορεί να χάσουμε λίγο στο φρενάρισμα επειδή βγάζουμε το φρένο του κινητήρα και είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι στο πίσω μέρος".

"Αλλά σήμερα (Παρασκευή), κάναμε το ίδιο για να έχουμε περισσότερη ταχύτητα στις στροφές, αλλά λίγο πολύ ήταν το ίδιο πρόβλημα. Περίμενα να ήταν πολύ καλύτερα, για να είμαι ειλικρινής, γιατί αν δείτε πέρυσι στο ζέσταμα είχαμε έναν από τους πιο δυνατούς ρυθμούς".

"Ήμασταν σto 1:38, έκανα τον ίδιο χρόνο γύρου με 18 γύρους στο ελαστικό (ο καλύτερός του γύρος με νέο λάστιχο την Παρασκευή ήταν 1:39.264). Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε τόσο αργοί".

Επόμενο άρθρο »

Εύχονται ανάρρωση και σε αυτούς που τους “κατέστρεψαν”

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Η μοτοσυκλέτα δεν είναι καλή εδώ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα