• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli:Θέλω να πετύχω με αυτή την ομάδα
Το κλείσιμο της διαφοράς με τον Quartararo είναι ένα βήμα
Νέα 08/06/2023 - 12:53

Ο Franco Morbidelli έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του και έχει κλείσει τη διαφορά σε σχέση με τον Fabio Quartararo αυτή τη σεζόν, ωστόσο, ο Ιταλός εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση να διατηρήσει την εργοστασιακή του θέση στο MotoGP.

Ο Toprak Razgatlioglu δεν είναι υποψήφιος πια, αφού ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 επέλεξε να παραμείνει στο paddock των Superbikes με την BMW την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, ο Morbidelli θα μπορούσε να χάσει τη θέση του από άτομα όπως ο Jorge Martin, με τον Ισπανό να συνδέεται έντονα φημολογικά με την ομάδα της Yamaha.


Αλλά ο Ιταλός εξακολουθεί να αισθάνεται ότι είναι σε θέση να παραμείνει στη Yamaha και ισχυρίζεται ότι οι φήμες τροφοδοτούν το κίνητρό του.

 

Μιλώντας στο MotoGP.com, ο Morbidelli είπε: "Οι άνθρωποι που φτιάχνουν φήμες για άλλους αναβάτες στη θέση σου σου δίνουν επιπλέον κίνητρο επειδή θέλεις να δείξεις στον εαυτό σου και στους άλλους ότι βρίσκεσαι στο μέρος που [θα έπρεπε] να βρίσκεσαι".

Η Yamaha έχει ήδη δηλώσει ότι η συνέχιση με τον Morbidelli είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά τους, οπότε αν ο Ιταλός μπορεί να ανταποκριθεί στα αποτελέσματα του Quartararo στο μέλλον, αυτό πιθανότατα θα είναι αρκετό για να εγγυηθεί το μέλλον του με τον Ιάπωνα κατασκευαστή για τουλάχιστον ένα χρόνο.

"Αν κοιτάξω την απόδοση σε σύγκριση με τον ομόσταυλό μου, δεν είναι τόσο κακή", πρόσθεσε ο Morbidelli. "Καταφέραμε να έρθουμε πολύ πιο κοντά. Ο Fabio έχει κάνει τόσο σπουδαία πράγματα για να ανεβάσει την αξιοπιστία του τα τελευταία χρόνια. Εγώ έκανα πολύ λίγα για να έχω την αξιοπιστία μου ψηλά".

"Είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είναι ο τύπος που βγάζει όλες τις δυνατότητες από τη μοτοσυκλέτα. Είναι περίπλοκο να βγάλεις όλες τις δυνατότητες από το πακέτο που έχουμε. Σαφώς ο τρόπος δουλειάς υπάρχει και αυτό είναι εύκολο για όλους να το καταλάβουν".

"Αν δεν είσαι στην κορυφή, σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα. Νιώθω ότι πρέπει να δώσω λίγο περισσότερο για να διατηρήσω τη θέση μου και να προσπαθήσω να πετύχω αυτό που θέλω να πετύχω με αυτήν την ομάδα".

"Αισθάνομαι ότι το να κλείσω την διαφορά με τον Fabio είναι ήδη ένα καλό επίτευγμα".

Εάν ο Morbidelli φύγει από τη Yamaha, τότε θα πρέπει να υπάρχουν επιλογές για τον Ιταλό, ακόμα κι αν η φόρμα του έχει πέσει αρκετά από το 2021.

Ερωτηθείς πού μπορούσε να δει τον εαυτό του, ο Morbidelli έδωσε μια σύντομη, αλλά σαφή απάντηση: "Σίγουρα σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP".

Επόμενο άρθρο »

O Andrea Dovizioso έγινε θρύλος του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia και Bastianini και πάλι μαζί στην πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα