• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Valentino Rossi νικητής και στα αυτοκίνητα
4auto 12/06/2023 - 12:40

 

Στην περίφημη πίστα του Le Mans στην Γαλλία, ο Θρύλος του MotoGP Valentino Rossi, πήρε την πρώτη του νίκη με αυτοκίνητο στον υποστηρικτικό Αγώνα στα πλαίσια του θεσμού “Road to Le Mans”, που δίνει το εισιτήριο σε οδηγούς που θέλουν στο μέλλον να αγωνιστούν στον σπουδαιότερο Αγώνα Αντοχής στον κόμσο, τις 24 Ώρες του Le Mans.  

Ως επίσημος εργοστασιακός οδηγός της BMW M ο Valentino Rossi με την ομάδα BMW M, οδηγώντας μαζί με τον Jérôme Policand, μια BMW M4 GT3, πήρε τη νίκη στην κατηγορία GT3. 

Ο Αγώνας του “Road to Le Mans”, είναι μέρος του Κυπέλλου “Michelin Le Mans Cup” και το #46 στις πόρτες της BMW M4 GT3, συμμετείχε σε δύο Αγώνες των 55 λεπτών ο καθένας, με τον Γάλλο Jérôme Policand να εναλλάσσεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου. Ο Rossi στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα έκανε ένα ωραίο προσπέρασμα, με το οποίο πήρε την πρώτη του νίκη στην GT3. 

Μάλιστα ήταν η πρώτη εμπλοκή της BMW M Motorsport στο Le Mans, ενόψει της πρεμιέρας της BMW M Hybrid V8 στη μεγάλη κατηγορία το 2024. Φέτος η ομάδα μπαίνει για τελευταία φορά στις 24 Ώρες με αυτοκίνητα LMP2.  

Ο Valentino Rossi (#46 BMW M4 GT3, BMW M Team WRT) δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε. Ήταν η πρώτη νίκη με την BMW, και επίσης ήταν μια σπουδαία εμπειρία το να έρθουμε εδώ στα πλαίσια της προετοιμασίας του Αγώνα μας στις 24 Ώρες για την επόμενη χρονιά. Είχαμε καλό ρυθμό από την πρώτη μέρα και στις Κατατακτήριες, αλλά ήμασταν λίγο άτυχοι στον πρώτο Αγώνα, έτσι θέλαμε πολύ το βάθρο στο δεύτερο. Ο Jérôme ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισό και τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε. Είχα καλό ρυθμό αγώνα και κατάφερα να κάνω κάποια προσπεράσματα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι”.  

Αμέσως μετά τη νίκη του στην Γαλλία, ο Rossi πέταξε μέχρι την Φλωρεντία για να βοηθήσει από κοντά τους οδηγούς της Ακαδημίας VR|46 στον Ιταλικό MotoGP, όπου είδε τον Pecco Bagnaia να κυριαρχεί, αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς της Ακαδημίας να παίρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επόμενο άρθρο »

Tα 1000 MIGLIA με 4 Ελληνικές συμμετοχές φέτος

« Προηγούμενο άρθρο

Η Kosmocar παρουσιάζει την Kosmomove

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα