• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto E: ο Mattia Casadei Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Έγραψε ιστορία στην έδρα του
Νέα 13/09/2023 - 12:14

Ο Mattia Casadei (HP Pons Los40) είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIM Enel MotoE™ του 2023 και το έκανε με στυλ! Ο Ιταλός κατέκτησε το Πρωτάθλημα με μια δύσκολη νίκη στον 1ο Αγώνα του εντός έδρας Γύρου, βγαίνοντας στην κορυφή περνώντας τον Hector Garzo (Dynavolt Intact GP MotoE™) με μόλις 0.021 δευτερόλεπτα. Ο Casadei είναι ο πρώτος Πρωταθλητής από τότε που η κατηγορία αυτή έγινε ένα πλήρες Πρωτάθλημα οκτώ γύρων και 16 Αγώνων φέτος, γράφοντας ιστορία. Ο συναθλητής του Πρωταθλητή Nicholas Spinelli ήταν επίσης στις πρώτες θέσεις από την αρχή μέχρι το τέλος και ανέβηκε σε ένα σημαντικό βάθρο για να προσθέσει στους πανηγυρισμούς της ομάδας της Pons.

Ο πιο κοντινός αντίπαλος του Casadei για τον τίτλο, Jordi Torres (Openbank Aspar Team) δέχθηκε διπλή ποινή για Long Lap Penalty μετά την εκκίνηση, ενώ ήταν ένας πιο δύσκολος πρώτος Αγώνας για τον Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE™) καθώς ο Casadei πρωτοστάτησε με τον Garzo και τον Spinelli να ακολουθούν. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ιταλός ήταν να τελειώσει τον Αγώνα με τον Τόρες να βρίσκεται αρκετά πίσω και θα στεφόταν Πρωταθλητής καθώς ο Σπινέλι και ο Γκάρζο άρχισαν να αλλάζουν θέσεις στη διάρκεια του Αγώνα. Αυτό επέτρεψε στον Casadei να πάρει μία αναπνοή τρεις γύρους πριν, βλέποντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Το δίδυμο της Ongetta SIC58 Squadra Corse των Kevin Manfredi και Kevin Zannoni στη συνέχεια συμμετείχε στη μάχη μαζί με τον Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE™). Η τριάδα έφτασε τον Spinelli και τον Garzo, οι οποίοι άρχισαν για άλλη μια φορά να φτάνουν τον Casadei. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά, καθώς ο Garzo είχε λίγες επιλογές για να επιτεθεί στον τελευταίο γύρο. Ο Ισπανός βρισκόταν στον πίσω τροχό του Casadei στον τελικό τομέα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Casadei έκανε το τέλειο τελείωμα κατακτώντας το Πρωτάθλημα, καθώς μόλις κέρδισε τον Garzo, σφράγισε το στέμμα με μια νίκη. Πίσω από τον πρώτο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της FIM Enel MotoE™ ήρθε ο Garzo και στη συνέχεια ο Spinelli να ολοκληρώνει το βάθρο, με τον Torres να ανακάμπτει στη 10η θέση στο τέλος, αλλά να φροντίζει να συγχαρεί τον αντίπαλο του Τίτλου μετά την πτώση της καρό σημαίας. Οι Manfredi, Zannoni και Ferrari ολοκλήρωσαν το μπροστινό γκρουπ με αυτή τη σειρά.


 

2ος Αγώνας: Ο Spinelli παίρνει εκπληκτική παρθενική νίκη για να υπογράψει με στυλ

Λίγες ώρες αργότερα έγινε ο δεύτερος Αγώνας και 16ος του Πρωταθλήματος, με ενδιαφέρον στη μάχη για το νούμερο #2 της βαθμολογίας.

Ο Nicholas Spinelli (HP Pons Los40) ολοκλήρωσε τη σεζόν με στυλ στον 2ο Αγώνα, με την ομάδα της Pons να κατακτά το Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο Ιταλός πήρε την παρθενική του νίκη μετά από μάχη που έδωσε με τον Hector Garzo (Dynavolt Intact GP MotoE™) και τον πρόσφατο Πρωταθλητή Mattia Casadei (HP Pons Los40). Ο Πρωταθλητής Casadei κράτησε σταθερά στον πρώτο τομέα το προβάδισμα, με τον Spinelli και τον Garzo να βρίσκονται κοντά στον πίσω τροχό του. Ο Jordi Torres (Openbank Aspar Team) ακολουθούσε, καθώς ο Ισπανός δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά να κερδίσει το στόχο του ο οποίος ήταν να έχει ένα σταθερό αποτέλεσμα για να κλείσει τη σεζόν του 2023.

Ακριβώς στο μπροστινό μέρος όμως, ο Casadei έπεσε από την 1η στην 3η θέση με ένα “χτύπημα” καθώς ο Spinelli πέρασε τον Πρωταθλητή στον ταχύτερο τομέα στην πίστα και ο Garzo πέρασε γρήγορα επίσης τον Ιταλό. Ο Spinelli κράτησε σταθερός... μέχρι την 1η στροφή στον τελευταίο γύρο. Ο Garzo πίεσε αλλά ο Spinelli απάντησε μένοντας δίπλα, ενώ μετά εμφανίστηκε και ο Casadei.

Ο Spinelli κράτησε σταθερά μπροστά για να κερδίσει με στυλ, με τον Garzo να συγκρατεί τον Casadei καθώς οι τρεις είχαν άλλη μια μάχη πολύ συναρπαστική. Με όλα αυτά, ο Andrea Mantovani (RNF MotoE™ Team) και ο Torres μπήκαν και οι δύο απευθείας στον αγώνα του βάθρου. Συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Kevin Zannoni (Ongetta SIC58 Squadra Corse) και τον Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE™) μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο.Οι Tito Rabat (Prettl Pramac MotoE™), Miquel Pons (LCR E-Team) και Alessandro Zaccone (Tech 3 E-Racing) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Ο Eric Granado (LCR E-Team) χτύπησε με τον Kevin Manfredi (Ongetta SIC58 Squadra Corse), χωρίς όμως τραυματισμούς.

Αυτός ο Αγώνας φέρνει το τέλος της σεζόν του 2023 της κατηγορίας MotoE™ μετά από μια εκπληκτική χρονιά ανταγωνισμού. Η μοτοσυκλέτα της Ducati διέλυσε παντού τα ρεκόρ πίστας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε οδηγούς και ομάδες.

O Mattia Casadei με τον Δημήτρη Διατσίδη στη γιορτή της Alpinestars μετά τον Αγώνα
O Mattia Casadei με τον Δημήτρη Διατσίδη στη γιορτή της Alpinestars μετά τον Αγώνα

Ένα νέο όνομα στην κορυφή, μια απίστευτη νικηφόρα πορεία και περισσότερη ιστορία είναι μόνο η αρχή, καθώς η ηλεκτρική κατηγορία παρέδωσε μερικούς από τους πιο κοντινούς σε ανταγωνισμό Αγώνες. Αλλά αυτά συνέβησαν φέτος και περιμένουμε για περισσότερα το 2024!

 

 

Επόμενο άρθρο »

«Οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου, πρέπει να το κάνεις 100% αν θέλεις να το απολαύσεις»

« Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία MotoGP: Η συσκευή χαμηλώματος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα