• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ο Bulega εντυπωσιάζει, ενώ ο Bautista πειραματίζεται
Νέα 26/01/2024 - 13:22

Ο Nicolo Bulega συνέχισε να θέτει το ρυθμό στη Jerez, σημειώνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου 1'37.809 δευτερολέπτων που παρέμεινε ανέγγιχτος όλη την ημέρα.

Ο Jonathan Rea και ο Toprak Razgatlioglu, προσαρμοζόμενοι στις νέες τους ομάδες, ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα με τον δεύτερο και τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, αντίστοιχα. Ο Scott Redding διεκδίκησε την τρίτη θέση.

Προέκυψαν προκλήσεις για τον Alvaro Bautista, τον Πρωταθλητή του WorldSBK, καθώς στο τεστ στη Jerez οδηγούσε εστιάζοντας την προσαρμογή στη νέα ρύθμιση που απαιτούν οι κανονισμοί βάρους.

 

Τη δεύτερη μέρα των δοκιμών στο Circuito de Jerez - Ángel Nieto της Ανδαλουσίας, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) συνέχισε να είναι πρώτος, σημειώνοντας εξαιρετικό ρυθμό με ρεκόρ γύρου, αφήνοντας τους ανταγωνιστές του πίσω για περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο. Αντίθετα, ο συναθλητής του Alvaro Bautista αντιμετώπισε δυσκολίες, τερματίζοντας στην 16η θέση, γυρίζοντας σε 1'39.583 δευτερόλεπτα. Η Ducati έδειξε δύναμη με τον Andrea Iannone (Team GoEleven) να εξασφαλίζει την πέμπτη θέση ενώ ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) σημείωσε επίσης καλή απόδοση, τερματίζοντας έβδομος. Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) κατέκτησε την ένατη ενώ ο Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) ήταν 15ος στη μοναδική ημέρα των δοκιμών του.

Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) έδειξε τις δυνατότητες της Yamaha, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση με 1'38.345 δευτ., ενώ ο συναθλητής του Andrea Locatelli συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) εξασφάλισε την όγδοη θέση, ενώ ο Philipp Oettl (GMT94 Yamaha) κατέλαβε τη 12η.

 

Σε μια εκπληκτική στροφή, ο Scott Redding (Bonovo Action BMW) κατάφερε να διεκδικήσει την τρίτη θέση με 1'38.572 δευτ., ωθώντας τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στην τέταρτη θέση. Καλή και η επίδοση για τον Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW), ο οποίος εξασφάλισε την έκτη θέση. Ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) τερμάτισε 13ος με καλύτερο χρόνο 1'39.224 δευτ..

Οδηγώντας στην ομάδα της Kawasaki, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τερμάτισε στην 11η θέση, εστιάζοντας στον σταθερό αγωνιστικό ρυθμό, με τον Axel Bassani να βελτιώνεται στη 14η. Ο Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing) ήταν 18ος.

Η Honda είχε μια δύσκολη μέρα, με τον Xavi Vierge (Team HRC) να οδηγεί την ομάδα στη 16η θέση και τον συναθλητή του Iker Lecuona να τερματίζει 19ος.

 

Το Paddock του WorldSBK πρόκειται να μετακομίσει στο Portimao, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δοκιμών στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

 

Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Ήταν ένα καλό τεστ. Δοκιμάσαμε πράγματα που μου άρεσαν. Η χρονική επίθεση ήταν πολύ καλή και ο ρυθμός ήταν σταθερός όλη μέρα με τα ελαστικά του αγώνα. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για τον γρήγορο γύρο μου. Είναι η πρώτη μας δοκιμή στη χρονιά, και έχουμε ήδη αυτό το υπέροχο συναίσθημα με τη μοτοσυκλέτα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά όταν είδα το ταμπλό με 1'37,8 δευτ., χαμογέλασα. Είμαι ευχαριστημένος με όλη τη δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης δοκιμής που ανυπομονώ ήδη για την επόμενη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα στο Portimao».

 

Αποτελέσματα 2ης ημέρας δοκιμών στη Jerez:

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 1’37.809 δ., 69 γύροι

2. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) 1'38.345 δ., 78 γύροι

3. Scott Redding (Bonovo Action BMW) 1'38.572 δ., 77 γύροι

4. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’38.638 δ., 78 γύροι

5. Andrea Iannone (Team GoEleven) 1'38.744 δ., 61 γύροι

6. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) 1’38.832 δ., 74 γύροι

7. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) 1'38.852 δ., 91 γύροι

8. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) 1'38.871 δ., 76 γύροι

9. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 1’38.907 δ., 73 γύροι

10. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) 1’38.943 δ., 73 γύροι

 

Ο Stefano Manzi (Pata Ten Kate Racing Yamaha) στην κατηγορία WorldSSP,  κατέκτησε την πρώτη θέση με 1'41.338 δευτ., συμπληρώνοντας 64 γύρους. Ήταν τρία δέκατα μακριά από τον Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing) στη δεύτερη θέση καθώς συνεχίζει την επιστροφή του μετά από τη χειρουργική επέμβαση στον βραχίονα, ενώ ο Adrian Huertas (Aruba.it Racing - Ducati) πήρε την 3η θέση. Με τον Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) στην τέταρτη θέση, τέσσερις διαφορετικοί κατασκευαστές ήταν μέσα στην πρώτη τετράδα στο τέλος της 2ης μέρας.

Επόμενο άρθρο »

Campioni In Pista: στο σκι ο Bastianini κερδίζει τον Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της ομάδας Racing Pertamina Enduro VR46

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα