• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δοκιμές συνεχίζονται στο Portimao, καλωσορίζοντας νέους καλεσμένους
Νέα 30/01/2024 - 12:04

Ήδη ο πιο γρήγορος αναβάτης στο τεστ της Jerez την περασμένη εβδομάδα, ο Nicolo Bulega διατήρησε την κυριαρχία του εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην πρώτη μέρα των δοκιμών στο Portimao.

Ο Toprak Razgatlioglu της BMW ακολούθησε πολύ κοντά, ολοκληρώνοντας τη μέρα με μόλις 0.094 δευτερόλεπτα πίσω.

Τρεις αναβάτες της Yamaha συμπλήρωσαν την πεντάδα, με τον Jonathan Rea να διεκδικεί την τρίτη θέση, 0.148 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bulega, ακολουθούμενος από τους Remy Gardner και Andrea Locatelli.

 

Στο WorldSBK προστέθηκαν επίσης διάφοροι αναβάτες του MotoGP™ με μοτοσυκλέτες παραγωγής στο Portimao, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος Παγκόσμιου Πρωταθλητή Francesco Bagnaia, του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Grand Prix Marc Marquez και επίσης του θρύλου του MotoGP™ Valentino Rossi.

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) παρουσίασε εντυπωσιακή φόρμα την 1η μέρα στο Portimao, διατηρώντας την ορμή του από το τεστ της Jerez την περασμένη εβδομάδα. Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε τον εντυπωσιακό χρόνο 1'39.932, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση. Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν δεύτερος, μόλις 0,094 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bulega. Οι αναβάτες της Yamaha άφησαν το στίγμα τους, με τον Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon) να διεκδικεί την 3η θέση, μειώνοντας τη διαφορά από τον Bulega στα 0.148 δευτερόλεπτα. Ο συναθλητής του Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon) εξασφάλισε την 5η θέση, ενώ ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) διεκδίκησε την 4η.

Ο πρωταθλητής του WorldSBK Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), τερμάτισε τρία τέταρτα του δευτερολέπτου μακριά από τον ρυθμό στην όγδοη θέση. Αν και βελτιώθηκε από τη θέση του στη Χερέθ 16η, φαίνεται να αντιμετωπίζει τόσο έναν παρατεταμένο τραυματισμό στον αυχένα όσο και με την πρόκληση προσαρμογής στο έρμα που επιβάλλεται να υπάρχει στη μοτοσυκλέτα του για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες συνδυασμένου βάρους.

Εκτός της πρώτης πεντάδας, ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) εξασφάλισε την έκτη θέση, εστιάζοντας στις προσαρμογές για την εργονομία της μοτοσυκλέτας στη νέα πίστα. Ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) τερμάτισε έχοντας μια σταθερή μέρα στην έβδομη θέση, τελειοποιώντας τη βασική μοτοσυκλέτα και πειραματιζόμενος με διαφορετικά ψαλίδια. Ο Xavi Vierge (Team HRC) και ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) εξασφάλισαν την 9η και 10η θέση, αντίστοιχα, και οι δύο μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο του Bulega. Ακριβώς πίσω από αυτούς, ο Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team) επέστρεψε στη δράση αφού έχασε τη Jerez.

Στις πιο κάτω θέσεις στον αγωνιστικό χώρο, ο Iker Lecuona (Ομάδα HRC) αντιμετώπισε προκλήσεις στην 13η θέση, υποδεικνύοντας την ανάγκη για περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα μοτοσυκλέτα της Honda. Ο Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Racing) και ο Scott Redding (Bonovo Action BMW) τερμάτισαν 14ος και 15ος, ενώ ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) έκανε δοκιμές με νέα σέλα και διαφορετικά ψαλίδια και ήταν 16ος. Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) επικεντρώθηκε στη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας του και στη βελτίωση των χρόνων τμημάτων της πίστας. Ο Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing) παρέμεινε ανταγωνιστικός, μόλις 1.571 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bulega.

Στο WorldSSP, ο Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team) κέρδισε την πρώτη θέση με 1'43.806.

 

Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Πολύ καλή πρώτη μέρα. Ανησύχησα λίγο πριν ξεκινήσω σήμερα το πρωί, αυτή η πίστα είναι πολύ δύσκολη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ήταν δύσκολο να είσαι γρήγορος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για την ώρα σήμερα. Αυτή η πίστα είναι μια από τις πιο δύσκολες αυτή τη σεζόν και έπρεπε να προσαρμοστώ λίγο γιατί είναι πραγματικά διαφορετικά από την κατηγορία Supersport. Ο ρυθμός μου ήταν καλός στο τέλος, οπότε είμαι χαρούμενος για σήμερα. Επικεντρωθήκαμε στο φρενάρισμα γιατί χρειάζεται πολύ δυνατό φρενάρισμα εδώ, και εμείς πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορέσαμε να βελτιωθούμε και ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση να εργαστούμε αύριο. Κάνουμε ήδη εξαιρετική δουλειά και θέλω να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο».

 

 Αποτελέσματα 1ης ημέρας δοκιμής στο Portimao:

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 1’39.913 – 82 γύροι

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.094δ – 73 γύροι

3. Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon) +0.148δ – 74 γύροι

4. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.355δ – 89 γύροι

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon) +0.357δ – 78 γύροι

6. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.550δ – 74 γύροι

7. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.723δ – 82 γύροι

8. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.760δ – 86 γύροι

9. Xavi Vierge (Team HRC) +0.816δ – 89 γύροι

10. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.866δ – 65 γύροι

Επόμενο άρθρο »

Η GASGAS MotoGP™ με την Red Bull το 2024!

« Προηγούμενο άρθρο

Trackhouse Racing: έτοιμη για το 2024!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα