• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Razgatlioglu ολοκληρώνει πρώτος το τεστ στο Portimao
Νέα 31/01/2024 - 00:54

Ο Toprak Razgatlioglu της BMW κατέλαβε την πρώτη θέση τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ενισχύοντας την απόδοσή του από την προηγούμενη μέρα κατά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Ο συναθλητής του Michael van der Mark εξασφάλισε την πέμπτη θέση, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της BMW.

Για άλλη μια φορά, ο Nicolo Bulega αναδείχθηκε ως ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση με καλύτερο χρόνο 1'39.275 δευτερόλεπτα. Η συνεχής βελτίωσή του δίνει θετικό τόνο στη Ducati. Ωστόσο, ο συναθλητής του Alvaro Bautista βρέθηκε στη 15η θέση.

Επόμενο γεγονός στην ημερήσια διάταξη για το WorldSBK είναι το Επίσημο Τεστ που θα εκτυλιχθεί στο Grand Prix Circuit του Phillip Island στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

 

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας την τελευταία μέρα των Ευρωπαϊκών δοκιμών προετοιμασίας, επιδεικνύοντας την υπεροχή του με τη BMW. Ο Razgatlioglu έκανε τον ταχύτερο γύρο, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου με χρόνο 1'39.189 δευτ.. Η BMW συνέχισε να επιδεικνύει τη δύναμή της καθώς ο Michael van der Mark, ο συναθλητής του Razgatlioglu, δούλεψε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας και εξασφάλισε την πέμπτη θέση συνολικά.

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) συνέχισε να εντυπωσιάζει, εξασφαλίζοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με 1'39.275 δευτ., επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ο κορυφαίος αναβάτης της Ducati. Ωστόσο, ο συναθλητής του Alvaro Bautista αντιμετώπισε μια πιο απαιτητική μέρα, τερματίζοντας στην 15η θέση, μετά από συνεχή δουλειά με διαμορφώσεις στην τοποθέτηση του έρματος.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) κέρδισε την τρίτη θέση εστιάζοντας στον αγωνιστικό ρυθμό και τις κρίσιμες ρυθμίσεις πλαισίου. Ο συναθλητής του Axel Bassani εργάστηκε πολύ για την προσαρμογή στον τετρακίλυνδρο εν σειρά  κινητήρα, αλλά αντιμετώπισε τις προκλήσεις, τερματίζοντας 11ος.

 

Η Yamaha είχε μια ημέρα με δύο στάδια, με τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) να βρίσκεται στην τέταρτη θέση ως ο κορυφαίος αναβάτης της Yamaha. Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon) εντυπωσίασε σε όλη τη διάρκεια, εξασφαλίζοντας την έκτη θέση, ενώ ο συναθλητής του Jonathan αντιμετώπισε ξανά τεχνικά προβλήματα το πρωί αλλά τερμάτισε στην έβδομη θέση.

 

Άλλες αξιοσημείωτες επιδόσεις περιλαμβάνουν τους Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), Scott Redding (Bonovo Action BMW) και Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) που παρουσίασαν δυνατές επιδόσεις συμπληρώνοντας τους 10 πρώτους, συμβάλλοντας στην προσδοκία μιας ανταγωνιστικής σεζόν για το 2024.

Η Honda έδειξε σημάδια βελτίωσης, με τους Xavi Vierge (Team HRC) και Iker Lecuona να προσαρμόζουν τα ηλεκτρονικά και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πρόσφυσης. Ο Tarran Mackenzie και ο Adam Norrodin, εκπροσωπώντας την PETRONAS MIE Racing Honda Team, αντιμετώπισαν μια μικτή μέρα, με τον Mackenzie να έχει μία καθυστέρηση λόγω ενός προβλήματος εκκίνησης, ενώ και οι δύο αναβάτες έχασαν τη δράση την πρώτη μέρα.

Οι υπόλοιποι αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων των Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Racing), Andrea Iannone (Team GoEleven), Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing), Brad Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team) και Philipp Oettl (GMT94 Yamaha), συνέχισαν να εργάζονται εντατικά σχετικά με διάφορες πτυχές των ρυθμίσεων και των στρατηγικών τους κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

 

Κορυφαίος αναβάτης του WorldSSP ήταν ο Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team), μπροστά από τον Niccolo Antonelli (Ecosantagata Althea Racing Team).

 

 

1η θέση | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Ήταν μια φανταστική μέρα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν επικεντρώθηκα μόνο στον χρόνο του γύρου αλλά στον ρυθμό του αγώνα, γιατί μετά από αυτή τη δοκιμή, έχουμε ήδη επιστρέψει σε αγώνες. Η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα είναι καλή. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι, ειδικά σήμερα έκανα χρόνο γύρου 1,39,8 δευτ. με το ελαστικό SC0, και με το ελαστικό SCX, έκανα επίσης χρόνο 1'39, το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό. Σήμερα δοκίμασα μια προσομοίωση αγώνα 15 γύρων και φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, αλλά ακόμα μαθαίνουμε. Θα δούμε στο Phillip Island γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα».

 

Αποτελέσματα 2ης ημέρας δοκιμής Portimao:

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’39.189δ – 74 γύροι

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.086δ – 61 γύροι

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.332δ – 90 γύροι

4. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.377δ – 79 γύροι

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.428δ – 76 γύροι

6. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon) +0.489δ – 80 γύροι

7. Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon) +0.496δ – 64 γύροι

8. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.767δ– 53 γύροι

9. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +0.946δ – 76 γύροι

10. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +0.947δ – 59 γύροι

Επόμενο άρθρο »

Ο Aldo Drudi για την Τεχνητή Νοημοσύνη

« Προηγούμενο άρθρο

Η GASGAS MotoGP™ με την Red Bull το 2024!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα