• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι Αγώνες στο Phillip Island με υποχρεωτικά pit stop
Νέα 22/02/2024 - 18:06

Εν όψει του Grand Bridge Brewery Australian Round, αποφασίστηκε ότι οι Αγώνες WorldSBK και WorldSSP θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες flag-to-flag, με υποχρεωτική είσοδο στα pits για αλλαγή ελαστικών για όλες τις μοτοσυκλέτες.

Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μετά τις δοκιμές WorldSBK και WorldSSP στο Phillip Island νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και με αναφορά από τον Τεχνικό Διευθυντή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (FIM), τους Διοργανωτές των Αγώνων στην πίστα Grand Prix του Phillip Island και τον Οργανισμό Dorna WSBK (DWO) αποφασίστηκε ότι για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, τα πίσω ελαστικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερους από 11 γύρους για την κατηγορία WorldSBK και 10 γύρους για την κατηγορία WorldSSP.

Επιπλέον, η απόσταση Αγώνα για τους Αγώνες WorldSBK 1 και 2 έχει μειωθεί σε 20 γύρους και έχουν διατεθεί δύο επιπλέον σετ ελαστικών για κάθε αναβάτη και στις δύο κατηγορίες.

 

Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής WorldSBK:

«Η πίστα έχει αποδώσει θαυμάσια με τη νέα άσφαλτο. Ενώ σταδιακά το καουτσούκ απλώνεται, οι συνθήκες της πίστας εξελίσσονται και παρουσιάζουν ορισμένες προκλήσεις. Δεδομένου ότι τα ελαστικά κυκλοφόρησαν στα τέλη Νοεμβρίου για να φτάσουν για αυτόν τον εναρκτήριο Γύρο, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για ανάπτυξη συγκεκριμένων ελαστικών προσαρμοσμένων στις τρέχουσες συνθήκες ασφάλτου. Έχουμε αξιολογήσει προσεκτικά την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την πρώιμη δραστηριότητα της πίστας μετά τη νέα άσφαλτο και τις δύο ημέρες δοκιμών που πραγματοποιήσαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αν και οι συνθήκες έχουν σίγουρα βελτιωθεί, μπορεί να μην έχουν βελτιωθεί αρκετά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την προκλητική, γρήγορη φύση αυτής της διάταξης σιρκουί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εμείς, σε συνεργασία με τους Διοργανωτές των Αγώνων, την FIM και το Phillip Island GP Circuit, πρέπει να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, η οποία είναι υψίστης σημασίας».

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Pitstops: πως γίνεται η αλλαγή τροχών

« Προηγούμενο άρθρο

Dodge και WorldSBK συνεργάζονται για να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα