• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha YZF-R1 Jonathan Rea σε λίγες μονάδες
Μόνο 65 από αυτές θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Νέα Αγοράς 17/04/2024 - 11:27

Λίγα πράγματα κάνουν τους λάτρεις των σπορ μοτοσυκλετών να ονειρεύονται και οι ρέπλικες των αγώνων είναι ένα μέρος αυτών. Με τα χρόνια, έχουμε δει μοτοσυκλέτες περιορισμένης έκδοσης να εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες, προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών και των συλλεκτών που καταφέρνουν να τις αγοράσουν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Crescent Yamaha δίνει την ευκαιρία για 65 αγοραστές να κάνουν ακριβώς αυτό, με την κυκλοφορία της YZF-R1 Jonathan Rea Replica.

Η YZF-R1 Jonathan Rea Replica διατίθεται και σε έκδοση χρωμάτων του τεστ του χειμώνα.

Ο Jonathan Rea είναι ένας αναβάτης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη 17η θέση στην κατάταξη του 2024 WSBK, ο Rea είναι αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος αναβάτης. Είναι ο μόνος που κέρδισε έξι συνεχόμενους τίτλους WSBK, κατακτώντας την πρώτη θέση από το 2015 μέχρι το 2020. Ως εκ τούτου, το να υπάρχει ένα αγωνιστικό αντίγραφο περιορισμένης έκδοσης της μοτοσυκλέτας που αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στη σεζόν του 2024 ταιριάζει πολύ.

Όσοι παρακολουθούν το WSBK γνωρίζουν ότι ο Jonathan Rea είναι η νεότερη προσθήκη στην αγωνιστική ομάδα Pata Prometeon Yamaha, μια εξαιρετικά επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021 με τον τότε Παγκόσμιο Πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu. Λοιπόν, τι κάνει την Jonathan Rea Replica R1 τόσο ξεχωριστή; Εκτός από ένα φανταχτερό χρώμα εμπνευσμένο από αγώνες, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια. Αρχικά, η ρέπλικα είναι εξοπλισμένη με όλα τα «γρήγορα» εξαρτήματα που βρίσκονται και στο αγωνιστικό μοντέλο του Rea. Αυτά περιλαμβάνουν σύστημα εξάτμισης Akrapovic, ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο της Marchesini, πίσω αμορτισέρ Ohlins TTX, δοχεία αζώτου NIX στα εμπρός πιρούνια και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού. Για ορισμένους λάτρεις, αυτό το επίπεδο εξοπλισμού είναι περισσότερο από αρκετό για να επισφραγίσει τη συμφωνία αγοράς. Για όσους όμως λαχταρούν επιπλέον επιδόσεις, υπάρχουν αναβαθμίσεις όπως σετ δαγκάνων Brembo GP4RX και αγωνιστικοί δίσκοι T-Drive που μπορούν να διατεθούν με πρόσθετη αύξηση στην τιμή. Διατίθεται επίσης ένα προαιρετικό Garage Pack που αποτελείται από μπροστινές και πίσω βάσεις GYTR, μία μικρή μοκέτα και ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα μοτοσυκλέτας Jonathan Rea.

Η Crescent Yamaha λέει ότι η νέα Jonathan Rea Replica R1 είναι διαθέσιμη για αποστολή σε όλο τον κόσμο. Αλλά καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν γρήγορα, καθώς μόνο 65 από αυτές θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Η τιμή για μία από αυτές; περίπου 35,700 €, αλλά σίγουρα αξίζει για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις της Yamaha.

Το 2024 σηματοδοτεί μια θλιβερή αλλά σημαντική χρονιά για την Yamaha YZF-R1. Είναι η τελευταία χρονιά που η εμβληματική superbike θα πωληθεί ως street-legal έκδοση, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Η Yamaha είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ξεκινώντας από το έτος 2025 το μοντέλο YZF-R1 θα προσφέρεται ως μοτοσυκλέτα μόνο για πίστα, προορισμένη να έχει παρόμοια μοίρα με τη μικρότερη αδερφή της, τη YZF-R6. Ως εκ τούτου, η Jonathan Rea Replica R1 θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από τις τελευταίες νόμιμες αγωνιστικές ρέπλικες R1.

 

Επόμενο άρθρο »

Η KTM κυκλοφορεί νέα μοντέλα Motocross για το 2025

« Προηγούμενο άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα