• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι Παγκόσμιες Ημέρες Vespa σε πλήρη εξέλιξη στην Pontedera
Νέα 22/04/2024 - 11:17

Η μεγάλη παρέλαση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχών.

Μετά την τελετή έναρξης, οι Παγκόσμιες Ημέρες Vespa 2024 στην Pontedera βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά ακόμη, τη δεύτερη από τις τέσσερις ημέρες του προγραμματισμένου φεστιβάλ, ένας απίστευτος αριθμός Vespisti εξακολουθούν να φτάνουν στην πατρίδα της Vespa από σε όλη την Ευρώπη, ενώνοντας τους χιλιάδες ενθουσιώδεις αναβάτες που είχαν ήδη φτάσει τις τελευταίες ημέρες.

Καθώς περιμένουμε τους τελικούς αριθμούς, η οργάνωση του 2024 των Παγκόσμιων Ημερών Vespa υπόσχεται ήδη να είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για τη Vespa που έγιναν ποτέ. Για πρώτη φορά, το ετήσιο ράλι για όλα τα Εθνικά κλαμπ Vespa από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται ακριβώς εκεί που γεννήθηκε η Vespa και όπου κατασκευάζεται ασταμάτητα από το 1946. Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση, επειδή η Piaggio γιορτάζει τα 140 χρόνια της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1884, όπου έχουν ήδη φτάσει εκπρόσωποι από συλλόγους της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής, καθώς και από τις ΗΠΑ και την Κίνα και, προφανώς, από κάθε Ευρωπαϊκό Έθνος.

Η ανυπομονησία των Vespisti και όλων των καλεσμένων αυξάνεται σταθερά για τη μεγάλη παρέλαση Vespa, την πομπή όλων των Vespa που συμμετέχουν στο ράλι που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη μέρα, όπου χιλιάδες δίτροχα της Vespa και αναβάτες Vespisti θα διασχίσουν τη Valdera. Μεταξύ των ενθουσιωδών που θα αναχωρήσουν στις 11:00 π.μ. από τη Viale Italia στην Pontedera, θα είναι επίσης ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Rudy Zerbi. Υπήρξε μια μικρή γεύση από την παρέλαση σήμερα, με τις διάφορες περιηγήσεις που οδήγησαν τους Vespisti σε μια πραγματική εμπειρία της Τοσκάνης για να ανακαλύψουν θεαματικές διαδρομές σε μέρη όπως η Πίζα και η Βολτέρα, με αποκορύφωση την ειδική GTS 300 που παραδόθηκε χθες στην Κρατική Αστυνομία, η οποία θα πρωταγωνιστήσει και στην Παρέλαση αύριο.

Εκτός από τη μεγάλη παρέλαση, το αποκορύφωμα της ημέρας αύριο θα είναι στο Vespa Village με την εκδήλωση Concours d'Elegance, μια ευκαιρία που οι συμμετέχοντες δεν θα θέλουν να χάσουν για να δουν μερικές από τις πιο όμορφες και σπάνιες βέσπες συνοδευόμενες από την κομψότητα των αναβατών τους.

Στην αίθουσα ακροατών του Μουσείου Piaggio, οι συναντήσεις και οι χαιρετισμοί συνεχίζονται, συναντήσεις όπου οι λάτρεις μπορούν να συζητήσουν με τεχνικούς και σχεδιαστές που είναι οι βασικοί άνθρωποι στο σχεδιασμό και την κατασκευή της Vespa, για να μάθουν όλα τα μυστικά του πιο διάσημου και αγαπημένου δίτροχου στον κόσμο. Από χθες, στους χώρους του Μουσείου στεγάζονται και τα γραφεία του Vespa Historic Register που ιδρύθηκε το 1980 και είναι ο οργανισμός που προστατεύει και διαδίδει την τεχνική ιστορία της Vespa.

Όλη η Pontedera είναι πρωταγωνίστρια, όχι μόνο λόγω της φανταστικής της φιλοξενίας στους vespisti, αλλά και επειδή άλλαξε τις τοποθεσίες της με φεστιβάλ και εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Vespa, από εκθέματα φωτογραφίας και τέχνης μέχρι την κινηματογραφική κριτική, όπου τρεις από τις εκατοντάδες ταινίες που έχουν απεικονίσει τη Vespa θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα: η παραγωγή της Disney-Pixar Luca, η περίφημη Ρωμαϊκή Γιορτή και η μυθοπλασία Enrico Piaggio, ένα Ιταλικό όνειρο.

Επόμενο άρθρο »

Η Δήμητρα «Τζο» Λαδά κερδίζει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας

« Προηγούμενο άρθρο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Αλέξης Παπαγεωργίου στο Βαλκανικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα