• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι νεοφερμένοι αναβάτες ξεκινούν τη 18η σεζόν με ανταγωνισμό και ρεκόρ
Αγώνες 24/04/2024 - 12:13

Δράμα και ρεκόρ είναι εγγυημένα για τη Χερέθ, όπου πρόκειται να είναι ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο για το Red Bull MotoGP Rookies Cup και οι αιτήσεις για το 2025 είναι πλέον ΑΝΟΙΚΤΕΣ.

Ο Άρης Μιχάηλ αγωνίστηκε δύο χρόνια στο θεσμό

Μετά τον Έλληνα από την Γερμανία Άρη Μιχαήλ που το 2013 και 2014 αγωνίστηκε στο θεσμό (με Γερμανική αγωνιστική άδεια) και τον Ελληνο-Αυστραλό Θανάση Σίσση που πρωταγωνίστησε το 2011 και κατάφερε να ανέβει στην Moto 3, οι Έλληνες οδηγοί με αγωνιστική άδεια και καταβολές από τη χώρα μας, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση για το πιο κοντινό που υπάρχει στο να φτάσει κανείς να αγωνίζεται μαζί με τα αστέρια του MotoGP στις ίδιες πίστες και τις ίδιες ημέρες. Έτσι ας ελπίζουμε ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει το 2025, με την παγκόσμια επιλογή να γίνεται φέτος Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Ο Θανάσης Σίσσης το 2011 με τον Δημήτρη Διατσίδη που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του

Οι πρώτοι 2 από τους 14 Αγώνες της 18ης σεζόν και τα νέα αστέρια είναι βέβαιο ότι θα αναδυθούν. Υπάρχουν ήρωες από πέρυσι όπως ο Álvaro Carpe που τερμάτισε 2ος στο ντεμπούτο του με 2 υπέροχες νίκες καθώς διέλυσε την κυριαρχία του Angel Piqueras που έσπασε το ρεκόρ. Ο Carpe ξέρει ότι θα έχει μια μάχη στα χέρια του από τον Rico Salmela, τον 16χρονο Φινλανδό και τον 17χρονο Νοτιοαφρικανό Ruche Moodley. Και οι δύο έχουν μεγαλώσει τόσο σωματικά όσο και εμπειρικά και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν δίπλα στον 16χρονο Ισπανό.

 

Οι υπόλοιποι αντίπαλοι:

Άλλος ένας αντίπαλος για τον Carpe είναι αναμφίβολα ο Màximo Quiles. Ο 16χρονος Ισπανός είχε πολλές μάχες με τον Piqueras το 2022 και ο ανταγωνισμός τους έφτασε μέχρι το 2023. Ενώ ο Piqueras παρέμενε ήρεμος, ο Quiles έβραζε περιστασιακά και πρέπει να το διαχειριστεί αν θέλει να βελτιώσει την απόδοσή του αυτή τη σεζόν.

Σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι αναβάτες για διεκδίκηση του τίτλου. Στην πραγματικότητα, το Κύπελλο είναι ορθάνοιχτο επειδή ο 16χρονος Αργεντινός Marco Morelli έχει όλες τις ικανότητες που απαιτούνται για να παλέψει για το Κύπελλο στη δεύτερη σεζόν του, όπως και ο Guido Pini, ο 16χρονος Ιταλός. Πέρυσι ο Morelli είχε μια σεζόν σχεδόν εκτός αγώνων και ο Pini προσπαθούσε να περιορίσει τον ενθουσιασμό του.

Αυτοί, όπως ο Salmela και ο Moodley, ήταν ημιτελείς το 2023, αλλά θα ανταγωνιστούν τον Carpe εάν συγκεντρώσουν τα κομμάτια που λείπουν, όπως και ο Hakim Danish. Ο 16χρονος Μαλαισιανός ξεκίνησε το 2023 με 5η και 3η θέση, καθώς ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν και σίγουρα έχει τον ρυθμό, χρειάζεται όμως τον έλεγχο και τη συνέπεια.

 

Ήρωες της πρώτης σεζόν:

Μην υποτιμάτε τους πρωτοετείς Rookies, καθώς ο Carpe τερμάτισε 2ος πέρυσι, ενώ το 2011, ο Lorenzo Baldassarri πήρε το Κύπελλο στην πρώτη του σεζόν. Ο Kazuki Masaki το κατάφερε αυτό το 2017 όπως και ο José Rueda το 2022.

Ποιος λοιπόν από τους πρωτοετείς Rookies είναι πιθανό να ανταγωνιστεί; Υπάρχουν ορισμένοι προφανείς υποψήφιοι: ο Valentin Perrone, ο 16χρονος Αργεντινός, ο 15χρονος Ιταλός Giulio Pugliese, ο πρώτος Rookie της Πολωνίας, ο 17χρονος Milan Pawelec και ο Guillem Planques ο 16χρονος Γάλλος.

Υπάρχει τεράστιο εύρος εμπειρίας, αλλά όλοι μαθαίνουν τα ελαστικά της Pirelli και το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν αναμένεται να επιφέρει εκπλήξεις καθώς παρακολουθούμε δύο συναρπαστικούς Αγώνες.

Νικητές GP

Οι Rookies μπορεί κάλλιστα να κάνουν τους καλύτερους Αγώνες του Σαββατοκύριακου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι διαγωνίζονται σε μερικά Grand Prix. Οι Ex Rookies έχουν κερδίσει 198 GP και ανέβηκαν στο βάθρο 596 φορές. Ας προσέξουμε λοιπόν αυτή την 200η νίκη και το 600ο βάθρο.

Ο περσινός νικητής του Rookies Cup Angel Piqueras ανέβηκε στο βάθρο όπου κυριαρχούσε η κατηγορία Moto3 Rookies την τελευταία φορά που βγήκε στο Ώστιν, ώστε να μπορεί να κερδίσει τον αριθμό 199.

Επίσης, ο Pedro Acosta, κατηγορία Rookies του 2020, θα κερδίσει το 1ο του MotoGP; Ή μήπως ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Jorge Martín, κατηγορία Rookies 2014, θα προσθέσει στις 6 νίκες του στο MotoGP; Ο Enea Bastianini, κατηγορία του 2013, βρίσκεται 2ος στο κυνήγι του τίτλου και έχει ήδη 5 νίκες στο MotoGP.

 

Κυνηγήστε τους τώρα!

Δείτε τις δυνατότητες της μεγαλύτερης πρόκλησης της αγωνιστικής σας ζωής με την ηλεκτρονική εγγραφή για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025. Οι εγγραφές είναι τώρα ανοικτές.

Λίστα αναβατών:

4 Sullivan Mounsey (ENG)

5 Leo Rammerstorfer (AUT)

7 Rocco Sessler (GER)

11 Ruched Moodley (RSA)

13 Hakim Danish (MAL)

16 Joel Pons (ESP)

20 Jakkreephat Phuettisan (THA)

24 Guillem Planques (FRA)

27 Rico Salmela (FIN)

28 Maximo Quiles (ESP)

31 Giulio Pugliese (ITA)

44 Milan Pawelec (POL)

45 Kgopotso Mononyane (RSA)

47 Dodo Boggio (ITA)

48 Lennox Phommara (SUI)

50 Carter Thompson (AUS)

51 Brian Uriarte (ESP)

52 Evan Belford (ENG)

54 Veda Pratama (INA)

56 Kevin Farkas (HUN)

57 Leonardo Zanni (ITA)

70 Kristian Daniel Jr. (USΑ)

73 Valentin Perrone (ARG)

83 Alvaro Carpe (ESP)

94 Guido Pini (ITA)

95 Marco Morelli (ARG)

Επόμενο άρθρο »

«Ο στόχος είναι να πολεμάς κάθε μέρα, όχι μόνο σε κάθε Aγώνα»:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jacopo Cerutti 1ος στην Riotorto στον Αγώνα Motorally

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα