• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ: Ο υπέροχος Toprak 1ος στον Αγώνα Tissot Superpole
Αγώνες 16/06/2024 - 15:17

Αφού αρχικά έχασε την 1η θέση όταν έσβησαν τα φώτα, ο Toprak αντεπιτέθηκε για να πάρει τη 2η νίκη στην Ιταλία

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) συνεχίζει να διαμορφώνει μόνος του την κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024, δίνοντας μια ακόμα επική απόδοση κερδίζοντας τον Αγώνα Tissot Superpole με άνετη διαφορά. Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) έκανε έναν εντυπωσιακό Αγώνα, αλλά απλά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με το 2η θέση το πρωί της Κυριακής.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο εξασφαλίζοντας την 3η θέση.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ TOPRAK: Ο «El Turco» κερδίζει τη 2η νίκη του Σαββατοκύριακου

Ο Τούρκος σούπερ σταρ Razgatlioglu ήταν για άλλη μια φορά ο καλύτερος αναβάτης στο grid και τελικά φρόντισε να τελειώσει ο Αγώνας Superpole με άνετο τρόπο. Ξεκινώντας από την pole, ο "El Turco" περάστηκε για λίγο από τον Bulega που πήρε την πρωτοπορία εκτός γραμμής, αλλά ο Razgatlioglu μπόρεσε να διεκδικήσει ξανά το προβάδισμα και ποτέ δεν φαινόταν ότι θα το παρατήσει από εκείνο το σημείο και μετά.

Ο Razgatlioglu έγραψε επίσης μεγάλη ιστορία στο WorldSBK, ξεπερνώντας τον θρύλο του WorldSBK Noriyuki Haga και έγινε ο 5ος επικεφαλής όλων των εποχών σε νίκες στο WorldSBK με 44. Ο Βρετανός Alex Lowes ολοκλήρωσε ένα προσωπικό του αξέχαστο Σαββατοκύριακο μετατρέποντας την εκκίνηση της πρώτης σειράς σε τερματισμό στην 3η θέση .

 

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: Ιταλική υπόθεση για τη δεύτερη σειρά στον 2ο Αγώνα

Συνέχισε να είναι ένα θετικό Σαββατοκύριακο για τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha), με τον «Loka» να εξασφάλισε την 4η θέση για να παραμείνει η κορυφαία μοτοσυκλέτα με βάση την Iwata στο grid. Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) απόλαυσε έναν πολύ θετικό Superpole εντός έδρας Αγώνα, εξασφαλίζοντας ένα τερματισμό στην πεντάδα. Όπως και ο συναθλητής του Lowes, ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνοντας την πρώτη εξάδα με μία πολύ εντυπωσιακή 6η θέση. Η θέση αυτή επιβεβαίωσε επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα του Bassani από τότε που έγινε μέλος του Ιάπωνα κατασκευαστή.

 

TOP TEN: Οι Rea, ​​Petrucci έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις

Η μάχη για την πρώτη δεκάδα συνέχισε να παρουσιάζει περισσότερη διαφορετικότητα και ανταγωνισμό. Ο Iker Lecuona (Team HRC) απόλαυσε έναν πολύ καλό Αγώνα για να εξασφαλίσει τον τερματισμό στην 7η θέση για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, καθώς και το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν του 2024 μέχρι στιγμής. Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), ο οποίος είχε αργό ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς και μια πτώση το Σάββατο, απόλαυσε μια πολύ πιο δυνατή εμφάνιση στον Αγώνα Superpole, τερματίζοντας 8ος. Ο Τοπικός ήρωας Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), ο οποίος συνεχίζει να υποφέρει από τα δικά του προβλήματα των τραυματισμών, εξασφάλισε μία ακόμη πολύ εντυπωσιακή 9η θέση, καθώς επιστρέφει σε πλήρη φυσική κατάσταση μετά τον εν λόγω τραυματισμό. Ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ: Ο Bautista πέφτει, τερματίζοντας 17ος. Ο Gardner και ο Sam Lowes αποτυγχάνουν να τερματίσουν

Τα μεγάλα νέα από την υπόλοιπη δράση ήταν ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) είχε μία πτώση στη στροφή 10, αλλά κατάφερε να τερματίσει τον Αγώνα. Τελικά, ο Bautista δεν είχε αρκετό χρόνο για να αναπληρώσει τη διαφορά, τερματίζοντας χαμηλά στη 17η θέση. Ο Bautista θα ξεκινήσει τον 2ο Αγώνα από την 11η θέση αργότερα την Κυριακή. Ο Αυστραλός αναβάτης Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), ο οποίος απόλαυσε μια πολύ καλή μέρα το Σάββατο, είχε μία σύγκρουση μαζί με τον Αμερικανό αναβάτη Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW), οπότε θα ξεκινήσει τον 2ο Αγώνα από την 10η θέση. Οι Αγωνοδίκες της FIM επιβεβαίωσαν ότι δεν απαιτούνταν περαιτέρω ενέργειες μετά το συμβάν. Ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) είχε επίσης μία πτώση στη στροφή 5 που τερμάτισε πρόωρα τον Αγώνα Superpole.

Οι πρώτοι εννέα από τον Αγώνα Tissot Superpole.

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +1.651s

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +4.779s

4. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +8.061s

5. Andrea Iannone (Team GoEleven) +10.913s

6. Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +12.013s

7. Iker Lecuona (Team HRC) +12.436s

8. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +14.981s

9. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +15.255s

 

Ταχύτερος γύρος: Toprak Razgatlioglu, 1'32.687s - Νέο ρεκόρ γύρου Αγώνα

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

Επόμενο άρθρο »

Η Herrera με διπλή νίκη στο Misano, η Sanchez στη 2η θέση

« Προηγούμενο άρθρο

H Herrera κέρδισε την Carrasco σε έναν ιστορικό 1ο Αγώνα WorldWCR στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα