• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή με δυναμισμό: το MotoGP™ στο Assen
Αγώνες 25/06/2024 - 21:02

75 χρόνια ιστορίας, 4,54 απίστευτα χιλιόμετρα: το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου φτάνει στον Καθεδρικό Ναό

 

Δεν έχουν δημιουργηθεί ποτέ τόσα πολλά σημεία συζήτησης εκτός πίστας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα τρία Σαββατοκύριακα που πέρασαν, το MotoGP™ έγινε πρωτοσέλιδο από το Mugello Test, όταν στις 18:00 τοπική ώρα έγινε γνωστή η πρώτη ανακοίνωση μετακίνησης αναβάτη της σεζόν: ο Jorge Martin μετακομίζει από την Prima Pramac Racing στην Aprilia Racing από το 2025.

Αυτό κατέστησε αρκετά σαφές ποιος επρόκειτο να ανακοινωθεί μαζί με τον πρωταθλητή Francesco Bagnaia στην ομάδα της Ducati Lenovo και σίγουρα επιβεβαιώθηκε όχι πολύ καιρό μετά: ο Marc Marquez θα μετακομίσει από την Gresini Racing MotoGP™ στην εργοστασιακή ομάδα. Θα αφήσουμε τη συζήτηση σχετικά με το αν αυτό ήταν το συγκεκριμένο σχέδιο πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο Mugello στις φήμες.

Υπήρχε τότε μια ύφεση στη βιασύνη για το ποιος θα κερδίσει τη ρουλέτα ανακοινώσεων πριν η KTM βγει με τη μεγάλη της αποκάλυψη για το 2025. Η φήμη για τη μετακίνηση του Enea Bastianini από το πλευρό του Bagnaia στις Αυστριακές μοτοσυκλέτες ήταν αληθινή. Αλλά η φήμη για το ποιος θα ήταν ο συναθλητής του δεν είχε καν ξεκινήσει καθώς η KTM κατάφερε να κρατήσει κρυφή την πλήρη σύνθεση της και ήταν άλλη μια βόμβα: ο Maverick Viñales θα ενταχθεί σε μια νέα πορτοκαλί ομάδα Red Bull KTM Tech3 δίπλα στο(ν) “Beast”.

Τώρα, γνωρίζουμε ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Aprilia: ο Marco Bezzecchi, μετακομίζοντας από την Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Τα ντόμινο πέφτουν στο δικό τους συναρπαστικό παζλ, αλλά αυτό είναι όλο το 2025. Αυτή τη σεζόν, μένει ένα Πρωτάθλημα για να κερδιθεί. 13 Grand Prix, 13 Tissot Sprint και μέγιστος αριθμός 481 βαθμών εξακολουθούν να περιμένουν το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου το 2024 και επανερχόμαστε με μια σειρά από δύο κλασικά Grand Prix, ξεκινώντας από το TT Circuit Assen.

Καθώς το MotoGP™ γιορτάζει την 75η επέτειό του, το Assen γιορτάζει το 75ο Grand Prix του όπως είναι στο ημερολόγιο κάθε χρόνο από το 1949, εκτός από ένα κενό το 2020. Αλλά η κληρονομιά δεν είναι μια επιστροφή στον Καθεδρικό Ναό, αλλά ζει δίπλα σε αυτό που είναι συχνά ένα από τα πιο θεαματικά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα της σεζόν, και υπάρχουν ακόμα περισσότερα για να συμβούν καθώς όλοι βγαίνουν στην πίστα.

Ο Bagnaia, νικητής των δύο τελευταίων Αγώνων και λάτρης αυτής της πίστας, θέλει να αγωνιστεί τόσο για τους βαθμούς όσο και για να νικήσει καθώς επιβεβαιώνεται ο συναθλητής του για το 2025. Ο Martin, με μόνο μία νίκη στη Moto3™ μέχρι στιγμής, θέλει να δείξει ακόμα περισσότερα. Ότι η πίστα δεν έχει σημασία, ότι η ταχύτητα και η συνέπειά του είναι εκεί. Ίσως ότι οι αποφάσεις του για το μέλλον υποστηρίζονται και από τα δύο. Ο Marc Marquez, έχοντας φτάσει πολύ κοντά, δεν έχει ακόμη τη νίκη ενός Grand Prix το 2024. Μπορεί να το κάνει στο Assen, μία από τις πιο περιζήτητες κορυφαίες πίστες του Bagnaia; Με τους τρεις αναβάτες να διαφοροποιούνται με 35 βαθμούς, αυτά τα δύο Σαββατοκύριακα είναι δελεαστικά, καθώς το Assen δεν μοιάζει πολύ με τη Γερμανία.

Έπειτα, υπάρχει ο Bastianini, μόλις 57 βαθμούς μακριά από την κορυφή και αυτό θα μπορούσε να είναι λιγότερο απαγορευτικό για τις περιπέτειές του που προσέλκυσαν την προσοχή των αγωνοδικών της FIM MotoGP™ στο Le Mans και τη Βαρκελώνη, συμπεριλαμβανομένης της έντασής του με ένα άτομο εκεί που τον οδήγησε εκτός βαθμών. Ωστόσο, ο τελευταίος Γύρος του Mugello, η τελευταία στροφή και η προσπέραση στον Martin, δείχνει τι έχει να δώσει. Ο Viñales, εν τω μεταξύ, είναι πολύ καλός στο Assen και η φόρμα του το 2024 ισχυρή. Μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα για το βάθρο και να αναβιώσει λίγο COTA BatMav;

Ο συναθλητής του Aleix Espargaro έχει πολύ καλά αποτελέσματα και στο Assen, συμπεριλαμβανομένου ενός βάθρου πέρυσι, καθώς ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ακυρώθηκε για τα όρια πίστας και η Aprilia προωθήθηκε μπροστά. Ο Espargaro πέτυχε επίσης αυτό το εκπληκτικό δύο-προς-ένα με τον Binder και τον συναθλητή πλέον Jack Miller στο τελευταίο chicane της πρόσφατης μνήμης μας. Ο Binder, εκτός από τα όρια πίστας, είχε επίσης ρυθμό για το βάθρο και ο Miller – τώρα στην αναζήτηση για το 2025 – έχει καλή φόρμα στο Assen, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής του πρώτης νίκης στο MotoGP™ στη βροχή το 2016.

Ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3), πλέον επιβεβαιωμένος με πορτοκαλί την επόμενη σεζόν, θα θέλει να επιστρέψει στη μάχη του βάθρου και ο συναθλητής του Augusto Fernandez θα ελπίζει στο Assen – όπου κέρδισε το πρώτο του Grand Prix, στη Moto2™, και όπου είναι μία από τις αγαπημένες του πίστες – βοηθάει την τύχη του να γυρίσει στα καλά αποτελέσματα. Μετά από μια πολύ πιο δύσκολη πορεία τα τελευταία χρόνια, ο Bezzecchi θα αναζητήσει επίσης μια ανατροπή. Πέρυσι εδώ κέρδισε το Sprint για να αρνηθεί στον Bagnaia την ευκαιρία για διπλή νίκη, ακόμη κι αν ο Πρωταθλητής πήρε τη νίκη την Κυριακή, ο Bezzecchi δεν έμεινε πολύ πίσω με ένα εντυπωσιακό βάθρο.

Ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), εν τω μεταξύ, εντυπωσιάζει αθόρυβα καθώς διατηρεί το πάνω χέρι συγκριτικά με αρκετούς συναδέλφους του με τις GP23 και θα θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Ο Bezzecchi και ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) βρίσκεται στη δική του αποστολή, με την ταχύτητα να είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο πιο συχνά και με περισσότερους βαθμούς στους τερματισμούς.

Στην Trackhouse Racing, οι φήμες παραμένουν, αλλά οι Miguel Oliveira και Raul Fernandez πρέπει να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου ανεξάρτητα. Ο Fernandez  το 2024 δείχνει κάποια σημάδια αυτού που περιμέναμε από την προώθησή του στην κορυφαία κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού αποτελέσματος στο Sprint πριν από μερικούς Αγώνες, αλλά θα θέλει περισσότερα και ο Oliveira θέλει να επαναφέρει κάποια δυναμική παρουσία.

Αυτές οι φήμες εξακολουθούν να αφθονούν και στη Honda. Ο Joan Mir (Repsol Honda Team) βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο, με τον Πρωταθλητή του 2020 να είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ που απομένει. Ωστόσο, στην πορεία η αποστολή παραμένει απλή: να προχωρήσει μπροστά. Ο συναθλητής του Luca Marini, που έχει ήδη θέση χωρίς άγχος στην ομάδα, τον συνοδεύει σε αυτό, όπως και ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR). Εν τω μεταξύ, ο Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) εντυπωσιάζει αθόρυβα στη μάχη και είναι επίσης πρώην νικητής της Moto2™ στο Assen.

Στη Yamaha, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) θα ελπίζει ότι το Assen – όπου πέρυσι η ταχύτητά του ήταν εντυπωσιακή – θα βοηθήσει να δώσει ώθηση στην αποστολή του να γυρίσει πίσω στο μπροστινό μέρος, και το δικό του ρεκόρ στο χώρο είναι επίσης καλό. Είναι επίσης έξω από τη διεκδίκηση θέσης σε άλλη ομάδα, με το κεφάλι κάτω και επικεντρωμένος στην αποστολή του. Ο Alex Rins, εν τω μεταξύ, παραμένει στο κυνήγι για περισσότερους βαθμούς σε μια δύσκολη σεζόν, καθώς η Yamaha προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ομάδα φτάνοντας τους πρωτοπόρους και οι αναφορές από το πρόσφατο τεστ της μάρκας της Iwata ήταν πολύ θετικές.

Οι τίτλοι εκτός πίστας θα μας κρατήσουν να μιλάμε καθώς προχωράμε προς το Σαββατοκύριακο, αλλά μόλις ξεκινήσει η δράση ξέρουμε ότι το Assen θα τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας για έναν εκπληκτικό Αγώνα που υπόσχεται στον Καθεδρικό Ναό. Μην το χάσετε, λοιπόν, με το Πρωτάθλημα να είναι έτοιμο για περισσότερες ανατροπές, οι φήμες να συνεχίζουν να είναι ισχυρές και η πίστα με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο ημερολόγιο να είναι έτοιμη να προσφέρει ένα άλλο κλασικό Grand Prix.

Επόμενο άρθρο »

Καλώς ορίσατε στην Ολλανδία!

« Προηγούμενο άρθρο

Μία νέα κατηγορία θα κάνει ντεμπούτο το 2026

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα