• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Η Ducati ήθελε τον Marc γιατί έχουν τις ιδέες τους, εγώ την Aprilia γιατί έχω τις δικές μου»
Αγώνες 27/06/2024 - 22:39

Επιστρέψαμε! Μετά από όλα τα πρωτοσέλιδα από το Mugello και μετά, υπάρχουν τόσα πολλά να μιλήσουμε ακόμη και πριν πάρουν μπροστά οι κινητήρες στην Ολλανδία. Από συνεντεύξεις τύπου έως δηλώσεις και οτιδήποτε ενδιάμεσα, ακολουθεί μια σύνοψη των όσων είδαμε και ακούσαμε την Πέμπτη καθώς το Motul TT Assen ξεκινά.

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Μετά από τους θετικούς 7 πρώτους Γύρους, πώς νιώθετε μετά την ευκαιρία να γεμίσετε τις μπαταρίες σας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος;

«Ευχαριστώ για την ερώτηση για φέτος! Είμαι συγκεντρωμένος τώρα και έχω καθαρό μυαλό και νιώθω ότι μπορώ να κάνω καλή δουλειά καθώς στο Mugello ήταν πολύ δύσκολο ψυχικά και συναισθηματικά για μένα. Ακόμα κι αν προσπάθησα να μείνω μακριά από -Το μέλλον- μου ήταν ακόμη δύσκολο να επικεντρωθώ, ωστόσο, την Κυριακή ήμουν δυνατός, οπότε είμαι σίγουρος ότι με καθαρό μυαλό, θα δούμε τι μπορώ να κάνω. Στις Κατατακτήριες πέρυσι κάναμε λάθος και το πληρώσαμε στον Αγώνα, αλλά ο ρυθμός ήταν καλός και νιώθω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

Πόσο ενθουσιασμένος είστε για την πρόκληση της Aprilia;

Είναι απογοητευτικό που χάσατε την εργοστασιακή θέση της Ducati;

«Ήταν ένα γεμάτο γεγονότα Σαββατοκύριακο στο Mugello καθώς έφτασα με μερικές ιδέες και πληροφορίες που άλλαξαν πολύ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μόλις τελείωσε ο Αγώνας κατάλαβα ότι ίσως δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο, οπότε έπρεπε να πάρω μια απόφαση καθώς μερικές φορές στη ζωή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις ή όπως θέλεις. Σίγουρα ήταν απογοητευτικό μετά από τέσσερα χρόνια προσπάθειας να πάω στην επίσημη ομάδα, ότι δεν ήμουν η καλύτερη λύση για την Ducati και ότι ήταν ο Marc. Βρήκα την καλύτερη ευκαιρία που μπορούσα και πιστεύω ότι θα είμαι πολύ πιο χαρούμενος τα επόμενα χρόνια καθώς θα είμαι εργοστασιακός αναβάτης που ήταν το όνειρό μου. Νιώθω ότι πηγαίνω σε ένα μέρος που με θέλει και θα δώσει το 100% για μένα. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μπροστά μου και είμαι ακόμα αναβάτης της Ducati και θέλω να τελειώσω τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

FRANCESCO BAGNAIA (Ducati Lenovo Team)

Πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις διπλή νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ο στόχος είναι αυτός, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο καθώς πέρυσι άρχισα να δυσκολεύομαι σε αυτήν την πίστα και δεν ένιωθα καλά εδώ, αλλά δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να πάρουμε ένα διπλό βάθρο και μια νίκη. Αλλά ας δούμε καθώς ο Jorge ήταν δυνατός εδώ πέρυσι, ξεκίνησε πίσω μου στον Αγώνα, αλλά ο ρυθμός του ήταν 2 με 3 δέκατα πιο γρήγορος από τον δικό μου, είμαι σίγουρος ότι η μοτοσυκλέτα θα ταιριάζει στις απαιτήσεις αυτής της πίστας και θα κάνουμε άλλο ένα βήμα για να είμαστε πολύ πιο γρήγοροι».

 

Σκέφτεσαι τον Marc ως συναθλητή σου την επόμενη χρονιά;

«Δεν συμπεριλήφθηκα σε αυτήν την απόφαση, καθώς ήταν κάτι που ζήτησα γιατί ήθελα να είμαι συγκεντρωμένος στην πίστα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα ήταν η ίδια κατάσταση καθώς και ο Jorge και ο Marc είναι γρήγοροι, αυτή τη στιγμή ο Jorge είναι πιο γρήγορος καθώς έχει περισσότερη εμπειρία με τη μοτοσυκλέτα, αλλά ήταν λίγο-πολύ το ίδιο όσον αφορά την ταχύτητα του συναθλητή μου, έτσι για μένα είναι μια νέα πρόκληση και ένας νέος συναθλητής για να νικήσει η ομάδα και να βελτιώσουμε την κατάστασή μας».

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Έχετε ένα υπέροχο ρεκόρ εδώ, οπότε πόσο ανυπομονείτε να αγωνιστείτε εδώ με Ducati για πρώτη φορά;

«Ο στόχος είναι να είμαι κοντά στους Bagnaia και Martin που πιστεύω ότι θα είναι και οι δύο γρήγοροι όλο το Σαββατοκύριακο. Αλλά το διάλειμμα ήταν καλό καθώς μπορούσα να γεμίσω τις μπαταρίες μου και τώρα έχουμε δύο Αγώνες στη σειρά στο Assen και το Sachsenring και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε δυνατά το Σαββατοκύριακο την Παρασκευή».

 

Πόσο ανυπομονείς να είσαι στα κόκκινα για τα επόμενα δύο χρόνια;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και είμαι ευγνώμων στην Ducati Corse που με επέλεξε να γίνω συναθλητής του Pecco την επόμενη χρονιά. Ειδικά επειδή πριν από ένα χρόνο ήμουν έτοιμος να πω ότι ήταν το τέλος της καριέρας μου, αλλά ευτυχώς ήταν το καλοκαιρινό διάλειμμα όπου επαναφόρτισα τις μπαταρίες και το σώμα μου, από εκείνο το σημείο, αποφάσισα με άλλο τρόπο και σε αυτή την απόφαση η Honda μου επέτρεψε να πάω στην Gresini όπου κατάλαβα ότι η μοτοσυκλέτα ήταν έτοιμη να μου δώσει αυτοπεποίθηση και να με ανανεώσει ως αναβάτη. Από εκεί και μετά ήμουν ένας από τους διεκδικητές για την επίσημη θέση κάτι που ήταν ευχάριστο, έκανα το καλύτερο δυνατό στην πίστα και την Κυριακή το βράδυ στο Mugello, μου είπαν ότι θα είμαι ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας και σε δύο ημέρες κλείσαμε το συμβόλαιο και το ανακοινώσαμε. Την Τετάρτη, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια σεζόν για μένα, όπου θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό στην Gresini».

ENEA BASTIANINI (Ducati Lenovo Team)

Μετά από ένα φανταστικό βάθρο στο Mugello είστε αισιόδοξος για τη μάχη για το βάθρο αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Τώρα έρχομαι στο Assen μετά από έναν πραγματικά υπέροχο Αγώνα όπου ήμουν δυνατός στο τελευταίο μέρος του. Τώρα ερχόμαστε σε μια πίστα που στο παρελθόν ήταν δύσκολη, αλλά αυτή είναι μια νέα χρονιά και είμαι σίγουρος ότι η βασική ρύθμιση της μοτοσυκλέτας είναι καλή και εδώ έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για το βάθρο ή να βρεθούμε στο βάθρο».

 

Τι σας έπεισε να επιλέξετε την KTM;

Είχατε επιλογές σε άλλη ομάδα της Ducati;

«Ήταν πολύ δύσκολο στον Αγώνα του Mugello, καθώς μόλις η Ducati πήρε την απόφασή της, οι μετακινήσεις αναβατών έγιναν πολύ γρήγορα, όπως εμείς μέσα στην πίστα. Ήταν μια δύσκολη επιλογή αλλά όταν είδα το έργο της ομάδας Tech3, κατάλαβα την πιθανότητα να κερδίσω και το κίνητρο που μου έχει δώσει για το μέλλον. Ο συναθλητής μου θα είναι ο Maverick που θα είναι πολύ καλός καθώς θα είμαστε δυνατοί. Ωστόσο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο παρόν και να κάνουμε κάτι καλό».

MAVERICK VIÑALES (Aprilia Racing)

Με την προηγούμενη επιτυχία σας στο Assen είναι αυτή η ευκαιρία να επιστρέψετε στο βάθρο αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς είναι μια πίστα στην οποία ήμουν πολύ γρήγορος και νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μου θα λειτουργήσει καλά φέτος, οπότε ο στόχος είναι υψηλός. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να κατανοήσουμε την κατάσταση και να δούμε πού βρισκόμαστε, αλλά νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες. Ο καιρός δείχνει σταθερός, κάτι που είναι καλό για εμάς, οπότε πρέπει να είμαστε έξυπνοι όταν προετοιμαζόμαστε για τον Αγώνα».

 

Τι σας έκανε να νιώσετε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε;

«Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι ακολούθησα το ένστικτό μου καθώς είδα ποια θα είναι η μοτοσυκλέτα στο μέλλον και ένιωσα ότι ήταν η σωστή κίνηση. Προφανώς, βλέποντας τις δυνατότητες που μπορώ να πετύχω όπως στο Austin αλλά όχι να μπορώ να το κάνω αυτό σε περισσότερους Αγώνες, αυτό σημαίνει κάτι και αυτό ήταν επίσης ένας παράγοντας στην απόφασή μου, ωστόσο, αυτή είναι μια πρόκληση που θέλω να αντιμετωπίσω και να ολοκληρώσω, οπότε στοιχηματίζω τα πάντα στην απόδοση και αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω».

MARCO BEZZECCHI (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Τι είναι στο Assen που σας αρέσει τόσο πολύ και ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Αυτή η πίστα είναι φανταστική για μένα, μου αρέσει πολύ να οδηγώ σε αυτήν την πίστα καθώς υπάρχουν μερικές γρήγορες και μεγάλες στροφές. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καταπληκτικά εδώ για μένα, οπότε ελπίζω φέτος να ξεκινήσω δυνατά αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα όπου είχα την ευκαιρία να γεμίσω τις μπαταρίες μου».

 

Πόσο ανυπομονείτε να αγωνιστείτε για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia;

«Κάθε αναβάτης ονειρεύεται να γίνει εργοστασιακός αναβάτης και έκανα το ίδιο. Στόχος μου ήταν να μεγαλώσω και να προσπαθήσω να βελτιώσω τις ικανότητές μου στην οδήγηση και να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία στο MotoGP™ για να οδηγήσω τελικά για μια εργοστασιακή ομάδα. Είχα τη δυνατότητα να το κάνω αυτό και για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή μου».

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia Racing είναι ανταγωνιστική στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ορίσατε στην Ολλανδία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα