• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia νικητής στον Αγώνα των Πρωταθλητών
O Marquez 3ος μετά από επαφή και πτώση του Bulega
Νέα 28/07/2024 - 09:12

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia κυριάρχησε στην τρίτη έκδοση του Lenovo Race of Champions. Ο πολυαναμενόμενος αγώνας, που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ducati WDW 2024, είδε 15 αναβάτες της Ducati να διαγωνίζονται στο εμβληματικό Misano World Circuit "Marco Simoncelli" πάνω στην ολοκαίνουργιοα Panigale V4 S.

Ο Αγώνας μπορεί να μην μετρούσε για κάποιο πρωτάθλημα, όμως ανάμεσα στους 15 συμμετέχοντες και τους 21 Τίτλους σε διάφορες κατηγορίες Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, είχε αναπτυχθεί έντονο αίσθημα συναγωνισμού. Έτσι τελικά δεν έλειψε το δράμα, παρά τις συναινέσεις των επικεφαλής της Ducati που δεν ήθελαν να δουν τραυματισμένο κάποιο οδηγό τους, λίγες ημέρες πριν από την επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων.

Ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση στο grid, ο Bagnaia πήρε αμέσως το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι την καρό σημαία. Ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team, ο οποίος σημείωσε επίσης τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 1:35.431, διατήρησε σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 10 γύρων, περνώντας μόνος τη γραμμή του τερματισμού με περισσότερο από ένα δεύτερο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Δυνατή μάχη Iannone - Bulega στη μέση του Αγώνα

Ο αναβάτης των Superbike Andrea Iannone (Team Go Eleven), ο οποίος κατέκτησε την pole position με χρόνο 1:35.051, τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP, αφού κράτησε πίσω του έναν πολύ γρήγορο Nicolò Bulega για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα. Μάλιστα ο Ιannone τρεις γύρους πριν το τέλος πλησίασε απειλητικά τον Bagnaia, αλλά όπως είπε ο ίδιος δεν μπορούσε να επιτεθεί για να πάρει την πρωτοπορία.

Στον τελευταίο γύρο ο Marc Marquez έφτασε τους Iannone, Bulega και τελικά έκανε την κίνηση του στην τελευταία στροφή

Ωστόσο, ο αναβάτης της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati, ο “Bulegas” έπεσε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, αφού αυτός και ο Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) ήρθαν σε επαφή, όταν ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε την εσωτερική στην προσπάθειά του να ανεβεί στο βάθρο. Ο Ισπανός αναβάτης τελικά πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας έτσι το βάθρο του Lenovo Race of Champions, ο Ιταλός Πρωταθλητής SSP ευτυχώς τελικά δεν διαγνώστηκε με κάταγμα κλείδας και το γεγονός έληξε εκεί.


Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding):

"Το Lenovo Race of Champions είναι ένα απίστευτο θέαμα για όλους τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας. Προσωπικά, διασκέδασα πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα και βλέποντας το κόκκινο πλήθος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ducati στις κερκίδες του Misano Circuit ήταν μεγάλη συγκίνηση. Συγχαρητήρια στον Pecco, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε στον κόσμο το απίστευτο ταλέντο του κερδίζοντας έναν αγώνα παγκόσμιας κλάσης, και συγχαρητήρια επίσης στον Andrea και τον Marc, που τερμάτισαν στο βάθρο. Δικαίως δόθηκε προτεραιότητα για ιατρικούς ελέγχους μετά τη πτώση. Ο Lenovo Race of Champions και αυτό το WDW2024 ήταν το τέλειο σκηνικό για να δείξουμε την αξία της νέας Panigale V4 και η βελτίωση στην απόδοση σε σύγκριση με τον αγώνα του 2022 μας κάνει περήφανους για τη δουλειά που έγινε σε αυτή τη μοτοσυκλέτα».


Francesco Bagnaia (#1, Ducati Lenovo Team) – 1ος

«Πρώτα από όλα, θέλω να πω ότι ήταν φανταστικό να βλέπω τόσο κόσμο στις κερκίδες. Ήμουν ακόμη και σε θέση να ακούσω τους ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν, αν και φορούσα ωτασπίδες στο κράνος ενώ αγωνιζόμουν. Ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Το χάρηκα πολύ. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποια ήταν η διαφορά, οπότε πίεσα πολύ και διασκέδασα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δοκίμασα τη νέα Panigale V4 εδώ στο Misano και ανυπομονώ να προπονηθώ με αυτήν από εδώ και πέρα».

Andrea Iannone (#29, Team Go Eleven) -2ος

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα βάθρο με Πρωταθλητές, όπως οι Bagnaia και Marquez, μετά από τα χρόνια απουσίας από τους Αγώνες που είχα. Τώρα θα επικεντρωθώ στο WorldSBK και δεν μπορώ να σκεφτώ μια ενδεχόμενη επιστροφή στο MotoGP, αφού έχουν αλλάξει από τότε που έτρεχα, πάρα πολύ οι μοτοσικλέτες”.

Marc Márquez (#93, Gresini Racing MotoGP) – 3ος

Δεν κατάλαβα το αν ακουμπήσαμε στην τελευταία στροφή με τον Bulega, πήρα την εσωτερική και εκείνος προσπάθησε να κλείσει τη γραμμή του. Πήγα στην ομάδα του και έμαθα ότι ευτυχώς είναι καλά. Είναι η πρώτη φορά που οδηγώ με λάστιχα Pirelli στη ζωή μου και σε κάθε γύρο μάθαινα τη μοτοσυκλέτα και τα λάστιχα και στο τέλος πλησίασα στη μάχη του βάθρου”.

#WDW2024

Δείτε εδώ όλον τον Αγώνα:

 

Επόμενο άρθρο »

Νίκη για τον 15χρονο Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο - Dinos31 στo Motorpark της Ρουμανίας

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρέλαση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ducati 2024 έκανε ρεκόρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα