• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντώνης Βεντούρας: ο 12χρονος που κερδίζει, τιμωρείται, κλαίει ...και συνεχίζει
Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ρουμανία
Νέα 29/07/2024 - 12:33

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

Στα πλαίσια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU στην κατηγορία CFMOTO 300, συμμετείχε ο Αντώνης Βεντούρας, που μόλις είχε γιορτάσει τα 12α γενέθλιά του την προηγούμενη ημέρα. Οι αγώνες έγιναν στην πίστα Motopark της Ρουμανίας και βέβαια για το νεαρό Έλληνα οδηγό ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε την πίστα. Παρόλα αυτά σημείωσε ρεκόρ πίστας το Σάββατο και στον 1ο Αγώνα του διημέρου πήρε την δεύτερη θέση.

Στο Ζέσταμα για τον Αγώνα της Κυριακής έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:03.200 το κατέβασε 2:01.643, δείχνοντας σημαντική βελτίωση, καθώς μάθαινε την πίστα της Ρουμανίας. Έδειξε τόσο το πάθος του όσο και τη δύναμη να φτάσει έως εκεί που εκείνος πάντα βάζει στόχο, το βάθρο.

Έτσι στον Αγώνα της Κυριακής μπήκε αποφασισμένος και έκανε έναν υπέροχο αγώνα με αρκετή μάχη στα πρώτα στάδια, με τα αδέλφια Dermican από την Τουρκία. Μετά ξέφυγε μπροστά και τερμάτισε 1ος, μάλιστα με διαφορά 13'' δευτερολέπτων από τον Faith Demircan.

Όμως δυστυχώς ο μικρός μας οδηγός πήρε ποινή 30'' δευτερολέπτων για πρόωρη εκκίνηση (jump start) και έχασε τη νίκη, για την οποία αρχικά δίκαια πανηγύριζε. Ο κανονισμός είναι αυστηρός στο θέμα της εκκίνησης, καθώς σαφώς μια πρόωρη εκκίνηση δεν δίνει τόσο προβάδισμα όσο το μέγεθος της ποινής των 30''. Όμως θεωρείται ένας δίκαιος κανονισμός, καθώς διαφορετικά – αν η ποινή ήταν μικρότερη – μπορεί ο κάθε οδηγός να μην πρόσεχε ή να θεωρούσε ότι το προβάδισμα που παίρνει μπορεί να αντισταθμίσει την ποινή.

Όπως και νάχει αυτό δεν αφαιρεί κάτι από το γεγονός ότι ο Βεντούρας οδήγησε θαυμάσια και ότι όπως και στους προηγούμενους αγώνες που πρωταγωνίστησε και ήταν 11 χρόνων, έκλεψε και πάλι τα βλέμματα. Αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε για πολλά χρόνια να περιμένουμε τις νίκες και τα βάθρα του οδηγού που προέρχεται από μια αγωνιστική οικογένεια.

 

Το να κλάψει μετά την ανακοίνωση της ποινής είναι κάτι φυσιολογικό, όπως πολύ ωραίο είναι ότι και ο ίδιος συνειδοτοποίησε ότι πρέπει να κοιτάει μπροστά.

Αντώνης Βεντούρας – οδηγός CFMOTO300

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα καταρχάς να παρευρεθώ στη πίστα της Ρουμανίας, να τη γνωρίσω και φυσικά για το ότι έκανα τον καλύτερο χρόνο πίστας. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση μου για τον αγώνα του Σαββάτου και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για τον αγώνα της Κυριακής. Ήταν για μένα μια υπέροχη εμπειρία, ένας υπέροχος αγώνας με διαφορά 13'' δευτερολέπτων στον τερματισμό. Σίγουρα μου κόπηκαν τα πόδια μόλις έμαθα για την ποινή γιατί εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα, όμως κοιτάω το λάθος μου το διορθώνω και προχωράμε πάντα με ασφάλεια και φυσικά με τους κανόνες του αγώνα και σίγουρα κοιτάμε μπροστά!»

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Το πάθος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ducati δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα