• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χάλυβα στα πλαίσια συσκευασίας
Νέα 31/07/2024 - 11:55

Η Yamaha Motor είναι η πρώτη στην Ιαπωνία που υιοθετεί ανακυκλωμένο χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για πλαίσια συσκευασίας μοτοσυκλετών. Επεκτείνει επίσης το πεδίο χρήσης για χαλύβδινα φύλλα που παράγονται από ηλεκτρικούς κλιβάνους για να προχωρήσει προς τον στόχο της για ουδετερότητα άνθρακα στις πρώτες ύλες.

Η Yamaha Motor Co., Ltd. (Τόκιο: 7272) ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί φύλλα χάλυβα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, ανακυκλωμένα που παράγονται σε ηλεκτρικούς κλιβάνους ως πρώτη ύλη για τα πλαίσια συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για την αποστολή μοτοσυκλετών και θα επεκτείνει σταδιακά το πεδίο χρήσης του υλικού στο μέλλον. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ιαπωνία που χρησιμοποιούνται χαλύβδινα φύλλα από ηλεκτρικούς κλιβάνους για τη συσκευασία πλαισίων για μοτοσυκλέτες (σύμφωνα με την έρευνα της Yamaha Motor τον Ιούλιο του 2024).

Αυτά τα φύλλα χάλυβα είναι ανακυκλωμένα υλικά που παράγονται με την τήξη του σιδήρου από παλιά σίδερα, σε έναν ηλεκτρικό φούρνο και στη συνέχεια γίνεται η έλασή τους σε φύλλα. Σε σύγκριση με τα συμβατικά υλικά από σιδηρομετάλλευμα και οπτάνθρακα που τήκονται σε υψικάμινο, αυτά τα υλικά παράγουν σημαντικά λιγότερο CO2 κατά την παραγωγή τους.

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2024, η Yamaha Motor θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα ανακυκλωμένα φύλλα χάλυβα της Tokyo Steel Manufacturing Co., Ltd. (Tokyo Steel) για τα πλαίσια συσκευασίας για αποστολές μοτοσυκλετών, με σχέδια να επεκτείνει σταδιακά το πεδίο χρήσης τους, αυξάνοντας έτσι την αναλογία των ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια συσκευασίας του.

Ο χάλυβας κατασκευάζεται κυρίως από παλιοσίδερα που αποκτήθηκαν από κατεδαφισμένα κτίρια, παλιές οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα και μεταλλικές κατασκευές, και τα χαρακτηριστικά του υλικού, η ποιότητα και η καταλληλότητα για χρήση σε συσκευασίες έχουν δοκιμαστεί μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ της Tokyo Steel και της Yamaha Motor.

Η Yamaha Motor, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2050 του Yamaha Motor Group, εργάζεται για να είναι ουδέτερη από άνθρακα σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού της, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας έως το 2050. Καθώς η Εταιρεία εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου και τελικά τη μετάβαση στο 100% των βιώσιμων υλικών, η Yamaha Motor πιέζει να υιοθετήσει και να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση πράσινων και ανακυκλωμένων υλικών.

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλος νικητής ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου – Alex75 στην Ρουμανία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα