• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
1 βαθμός διαφορά: Ο Bastianini νικά τον Martin, ο Bagnaia και ο Marquez εγκαταλείπουν
Αγώνες 04/08/2024 - 01:02

Μία παρθενική νίκη στο Tissot Sprint, μια άλλη ανατροπή στο πρωτάθλημα και μια δραματική εξέλιξη: το Σάββατο στο Silverstone προσφέρει μερικά πυροτεχνήματα

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) πέτυχε μια απίστευτη νίκη στο Tissot Sprint στο Monster Energy British Grand Prix, ανεβαίνοντας το πρώτο του Σαββατιάτικο βάθρο με κάποιο στυλ στο πρώτο σκαλί. Η απόδοση του “Beast” ήταν πολύ ενεργή καθώς το Νο 23 αρνήθηκε τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), αν και το #89 πέτυχε ορισμένους κρίσιμους βαθμούς του Πρωταθλήματος μετά το δράμα για τον επικεφαλής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) που είδε τον κυρίαρχο Πρωταθλητή να αποχωρεί.

Το Βάθρο ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τον Aleix Espargaro, καθώς ο αναβάτης της Aprilia Racing έφτασε κοντά στις δύο πρώτες θέσεις, ξεφεύγοντας από την προσοχή του Bagnaia και έχοντας προηγηθεί του Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στο κυνηγητό. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη συνέχεια γλίστρησε επίσης για να παραχωρήσει την τρίτη θέση γενικής στο Πρωτάθλημα στον Bastianini σε ένα δραματικό απόγευμα στο Σίλβερστοουν.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ήταν μια φανταστική εκκίνηση από τον Bagnaia, ο οποίος ανάγκασε τον Espargaro να ανοιχτεί στην είσοδο στη στροφή 1. Ωστόσο, ήταν μια άμεση μάχη σώμα με σώμα στο μπροστινό μέρος, και ο Martin μπόρεσε να περάσει και να αρπάξει το προβάδισμα του Sprint στον Γύρο του Σίλβερστοουν.

Υπήρχε επίσης δράμα πίσω, καθώς ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) έπεσαν στον πρώτο γύρο μετά την προηγούμενη υπέρβαση στη στροφή 1. Και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ο Morbidelli έχει διπλή ποινή σε Long Lap για να εκτίσει την Κυριακή.

Σύντομα υπήρξε περισσότερο δράμα στον Αγώνα ακριβώς πίσω από τη μάχη για το βάθρο καθώς ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) συγκρούστηκαν, χωρίς να προκληθεί κατι κακό σε κανέναν από τους δύο παρά μόνο σχηματίστηκαν κομφετί με αεροδυναμικά φτερά στον αέρα. Η σύγκρουση αυτή ήταν επίσης αρκετή για τον Marc Marquez για να τους περάσει και τους δύο.

Στο μπροστινό μέρος, ο Martin συνέχισε να προηγείται στο κυνηγητό με τον Bastianini, με τον Ιταλό να βρίσκεται ακριβώς την ουρά του #89 καθώς οι Espargaro και Bagnaia ήταν πίσω από το δίδυμο. Το πρώτο δράμα του Αγώνα για τον τίτλο εκτυλίχθηκε στη συνέχεια, με τον Bagnaia να χάνει το μπροστινό στον 5ο γύρο στη στροφή 4. Ο αναβάτης είναι εντάξει, αλλά ο Ιταλός αναγκάστηκε να παρακολουθήσει από έξω τον Αγώνα καθώς ο Bastianini άρχισε να πιέζει τον Martin. Ο Polesitter Espargaro απελευθερώθηκε από την πίεση και με τον Martin να βρίσκεται ακόμα μπροστά, το #1 φαινόταν να έχει χάσει το προβάδισμα του Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια που είδε τον Martin να αντεπιτίθεται αμέσως, τoBeast” στη συνέχεια προηγήθηκε στον 6ο γύρο και προσπάθησε να απομακρυνθεί σχεδόν αμέσως. Το #23 συγκέντρωσε μια σειρά από εντυπωσιακούς χρόνους εντός του 1:58 με λίγους γύρους να απομένουν, κερδίζοντας λίγο χώρο, αλλά ο Martin εξακολουθούσε να είναι πολύ κοντά. Μια νίκη του Bastianini θα έφερνε ένα προβάδισμα 1 βαθμού για τον Bagnaia στη μάχη του τίτλου, μια νίκη του Martin και θα ήταν το #89 και πάλι στην κορυφή.

Στη συνέχεια, περαιτέρω δράμα για την βαθμολογία: Ο Marc Marquez έχασε το μπροστινό στη στροφή 16. Αυτό έδωσε τέλος στην ευκαιρία του Ισπανού να κερδίσει μερικούς ζωτικούς βαθμούς του Πρωταθλήματος καθώς αποσύρθηκε στο pitlane, αφήνοντάς τη μάχη στις KTM-GASGAS για την τέταρτη θέση και πιθανότατα να αποχωρήσει από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, δεδομένου ότι ο Bastianini βρισκόταν τώρα στην πρώτη θέση στην πίστα.

Με έναν γύρο να απομένει, το μόνο που υπήρχε ήταν η τελειότητα από τον Bastianini. Το Νο 23 επέκτεινε το προβάδισμά του από λίγα δέκατα σε ένα δευτερόλεπτο και αυτό ήταν - μια πρώτη νίκη στο Sprint στο Silverstone. Ο Martin, ωστόσο, τερμάτισε 2ος, κερδίζοντας κρίσιμους βαθμούς στο Πρωτάθλημα και τώρα βρίσκεται μόλις έναν πίσω από τον Bagnaia. Και πίσω του βρίσκεται πλέον ο Bastianini στην 3η θέση.

Η μάχη του Binder και του Acosta δεν σταμάτησε καθώς συνέχισαν τον Αγώνα τους μέχρι τη γραμμή τερματισμού, με τον Νοτιοαφρικανό να περνάει τον νεοφερμένο για την 4η θέση μετά τον Αγώνα των 10 γύρων. Ο Alex Marquez κατέκτησε την 6η θέση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο περνώντας κάποιον από τους δύο.

Ήταν μια ανταγωνιστική μάχη για την 7η θέση και τις τελικές θέσεις βαθμολογίας καθώς ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) πέρασε τη γραμμή μόλις 0.185 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), με τον τελευταίο να παίρνει εκείνον τον τελευταίο βαθμό το Σάββατο.

Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Κυριακή για το Βρετανικό Γκραν Πρι, με τους Bagnaia και Marc Marquez να στοχεύουν στη λύτρωση και τον Martin σε μικρή απόσταση από το προβάδισμα. Ποιος θα βγει πρώτος με 25 βαθμούς; Η σκηνή έχει στηθεί, το στυλ θα είναι vintage και η δράση είναι εγγυημένη με ένα μοντέρνο θέαμα!

 

Τα αποτελέσματα του Αγώνα Sprint στον παρακάτω πίνακα:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Martin κερδίζει τον Espargaro καθώς ο Marc Marquez κρατά μια θέση στις Κατατακτήριες 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα