• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia RS 660 κατακτά την Αμερική
Αγώνες 17/09/2024 - 12:47

Ο Alessandro Di Mario είναι Πρωταθλητής του Twins Cup MotoAmerica για το 2024.

Ο 15χρονος νεοφερμένος αναβάτης Alessandro Di Mario είναι ο νέος Πρωταθλητής του Twins Cup στη MotoAmerica, οδηγώντας την Aprilia RS 660 της Team Rodio Racing — Powered by Robem Engineering.

Στο πρόσφατο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Circuit of the Americas, ο Di Mario εξασφάλισε την pole position και κέρδισε και τους δύο Αγώνες για να γίνει ο δεύτερος αναβάτης που κέρδισε τον τίτλο του Twins Cup, μια κατηγορία με δικύλινδρες μοτοσυκλέτες, οδηγώντας μια Aprilia RS 660.

Ο Di Mario έφτασε στο COTA με19 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος και κέρδισε τον τίτλο μετά από ένα κυρίαρχο Σαββατοκύριακο. Ήταν ο ταχύτερος αναβάτης σε κάθε Δοκιμή και στις Κατατακτήριες, κερδίζοντας και τους δύο Αγώνες του Twins Cup με σημαντικά περιθώρια και εξασφαλίζοντας τον τίτλο με προβάδισμα 31 βαθμών.

Ο Di Mario, ο 15χρονος από το Κεντάκι, ολοκλήρωσε τη σεζόν ως rookie στο Twins Cup με τρεις νίκες, έξι επιπλέον τερματισμούς στο βάθρο και τρεις pole position σε 12 Αγώνες, και έγινε ο δεύτερος αναβάτης που κέρδισε τίτλο Twins Cup με Aprilia RS 660.

Η Aprilia έχει πλέον κερδίσει τα μισά από τα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί μετά την έγκριση της RS 660 για το MotoAmerica Twins Cup το 2021, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά. Η RS 660 συνεχίζει να προσφέρει υψηλά επίπεδα απόδοσης και ανταγωνιστικότητας, όπως φαίνεται από τα εξαιρετικά της αποτελέσματα στη MotoAmerica. Τη σεζόν 2024, εξασφάλισε 17 τερματισμούς στα βάθρα σε 12 Αγώνες και έχει πετύχει πάνω από 70 βάθρα στο Πρωτάθλημα Twins Cup από το ντεμπούτο της πριν από τέσσερις σεζόν.

Στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος Twins Cup 2024, πέντε από τους Top 10 αναβάτες αγωνίστηκαν με μία Aprilia RS 660.

ALESSANDRO DI MARIO

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που κέρδισα το πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς την υποστήριξη όλων των χορηγών μου, της φανταστικής μου ομάδας και της Aprilia RS 660, η οποία έχει αποδειχθεί νικητής για άλλη μια φορά. Σας ευχαριστώ όλους»!

 

MASSIMO RIVOLA

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alessandro Di Mario και την Rodio Racing Team Powered by Robem Engineering για την κατάκτηση του τίτλου του Twins Cup στη MotoAmerica. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 15 ετών, ο Alessandro έχει δείξει μεγάλη ταχύτητα, ταλέντο και ικανότητα μάχης. Ο συνδυασμός με την Aprilia RS 660 ήταν τέλειος, κατακτώντας το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στα τέσσερα χρόνια συμμετοχής της στο Twins Cup. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εδραιώσει ένα μονοπάτι που θα την οδηγήσει σε παγκόσμιους αγώνες σύντομα».

 

« Προηγούμενο άρθρο

Επόμενος Αγώνας Emilia-Romagna: μπορούν οι τοπικοί ήρωες να πάρουν τη νίκη;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα