• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διευκρίνηση επί των κανονισμών
Αναφορικά με την ενιαία ECU
Νέα 22/12/2014 - 14:16

Οι ενιαίοι κανονισμοί που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2016, έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά αρχής γενομένης με τη συμφωνία για τα 22lt καυσίμου που θα έχουν όλες οι ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Η Επιτροπή των GP έκανε γνωστή την παραπάνω απόφαση με μια ανακοίνωση, στην οποία επιπρόσθετα υπήρχε και η παρακάτω μικρή παράγραφος:

«Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι Εργοστασιακές ομάδες στη MotoGP κατηγορία, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το ενιαίο software από την 1η Ιουλίου του 2015. Πλέον, επιβεβαιώνεται ότι οι διαφορετικές ομάδες που χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες του ίδιου εργοστασίου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές εκδόσεις του ενιαίου software».

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το ενιαίο software είναι αυτό που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες - υποχρεωτικά - από το 2016. Εκείνη τη σεζόν θα υπάρχει μόνο μια έκδοση του ενιαίου software.

Να θυμίσουμε ότι το software του 2016 θα βασίζεται στο τωρινό της OPEN κατηγορίας, με τη διαφορά ότι από την 1η Ιουλίου θα συμμετέχουν στη διαδικασία εξέλιξής του και οι κατασκευαστές.

Αυτό σημαίνει ότι, αφενός θα σταματήσουν την εξέλιξη των δικών τους software - με εξαίρεση κάποιες κινήσεις για διορθώσεις διαφόρων προβλημάτων (bugs) - από την προαναφερόμενη ημερομηνία, αφετέρου θα κάνουν τις προτάσεις τους για βελτίωση του ενιαίου software, οι οποίες αν γίνουν αποδεκτές από την Επιτροπή, θα ενσωματώνονται στο software και θα είναι διαθέσιμες για όλους.

Με τη φράση «...διαφορετικές εκδόσεις του ενιαίου software», πιθανότατα εννοείται ότι το κάθε εργοστάσιο θα μπορεί να παγώσει μια έκδοση για την επίσημη ομάδα του και μια άλλη για τις δορυφορικές τους ομάδες.

Η Suzuki και η Aprilia θα συμμετάσχουν στην εξέλιξη του software για το 2016, αλλά θα μπορούν να εξελίσσουν και το δικό τους software μέχρι το τέλος του 2015.

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζει η Dunlop σε Moto2-Moto3

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεργασία Laika και Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα