• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η υπεροχή της Honda έναντι των Yamaha
Ποιό ήταν το κλειδί που έγειρε υπέρ της 1ης την πλάστιγγα;
Νέα 29/12/2014 - 16:02

Η υπεροχή της μοτοσυκλέτας της Honda σε πρόσφυση στα φθαρμένα ελαστικά, ήταν το σημείο κλειδί που βοήθησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez να επικρατήσει της μάχης του με το δίδυμο της Yamaha τη φετινή σεζόν.

Ένα πλεονέκτημα που ήταν εμφανές στον αγώνα, καθώς η διαχείριση του ελαστικού από την RC213V ήταν πολύ καλύτερη έναντι της Μ1 στα τελευταία στάδια του αγώνα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Marquez να πιέσει και να ξεφύγει από την πίεση είτε του Valentino Rossi, είτε του Jorge Lorenzo.

Αυτή τη γνώμη έχει και ο Shuhei Nakamoto του HRC, ο οποίος στάθηκε - σε δηλώσεις του στο MCN - στο γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα τους έχει καλύτερη πρόσφυση στους αποφασιστικής σημασίας τελευταίους γύρους ενός αγώνα.

Ο Marc Marquez πήρε το δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία φέτος και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς κέρδισε τους 13 από τους 18 αγώνες της σεζόν κι εξασφάλισε τον Τίτλο τρεις αγώνες πριν από τη λήξη του Πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η Honda κέρδισε τους 14 από τους 18 αγώνες της χρονιάς, με τον Dani Pedrosa να προσθέτει και αυτός στο ενεργητικό του κατασκευαστή, με τη νίκη που πέτυχε στο Γύρο της Τσεχίας στο Brno.

«Μέσα στις στροφές, η ταχύτητα της Yamaha είναι εμφανώς καλύτερη και το σημείο που ανοίγουν το γκάζι είναι, χρονικά, πιο νωρίς σε σχέση με εμάς. Το δυνατό μας όμως σημείο, είναι η σταθερότητα που έχουμε στο φρενάρισμα», σχολίασε ο Nakamoto.

«Ένα βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι όταν η πρόσφυση πέφτει, η μοτοσυκλέτα μας κρατά τους ίδιους χρόνους και αυτό επειδή δεν έχουμε ταχύτητα στις στροφές. Εδώ είναι που χάνει λίγο η Yamaha, διότι πιέζουν περισσότερο τα πλάγια του ελαστικού».

«Στους περισσότερους αγώνες φέτος, ο Marc έκανε τις προσπεράσεις του στο τέλος. Δεν του αρέσει που είναι πίσω και προσπαθεί να προσπεράσει από την αρχή, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό διότι η ταχύτητα της Yamaha στις στροφές και η επιτάχυνσή της είναι καλύτερη από της Honda. Φαίνεται σαν να περιμένει, αλλά στην πραγματικότητα περιμένει να φθαρεί το ελαστικό της Yamaha».

Επόμενο άρθρο »

Team HRC: Όλα έτοιμα για το Dakar 2015

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας χρόνος μετά: Ο Schumacher ελπίζει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα