• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η Honda δυσκολεύεται!
Υποψιαζόμαστε ότι αντιμετωπίζει μερικές δυσκολιες!
Νέα 30/01/2015 - 15:35

Ο Jorge Lorenzo υποψιάζεται ότι η Honda αντιμετωπίζει δυσκολίες με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της του 2015. Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο ίδιος ο Marquez δήλωνε ότι στο HRC έχουν πάρει λάθος κατεύθυνση.

 

Στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων χρωμάτων της M1, ο Jorge Lorenzo ρωτήθηκε αν η φετινή χρονιά θα ανήκει στην Yamaha. «Αυτό ελπίζουμε όλοι μας», απάντησε. «Υποψιαζόμαστε ότι η Honda αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες με τη νέα μοτοσυκλέτα της κι εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι, με τα νέα εξαρτήματα που μας δίνουν περισσότερη ταχύτητα και σταθερότητα».

 

Ο Lorenzo θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεχάσει την περσινή του χρονιά. Ειδικά το ξεκίνημά της - το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος - ήταν το χειρότερο του Ισπανού στη μεγάλη κατηγορία (πλην την παρθενικής του σεζόν), αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τόσο όσον αφορά στην φυσική του κατάσταση, όσο και με την ταχύτητα μέσα στις στροφές εξαιτίας της αλλαγής των ελαστικών.

 

Στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος όμως, ο Lorenzo ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν μάλιστα, στην Valencia, τα έπαιξε όλα για όλα ώστε να καταφέρει να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, χωρίς όμως αντίκρισμα.

 

«Πέρυσι σίγουρα δεν ήμουν μέσα στους διεκδικητές του Τίτλου και προτιμώ να μην αναλάβω αυτό το ρόλο, διότι αυτή τη φορά δεν είμαι. Νομίζω ότι η περσινή βαθμολογία δείχνει πως πήγε η σεζόν. Ο Marquez θα πρέπει να λογίζεται ως το φαβορί και από πίσω ο Valentino, εγώ κι ο Dani. Τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίον».

 

Η φετινή σεζόν θα είναι η έκτη που ο Lorenzo θα έχει ομόσταυλό του τον Valentino Rossi και είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ιταλό θρύλο ως ομόσταυλος, το 2010 και το 2012. Μιλώντας για τη μεταξύ τους αντιπαλότητα, ο Lorenzo υπογράμμισε: «Πάντα ο πρώτος που πρέπει να κερδίσεις είναι ο ομόσταυλός σου, διότι έχετε την ίδια μοτοσυκλέτα».

 

«Αν είσαι ο καλύτερος στο γκαράζ, τότε μπορείς να ανεβάσεις τον πήχη της πρόκλησης στην ομάδα σου και να βελτιωθείς κι άλλο, ή να σου δώσουν μια ακόμα καλύτερη μοτοσυκλέτα. Αν όμως χάνεις από τον ομόσταυλό σου, πρέπει να επικεντρωθείς στο να τον νικήσεις και αυτό για μένα είναι μεγάλη πρόκληση. Ο Valentino είναι πολύ δυνατός και αν η μάχη φέτος είναι ανάμεσά μας, τότε αυτό θα πρέπει να χαροποιήσει ιδιαίτερα την Yamaha».

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Φέτος θα έχουμε Πρωταθλητή!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Abarth δίπλα στη Movistar Yamaha MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα