• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Phillip Island: 1ος Αγώνας
Νίκη στο βρεγμένο για τον Alvaro Bautista
Νέα 25/02/2023 - 09:44

H βροχή έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island της Αυστραλίας, καθυστερώντας το σβήσιμο των φώτων. Όταν όμως τελικά η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε, οι αναβάτες των Superbikes μας προσέφεραν άφθονο θέαμα στο βρεγμένο Phillip Island. Ο Alvaro Bautista πήρε μια εκπληκτική νίκη σε δύσκολες συνθήκες μετά από μια απίστευτη προσπέραση στον Jonathan Rea, καθώς ο #1 ξεκίνησε τη σεζόν στην κορυφή στην Αυστραλία.

Ο Bautista ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, αλλά έστριψε πρώτος, πριν προσπεραστεί από τον Rea (ο οποίος έκανε την 378η εκκίνηση του στα WorldSBK). Οι δύο αναβάτες άρχισαν να ανοίγουν διαφορά από τους υπόλοιπους, με τον Rea να έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του τον αναβάτη της Ducati για λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο σε σημεία κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα, αλλά ο Bautista δεν έχασε ποτέ την επαφή και άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Στον 10ο γύρο, ο Bautista έκανε την κίνησή του στην στροφή Stoner, την ανοιχτή γρήγορη στροφή για να πάρει το προβάδισμα του αγώνα και έμεινε εκεί για τους τελευταίους 12 γύρους. Ο Ισπανός είχε ένα μεγάλο γλίστρημα στην 8η στροφή μερικούς γύρους αφού πέρασε τον Rea, επιτρέποντας στον Βορειοϊρλανδό να κλείσει την διαφορά, όμως ο αναβάτης της Ducati απομακρύνθηκε και πάλι για να πάρει τη νίκη με περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα διαφορά στο τέλος του αγώνα.


Πίσω από το κορυφαίο δίδυμο, ήταν ένας μοναχικός αγώνας για τον κάτοχο της superpole, Toprak Razgatlioglu, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση αλλά έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Bautista και 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του, Andrea Locatelli, με το εργοστασιακό δίδυμο της Yamaha στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. 

Ο Axel Bassani ανέβηκε από τη 14η στην πέμπτη θέση στο τέλος του αγώνα των 22 γύρων, ο οποίος περιελάμβανε δύο εντυπωσιακούς αρχικούς γύρους για να μπει στην πρώτη δεκάδα. Έφτασε μέχρι τον Locatelli όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά του και συμβιβάστηκε με την πέμπτη θέση. Ο Iker Lecuona ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda στην έκτη θέση, ξεκινώντας από την 11η θέση στη σχάρα εκκίνησης στον πρώτο του αγώνα WorldSBK στο Phillip Island.

Ο Danilo Petrucci ήταν άλλος ένας αναβάτης που κέρδισε θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς είχε φτάσει στην έβδομη θέση. Πάλευε με τον Xavi Vierge σε όλο τον τελευταίο γύρο έχοντας και ένα περιστατικό που διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες αφού οι δύο αναβάτες ήρθαν σε επαφή. Ο Petrucci είχε περάσει τη γραμμή μπροστά από τον Vierge, αλλά υποβιβάστηκε μία θέση για ανεύθυνη οδήγηση, που σημαίνει ότι ο Vierge ήταν έβδομος και ο Petrucci όγδοος. Οι Vierge και Petrucci τερμάτισαν μπροστά από τον Scott Redding (που ήταν η κορυφαία BMW) και τον Garrett Gerloff, που συμπλήρωσε την δεκάδα.

Ο Michael van der Mark ήταν ο πρώτος που αποσύρθηκε από τον αγώνα όταν έπεσε στην 8η στροφή στον 2ο γύρο, ένα σκληρό highside, το οποίο τελείωσε πρόωρα τον πρώτο του αγώνα του 2023. Ο Alex Lowes έπεσε στην 2η στροφή του 15ου γύρου, με τον Lowes να πηγαίνει στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο μετά την πτώση. Ο Tom Sykes είχε ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα και έχασε δύο γύρους στα πρώτα στάδια αφού έφερε τη μοτοσυκλέτα του στα pits στον 5ο Γύρο. Επέστρεψε για λίγο στον αγώνα αλλά τελικά αποσύρθηκε. Ο Oliver Konig αποσύρθηκε επίσης, βγαίνοντας εκτός πίστα στην 4η στροφή και στη συνέχεια έφερε τη μοτοσυκλέτα του στα pits.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν ρίσκαρα για να βοηθήσω τον Rossi λόγω αυτών που είχε κάνει

« Προηγούμενο άρθρο

10 ορόσημα των οποίων μπορεί να γίνουμε μάρτυρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα