• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν ρίσκαρα για να βοηθήσω τον Rossi λόγω αυτών που είχε κάνει
Αναφερόμενος στο 2015
Νέα 25/02/2023 - 12:46

Ο Marc Marquez ομολόγησε ότι επέλεξε να μην ρισκάρει στον περιβόητο τελικό του MotoGP του 2015 επειδή δεν ήθελε να βοηθήσει τον Valentino Rossi.

Ο Marquez είπε την εκρηκτική αλήθεια για τη δυσάρεστη σχέση του με τον Rossi στο νέο του ντοκιμαντέρ Amazon Prime Video, «Marc Marquez: All In», περιγράφοντας λεπτομερώς την πτώση τους και την πιο αμφιλεγόμενη στιγμή τους.

Ο Rossi κατηγόρησε δημόσια τον Marquez κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2015 ότι προσπάθησε να του στερήσει το Πρωτάθλημα, βοηθώντας τον Jorge Lorenzo. Στον τελευταίο αγώνα, ο Marquez κατηγορήθηκε ότι δεν δικδίκησε τη νίκη πιέζοντας τον Lorenzo και ότι τον άφησε να φύγει μπροστά και να πάρει το πρωτάθλημα.

"Θα μπορούσα να το ρισκάρω στην τελευταία στροφή χωρίς να ξέρω τι θα συμβεί; Ναι", λέει τώρα ο Marquez. "Αλλά το θέμα είναι ότι αυτό το άτομο (ο Rossi) μου τα είχε κάνει όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή τον προσπέρασα. Θα τον βοηθήσω να κερδίσει έναν τίτλο; Οχι".

"Δεν είχα κίνητρο εξαιτίας αυτού που δημιούργησε. Εξαιτίας αυτού που έζησα εκείνες τις δύο εβδομάδες. Δεν το εύχομαι σε κανέναν, πόσο μάλλον σε κάποιον στα 22 του (όπως ήμουν εγώ). Απλά ξέρεις ότι ο Valentino έχει μεγάλη δύναμη στα μέσα ενημέρωσης και ο κόσμος θα είναι εναντίον σου".

"Αν κάποιος δεν με σέβεται, έχω την προσωπικότητα και τις μπάλες (για να απαντήσω)".

Ο Rossi ξεκίνησε στο πίσω μέρος του grid στον τελικό της σεζόν στη Valencia ως τιμωρία για το περιστατικό της Sepang με τον Marc Marquez.


Το νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει μια αμήχανη στιγμή μετά τον αγώνα όπου ο Rossi λέει σαρκαστικά «μπράβο» και ο Marquez απαντά: «Ωραία κλωτσιά».

"Κάποιοι εξακολουθούν να λένε ότι ρίχτηκα πάνω στη μοτοσυκλέτα του", λέει ο Marquez. "Δεν σε κλώτσησε, μόνο έσπρωξε το πόδι του λίγο έξω!"

"Ό,τι κι αν ήταν, με στρίμωξε στην άκρη της πίστας. Δεν μου έδωσε χώρο. Και όταν με κοίταξε, έβγαλε το πόδι του. Ήταν επίσης ένα λάθος από την διεύθυνση του αγώνα. Αν δεν ήταν ο Valentino Rossi, θα είχαν βγάλει μαύρη σημαία και θα είχε τελειώσει".

Ο Marquez και ο Rossi είχαν παλέψει, διαφωνήσει και συγκρουστεί καθόλη τη διάρκεια του 2015. Ο Ισπανός είχε πάρει τα Πρωταθλήματα του 2013 και του 2014 και για τον Rossi είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που κέρδισε τον έβδομο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία.

Αλλά αυτός ο σκληρός ανταγωνισμός, σύμφωνα με τον Marquez, ξεκίνησε πραγματικά ένα χρόνο νωρίτερα στην Tavullia, την πατρίδα του Rossi, όταν ο Marquez ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα νεαρών αναβατών που προσκλήθηκαν στο ράντσο του θρύλου.

"Ήμασταν εκεί για μια μέρα", θυμάται ο Marquez. "Διαγωνιζόμασταν για το ποιος θα μπορούσε να κερδίσει το ρεκόρ στην πίστα του. Ξεκινώντας από εκείνη την ημέρα, νομίζω ότι κάτι άλλαξε. Η σχέση  μας πάγωσε λίγο. Δεν ξέρω γιατί".

"Ίσως τον ενόχλησε που έσπασα το ρεκόρ του, δεν ξέρω. Οι φήμες λένε ότι ήταν ένας από τους λόγους…".

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Ήταν μια Οδύσσεια

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Phillip Island: 1ος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα