• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα κάνει η ΚΤΜ ένα μεγάλο βήμα μπροστά;
Το 2023;
Νέα 19/03/2023 - 11:58

Εκτός από τον Brad Binder, που είναι χρόνια σταθερό μέρος, το 2023 φέρνει φρέσκα πρόσωπα, νέες προκλήσεις και ένα νέο, όμορφο, κόκκινο στυλ στην οικογένεια της KTM.

Η GASGAS Factory Racing Tech3 είναι έτοιμη για την πρώτη της σεζόν στην κατηγορία με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2 του 2022, Augusto Fernandez και τον Pol Espargaro. Αυτή η σύνθεση είναι ένας φανταστικός συνδυασμός νεότητας και εμπειρίας, αλλά όταν μιλάμε για νίκες σε αγώνες και την διεκδίκηση του τίτλου, είναι το δίδυμο Red Bull KTM Factory Racing που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τα φώτα της δημοσιότητας.
 
Υπήρξαν πολλοί αναβάτες που άλλαξαν κατασκευαστές ή ομάδες για το 2023, αλλά ο Jack Miller που έκανε το άλμα από την Ducati στην KTM είναι από τιες πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές. Ο Αυστραλός επιστρέφει στην KTM για πρώτη φορά μετά από τις επιτυχημένες μέρες τους στη Moto3, και με αυτόν τον τρόπο φέρνει μια πληθώρα νέων εμπειριών.


Ο Miller έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τρεις φορές κατά τις δύο τελευταίες σεζόν. Το 2022 ο Miller βρέθηκε για λίγο στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, έτσι η KTM έχει αποκτήσει έναν αναβάτη που γνωρίζουν ότι είναι ικανός για παρουσίες στο βάθρο – και αν όλα κάνουν κλικ, μια διεκδίκηση πρωταθλήματος. Ο #43 θα φέρει επίσης πολύτιμες πληροφορίες από τους σημερινούς πρωταθλητές, Ducati.


 Στο πρόσωπο του Binder οι Αυστριακοί έχουν έναν αναβάτη που είναι περισσότερο από έτοιμος να κερδίσει ένα Πρωτάθλημα MotoGP. Ο Νοτιοαφρικανός τερμάτισε έκτος στη βαθμολογία την περασμένη σεζόν έχοντας πάρει 3 δεύτερες θέσεις, στο Qatar, την Ιαπωνία και τη Valencia αντίστοιχα. Η KTM δεν είχε ακριβώς τη μοτοσυκλέτα που χρειαζόταν την περασμένη σεζόν για να επιτρέψει στον Binder να είναι διεκδικεί τακτικά μια θέση στο βάθρο, οπότε οι προσδοκίες ήταν υψηλές στην προετοιμασία του 2023 ότι αυτή ήταν η χρονιά όπου θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για το βάθρο όλη τη σεζόν.

Οι πρώτες τέσσερις ημέρες των δοκιμών (Valencia και Sepang) ήταν ανυπόφορες για την KTM. Τόσο ο Binder όσο και ο Miller ήταν απασχολημένοι με το να βάλουν πολλά νέα ανταλλακτικά στο ρυθμό τους για να προσπαθήσουν να καθορίσουν μια κατεύθυνση, με τον Team Manager Francesco Guidotti να επιβεβαιώνει ότι τίποτα νέο δεν επρόκειτο να έρθει στο Portimao. Αυτές οι τελευταίες δύο μέρες αφορούσαν τους Binder, Miller, Espargaro και Fernandez να διαμορφώνουν τη μοτοσυκλέτα τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους.


Μόλις την τελευταία μέρα o Binder εμφανίστηκε στην πρώτη 10άδα. Ο #33 είπε ότι έκαναν μια επαναφορά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, την τελευταία ημέρα των δοκιμών, έγινε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός. Υπάρχει ακόμα ένα βήμα που πρέπει να γίνει, αλλά για τον Binder – ο οποίος ολοκλήρωσε τη δοκιμή στην 9η θέση – το να είναι πιο άνετος και να μπορεί να πιέσει περισσότερο ήταν ένα ευπρόσδεκτο και πολυαναμενόνο θέαμα.

Ο Miller ήταν επίσης αισιόδοξος για την προσαρμογή του παρά τον τερματισμό του στη 17η θέση. Ήταν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον ομόσταυλό του και ξέρει ότι με λίγο περισσότερο χρόνο, ο ρυθμός θα είναι εκεί. Μετά το «αδιέξοδο» στο οποίο βρέθηκε με το στήσιμό του στη Sepang, η αίσθηση ήταν πολύ πιο θετική για τον Miller στο τέλος του τεστ του Portimao.

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το 2023 για την KTM; Έχουν όλα τα φόντα για να είναι μια ομάδα και ένα εργοστάσιο που μπορεί να πάρει Πρωταθλήματα στα MotoGP, τώρα ήρθε η ώρα να συνδυάσουν τα κομμάτια του παζλ και να το πραγματοποιήσουν. Αυτός θα είναι ο πρωταρχικός τους στόχος αυτή τη σεζόν – και έτσι πρέπει να είναι. Μια τεράστια χρονιά περιμένει την αυστριακή εταιρία.

Επόμενο άρθρο »

Ψάχνοντας τα τελευταία κομμάτια του παζλ

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Test Moto2, Moto3: 2η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα