• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Catalunya Test: 1η Μέρα
Ταχύτερος ο Alvaro Bautista
Νέα 30/03/2023 - 23:02

Η πρώτη από τις δύο ημέρες δοκιμών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbikes ολοκληρώθηκε στην Καταλονία και ήταν ο Alvaro Bautista που βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Είχε 2 δέκατα διαφορά από τον δεύτερο, Iker Lecuona, στο τέλος της ημέρας, αν και ο χρόνος του Bautista ορίστηκε το πρωί, ενώ ο καλύτερος χρόνος του Lecuona ήρθε στα τελευταία στάδια του απογεύματος.

Η καλύτερη στιγμή του Bautista ήρθε στον 20ο γύρο του το πρωί, όταν έκανε ένα 1'40.500, το οποίο είναι μόλις ένα δέκατο πιο αργό από το απόλυτο ρεκόρ γύρου, που είχε σημειώσει ο Tom Sykes το 2021 με BMW.


Ήταν μια δυνατή μέρα για την Ducati, με τον ομόσταυλο του Bautista, Michael Ruben Rinaldi, να παίρνει την τρίτη θέση περίπου τέσσερα δέκατα πίσω από τον Bautista. Η Ducati είχε νέα εξαρτήματα στην πίσω ανάρτηση για να δοκιμάσει με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης, ενώ υπήρξε εξέλιξη και στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας για να επιτευχθεί ταχύτερη είσοδος στις στροφές.


Και οι δύο αναβάτες του HRC μπήκαν στην πρώτη πεντάδα στο τέλος της πρώτης ημέρας με τον Iker Lecuona στη δεύτερη και τον Xavi Vierge στην πέμπτη θέση. Το ζευγάρι χωριζόταν από περίπου έξι δέκατα, με τον Lecuona να γράφει 1'40,721 για τη δεύτερη θέση. Η Honda συνέκρινε ως επί το πλείστον τα νέα στοιχεία που δοκιμάστηκαν πρόσφατα στο MotorLand Aragon για να βεβαιωθεί ότι δούλευαν σε περισσότερες πίστες, τα οποία περιελάμβαναν αλλαγές στο πλαίσιο και μια εξάτμιση. Συνέχισαν επίσης να δοκιμάζουν κάποιες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.


Τρεις αναβάτες BMW βρίσκονταν στην Καταλονία, με τον Garrett Gerloff να πρωτοπορεί για τον Γερμανό κατασκευαστή. Ο Αμερικανός έκανε 1'41.150 αργά μέσα στη μέρα για να περάσει στην τέταρτη θέση, ενώ οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες, Michael van der Mark και Scott Redding, ήταν δέκατος και 11ος αντίστοιχα.


Ο Toprak Razgatlioglu είχε μια δύσκολη ημέρα μετά από μια πτώση στη δεύτερη στροφή το πρωί, αλλά κατάφερε να κάνει 1'41.433 για να τερματίσει στην έκτη θέση, ενώ ο Andrea Locatelli κατέλαβε την όγδοη θέση. Η δοκιμή του Razgatlioglu περιελάμβανε ορισμένες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, καθώς και προσπάθειες για βελτίωση του κρατήματος πίσω και της θέσης οδήγησης, που θα βοηθούσε στην αύξηση της πρόσφυσης.


Ο Remy Gardner ήταν έβδομος την πρώτη μέρα, στην πρώτη του έξοδο στην πίστα με μοτοσυκλέτα Superbikes. Ο ομόσταυλός του, Dominique Aegerter, δοκιμάζοντας ορισμένες ρυθμίσεις και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ήταν ακριβώς πίσω του, στην ένατη θέση. 

Τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο ομόσταυλός του, Alex Lowes, επέλεξαν να μην βγουν στην πίστα την πρώτη μέρα, αφήνοντας μόνο έναν αναβάτη Kawasaki στην πίστα. Ο Oliver Konig ήταν τελευταίος την 1η ημέρα, κάνοντας 1'44.182, με τον Τσέχο αναβάτη να ελπίζει να βρει τη φόρμα του μετά από δύσκολους δύο πρώτους γύρους.

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Viñales και Bezzecchi οι βασικοί μου αντίπαλοι

« Προηγούμενο άρθρο

H RC16 του Brad Binder από το 2022 στην έκθεση μοτοσυκλέτας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα