• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τermas de Rio Hondo: MotoGP ΚΑΤ
Παρθενική pole position για τον Alex Marquez με το ρίσκο των σλικ
Νέα 01/04/2023 - 17:57

H βροχή συνέχιζε να πέφτει κατά την αρχή των κατατακτήριων της μεγάλης κατηγορίας. Τα βρόχινα ελαστικά ήταν η προφανής επιλογή όλων κατά τις ΚΑΤ1, με τους Alex Marquez και Jack Miller να είναι στις πρώτες 2 θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2 μετά τα πρώτα περάσματα. Ο Marquez μάλιστα κατέβασε τον χρόνο του περαιτέρω, με τον Fabio Di Giannantonio να περνά στη δεύτερη θέση και να κάνει το 1-2 για την Gresini Ducati. 

Λίγο μετά, ο Fabio Quartararo πέρασε μπροστά, όμως σύντομα ο Marquez απάντησε. Ο αναβάτης της Gresini έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος, παρά την πτώση του - και την φωτιά που έπιασε η μοτοσυκλέτα του όπως την πήγαινε πίσω στα pits - και μαζί με τον Quartararo πέρασαν στις ΚΑΤ2.

Εκεί, στα πρώτα στάδια προηγήθηκε ο Johann Zarco, με 1:46.834, με τους Quartararo και Maverick Viñales να είναι μαζί του, στην προσωρινή πρώτη σειρά της εκκίνησης. 

Στα τελευταία 5 λεπτά είδαμε τους πρώτους αναβάτες που πήραν το ρίσκο και βγήκαν στην πίστα με σλικ ελαστικά. Αυτοί ήταν οι Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi και Alex Marquez. Στους πρώτους γύρους φαινόταν ότι αυτό δεν απέδιδε, με τον Franco Morbidelli, να ανεβαίνει στην προσωρινή pole position και τον Aleix Espargaro να είναι δεύτερος - και οι 2 με βρόχινα ελαστικά.

Φτάνουμε στο τελευταίο λεπτό και εκεί τα σλικ έδειξαν την αξία τους. Ο Alex Marquez ανέβηκε στη δεύτερη θέση και ο Bezzecchi έφτασε στην pole position, με 1:44.053. Η καρό σημαία βγήκε και οι τελευταίες προσπάθειες των αναβατών έφεραν και πάλι αλλαγές. Ο Bagnaia ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Alex Marquez έκανε έναν εκπληκτικό γύρο, 1:43.881, και έφτασε στην παρθενική του pole position στα MotoGP! 

Δίπλα του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, θα στηθούν οι Marco Bezzecchi και Francesco Bagnaia, σε μια πρώτη τριάδα Ducati. Στην κεφαλή της δεύτερης σειράς θα ξεκινήσει η Yamaha του Franco Morbidelli, ο οποίος θα έχει στο πλάι του τους Maverick Viñales και Johann Zarco. Από την τρίτη σειρά θα ξεκινήσουν οι Luca Marini, Jorge Martin και Aleix Espargaro. 

O Fabio Quartararo συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην μπορεί να βρει το ρυθμό του, φτάνοντας μέχρι τη 10η θέση και την κεφαλή της τέταρτης σειράς εκκίνησης, μαζί με τους αναβάτες της Honda, Takaaki Nakagami και Alex Rins. 

Επόμενο άρθρο »

Termas de Rio Hondo: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: MotoGP ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα