• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το GP της Ταϊλάνδης σε αριθμούς!
Νέα 30/10/2023 - 11:50

0,253 – Με 0,253 δευτερόλεπτα μεταξύ του Jorge Martin και του Francesco Bagnaia, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 3η θέση πριν προβιβαστεί στη 2η, αυτό είναι η τέταρτη πλησιέστερη διαφορά στο βάθρο όλων των εποχών σε πλήρη Αγώνα στην κορυφαία κατηγορία. Τα μόνα πιο κοντινά βάθρα ήταν στο Phillip Island το 1999 (0,124s μεταξύ Tadayuki Okada, Max Biaggi και Régis Laconi), Estoril 2006 (0,176s μεταξύ (Toni Elias, Valentino Rossi και Kenny Roberts Jr) και Phillip Island 2022 (0,224s μεταξύ Alex Rins. Marc Marquez και Francesco Bagnaia).

4 – Ο Martin κέρδισε με διπλή νίκη στο GP της Ταϊλάνδης, παίρνοντας τις νίκες τόσο στο Tissot Sprint όσο και στο GP για τέταρτη φορά – μαζί με το Γερμανικό GP, του Αγίου Μαρίνου και το Ιαπωνικό GP νωρίτερα φέτος. Τώρα είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες διπλές νίκες μπροστά από τον Bagnaia (3).

5 – Ο Μάρτιν κέρδισε την πέμπτη του νίκη στο MotoGP™️, όλες με την Ducati. Τώρα είναι πέμπτος στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στο MotoGP™️ με την Ducati, με δύο νίκες λιγότερες από τον Loris Capirossi.

6 – Αυτή είναι η έκτη νίκη της Ducati σε έξι διαδοχικούς Αγώνες MotoGP™️, ισοφαρίζοντας το προσωπικό της ρεκόρ που σημειώθηκε πέρυσι από το Ολλανδικό TT μέχρι το Ιαπωνικό GP.

9 – Ο Brad Binder κατατάχθηκε τρίτος στο GP της Ταϊλάνδης για το ένατο βάθρο του στο MotoGP™️, και είναι πλέον ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα κορυφαίας κατηγορίας μπροστά από τον Paddy Driver (8).

10 – Με τους Martin και Bagnaia, αυτή είναι η 10η κατάταξη Αγώνα 1-2 της Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

13 – Ο Bagnaia οδηγεί τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP™️ με πλεονέκτημα 13 βαθμών, με τρία Grand Prix να απομένουν και 111 βαθμούς διαθέσιμους.

14 – Η νίκη για τον Martin είναι η 14η για τη Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, επεκτείνοντας το προσωπικό ρεκόρ του εργοστασίου της Μπολόνια για μία μόνο σεζόν MotoGP™️ αφού στην Αυστραλία είχε φτάσει τις 13.

15.093 – Ο Raul Fernandez τερμάτισε 15ος μόλις 15.093 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Martin, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη πλησιέστερη δεκαπεντάδα όλων των εποχών σε πλήρη Αγώνα από το Κατάρ το 2019. Μόνο στη Ντόχα το 2021 ήταν πιο κοντά (8.928 δευτερόλεπτα).

35 – Αυτό είναι το 35ο βάθρο της Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, επεκτείνοντας το ρεκόρ για το εργοστάσιο της Μπολόνια σε μία μόνο σεζόν MotoGP™️ που είχε στην Αυστραλία.

43 – Με τον Martin να κερδίζει τον Aγώνα μπροστά από τους Bagnaia και Brad Binder, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 43 Aγώνων Grand Prix MotoGP™️ με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο RAZGATLIOGLU αποχαιρετά τη YAMAHA

« Προηγούμενο άρθρο

To Γυναικείο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας FIM θα ξεκινήσει το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα