• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To Γυναικείο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας FIM θα ξεκινήσει το 2024
Νέα 30/10/2023 - 19:17

Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος για το εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών FIM, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024. Αυτή η πρωτοποριακή διοργάνωση υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική προσθήκη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, με γυναίκες αναβάτες να διαγωνίζονται στην παγκόσμια σκηνή.

Βασικές λεπτομέρειες για τη νέα κατηγορία αποκαλύφθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Prometeon Spanish Round στο Circuito de Jerez – Angel Nieto με τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas, την διευθύντρια της FIM Women in Motorcycling Commission Janika Judeika, τον εκτελεστικό διευθυντή του WorldSBK Gregorio Lavilla και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha Motor Europe Eric de Seynes. Παρούσα επίσης ήταν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών του 2023 Beatriz Neila, η οποία μοιράστηκε τις απόψεις της για τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτό.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών FIM 2024 θα περιλαμβάνει έξι Γύρους και ένα τεστ προετοιμασίας, όλα ενσωματωμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM.

1. Γύρος Emilia Romagna, World Circuit Misano «Marco Simoncelli» 14-16 Ιουνίου

2. Γύρος Ηνωμένου Βασιλείου, πίστα Donington Park 12-14 Ιουλίου

3. Γύρος Πορτογαλίας, Autodromo Internacional do Algarve 9-11 Αυγούστου

4. Γύρος Ουγγαρίας, πίστα Balaton Park 23-25 Αυγούστου

5. Γύρος Ιταλίας, πίστα Cremona 20-22 Σεπτεμβρίου

6. Ισπανικός Γύρος, Circuito de Jerez-Angel Nieto 11-13 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια κάθε Γύρου, η δράση θα εκτυλίσσεται ως εξής: Κατατακτήριες Superpole την Παρασκευή, πρώτος Αγώνας το Σάββατο και δεύτερος Αγώνας την Κυριακή, προσφέροντας στους θαυμαστές ένα πλήρες Σαββατοκύριακο αγώνων αδρεναλίνης.

Η Yamaha, με το μοντέλο Yamaha YZF-R7, θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής για το Πρωτάθλημα. Επιπλέον, ένας μόνο τεχνικός και ένας τεχνικός εξοπλισμού ως συνεργάτης θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές, διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις συμμετέχουσες.

Οι υποψήφιες για τη συμμετοχή, μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τη διαδικασία της πρώτης αίτησης, η οποία διαρκεί από τις 13 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Η επιβεβαίωση συμμετοχής από την DWO αναμένεται το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Οι αγωνιζόμενες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με όνομα ομάδας, προσθέτοντας μια εξατομικευμένη πινελιά στο Πρωτάθλημα.

Το τέλος εισόδου για μόνιμες αγωνιζόμενες ορίζεται στα 25,000 €, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου πακέτου, όπως η χρήση της Yamaha YZF R7 MY 2023, κιτ αγώνα GYTR, ελαστικά Pirelli, καύσιμα, αγωνιστικές υπηρεσίες και πρόσβαση στο Paddock Village.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Πρωταθλήματος κάτω από την ομπρέλα του WorldSBK, η νέα κατηγορία θα απολαμβάνει παγκόσμια κάλυψη εκπομπής, χρηματικό έπαθλο Pirelli και ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων, διασφαλίζοντας την προβολή των χορηγών της οδηγού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών FIM υπόσχεται να είναι μια ηλεκτρισμένη προσθήκη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αναδεικνύοντας το τεράστιο ταλέντο και την αφοσίωση των γυναικών στον χώρο. Μείνετε συντονισμένοι για τη συναρπαστική δράση που θα εκτυλιχθεί το 2024!

Jorge Viegas | Πρόεδρος FIM:

«Στην FIM, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συμπεριλάβουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στους αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που δημιουργήσαμε την Επιτροπή Γυναικών. Έχουμε ήδη Πρωταθλήματα Γυναικών σε Motocross, Enduro και Trial, και πρόκειται να έχουμε το Speedway πολύ σύντομα. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ένα Πρωτάθλημα Circuit Racing, η Dorna αγκάλιασε αυτό το έργο και δουλεύουμε μαζί από τον Απρίλιο, και νομίζω ότι ο Gregorio (Lavilla) έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από γυναίκες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το Πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν γυναίκες από την Ιαπωνία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη, φυσικά. Νομίζω ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία».


Gregorio Lavilla | Εκτελεστικός Διευθυντής WorldSBK:

«Όταν ξεκινήσαμε με αυτό το έργο, σκεφτήκαμε πολλούς τύπους μορφών, πολλές συνθήκες και καταλήξαμε σε μια λύση που πιστεύουμε ότι είναι εφικτή. Αυτό είναι ένα αναπτυσσόμενο έργο που θα αναπτυχθεί ανάλογα με την ανατροφοδότηση από τους θεατές, από τις αγωνιζόμενες και από τους κατασκευαστές. Από το 2020, ξεκινήσαμε να κάνουμε δύο Αγώνες σε όλες τις κατηγορίες μας και αυτό το Πρωτάθλημα θα έχει την ίδια μορφή, κατατακτήριες και δύο Αγώνες. Το πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων του επόμενου έτους θα είναι σφιχτό γιατί θα έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τους οπαδούς της μοτοσυκλέτας. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω όλους τους συνεργάτες, όπως την Yamaha, που είχαν θετική ανταπόκριση όταν χτυπήσαμε τις πόρτες τους. Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για να ξεκινήσουμε ένα νέο έργο».

Janika Judeika | Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών Μοτοσικλέτας FIM:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα καθώς παρουσιάζουμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM για γυναίκες σε Αγώνες σιρκουί. Η FIM ξεκίνησε ένα έργο αφιερωμένο στις γυναίκες σε Αγώνες σιρκουί πριν από δέκα χρόνια με το πρώτο προπονητικό σημείο στην πίστα Albacete της Ισπανίας. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα μεταξύ 2013 και 2015 στην Τσεχία και το Κατάρ, με μέσο αριθμό είκοσι τεσσάρων συμμετεχουσών  από τέσσερις ηπείρους και δώδεκα χώρες. Το 2014, ως μέρος αυτού του έργου και χάρη στην υποστήριξη του Midori Moriwaki, αποκλειστικά γυναικεία ομάδα συμμετείχε στην Suzuka στον Αγώνα Suzuka 4 Hours που περιελάμβανε τη Shelina Moreda και τη Melissa Paris επίσης το 2015 με τη Shelina και την Avalon Biddle. Ήδη εκείνη την εποχή, ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν γρήγορες γυναίκες που επίσης φώναζαν να έχουν το δικό τους Πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρη ότι μεταξύ των γυναικών που θα συμμετάσχουν τώρα σε αυτό το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM θα είναι μερικές από αυτές που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στα προπονητικά κέντρα αγώνων πίστας FIM, όπου ο στόχος ήταν να έρθουν κοντά γρήγορες γυναίκες και να καταλάβουν πότε θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Πρωτάθλημα. Αυτό είναι πλέον πραγματικότητα»!

Eric de Seynes | Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe:

«Η Yamaha θέλει να κερδίζει, αλλά η Yamaha θέλει επίσης να υποστηρίξει το άθλημα από όλες τις πλευρές του και πιστεύουμε ότι ως κατασκευαστής πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που κερδίζουμε, αλλά να επιβλέπουμε και να αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα στην πυραμίδα. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, πρέπει να φροντίζουμε τους νεαρούς πρωταθλητές όλων των διαφορετικών κατηγοριών και να τους βοηθάμε να προοδεύουν χρόνο με τον χρόνο. Επίσης, στο Motocross, πάντα υποστηρίζαμε τις γυναίκες αναβάτες στα Πρωταθλήματα γυναικών. Έχουμε κερδίσει πολλές φορές, και όταν τέθηκε αυτή η ιδέα, είχαμε το κίνητρο να την υποστηρίξουμε, γιατί πρέπει να καταλάβετε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μια δυσκολία για τους αναβάτες που προέρχονται από εθνικά πρωταθλήματα να πάρουν την έγκριση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Είναι ακριβώς το ίδιο για τις γυναίκες. Το 30% των πελατών μας είναι γυναίκες και θέλουν να αγωνιστούν. Με αυτό το Πρωτάθλημα, θα δώσουμε το σωστό βήμα στις γυναίκες για να επιδείξουν το ταλέντο τους».

Beatriz Neila | Πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών 2023:

«Κατά τη γνώμη μου, πάντα υπήρχαν γυναίκες που ανταγωνίζονταν άνδρες. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, καμία δεν έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας, MotoGP ή Superbike. Γιατί; Είναι έτσι γιατί οι γυναίκες και οι άνδρες είναι διαφορετικοί. Και γι' αυτό το παρόν αυτού του Πρωταθλήματος επιτρέπει στις γυναίκες να παλέψουν για έναν Παγκόσμιο Τίτλο, να έχουν την κατάταξη, να δουν ποια είναι η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο, σε κάθε σεζόν να αναγνωρίζονται, να εκμεταλλεύονται τη θέση ως γυναίκα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να δείξουν στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες με μία μοτοσυκλέτα. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών στο οποίο μπορούμε να ανταγωνιστούμε γυναίκες εναντίον γυναικών. Είναι μια αναφορά για μία νέα γενιά, και ξέρω ότι αυτό το Πρωτάθλημα θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον και μια νέα ευκαιρία για τις γυναίκες. Και σήμερα είναι η αρχή για κάτι εκπληκτικό».

Επόμενο άρθρο »

Το GP της Ταϊλάνδης σε αριθμούς!

« Προηγούμενο άρθρο

Thai GP: φωτογραφικό αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα