• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull KTM σε ρετρό λευκό και μπλε για την 75η επέτειο του MotoGP™
Αγώνες 01/08/2024 - 22:39

Το MotoGP θα επιστρέψει στο χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο για το Βρετανικό Grand Prix και η Red Bull KTM Factory Racing θα επιδείξει μια μοναδική μοτοσυκλέτα με ειδικά χρώματα την Κυριακή για να τιμήσει τόσο το παρελθόν τους όσο και την 75η επέτειο των Grand Prix της FIM.

Ο Brad Binder και ο Jack Miller θα οδηγήσουν πολύ διαφορετικές KTM RC16 την Κυριακή στο Silverstone για τον 10ο Γύρο από τους 20 στην καμπάνια του 2024. Οι μοτοσυκλέτες έχουν κάνει μια μεγάλη μεταμόρφωση για να συμμετάσχουν όχι μόνο στους εορτασμούς κληρονομιάς για το MotoGP, αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια ειδική μοτοσυκλέτα που κατέχει περήφανη θέση στην KTM.

Η χαρακτηριστική λευκή και μπλε σχεδίαση κοσμούσε την KTM με τον κινητήρα LC4 του 1988 “KTM Single Racer” του Wolfgang Felber (σημερινός Αντιπρόεδρος Technology Road Racing) και ήταν επίσης η βάση για το εταιρικό λογότυπο της KTM εκείνης της εποχής.

Η δουλειά στη μηχανική του Felber μαζί με τον Josef Frauenschuh, είδε το δίδυμο να κατασκευάζει ένα πλαίσιο και να αξιοποιεί την ισχύ του κινητήρα LC4 (εύρος κυβισμού μεταξύ 612 και 660 cc) για να επιτρέψει στον “Fewo” να μπει και να κερδίσει την εγχώρια κατηγορία “Sound of Singles” του 1989 και να επιδείξει την δυνατότητες και την ευελιξία της πλατφόρμας LC4. Τα επιτεύγματα τόσο στο εργαστήριο όσο και στην πίστα οδήγησαν στην αρχή του τμήματος STREET της KTM με τη σειρά KTM DUKE, που σηματοδότησε 30 χρόνια ύπαρξης το 2024. Αυτό το ορόσημο ήταν το πρώτο θεμελιώδες βήμα στο πρόγραμμα των αγώνων πίστας που παρήγαγε πρωτότυπες δίχρονες και τετράχρονες μοτοσυκλέτες ελίτ επιπέδου και είδε το εργοστάσιο να κερδίζει Grand Prix σε πέντε κατηγορίες (125cc, 250cc , Moto3™, Moto2™ και MotoGP) και τίτλους σε δύο κατηγορίες.

Ο Felber, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίες δουλειάς και ιστορίας στην KTM το 2022, είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM. Από τη δημιουργία της πρώτης σπορ μοτοσυκλέτας της KTM RC8 μέχρι τη νικητήρια του τίτλου KTM RC4 στη Moto3 το 2012 και τη σημερινή KTM RC16.

Το MotoGP ξεκίνησε ως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας FIM το 1949 με έξι Grand Prix που έγιναν στο Isle of Man TT (Μεγάλη Βρετανία), Bremgarten (Ελβετία), Assen (Ολλανδία), Spa Francorchamps (Βέλγιο), Clady (Βόρεια Ιρλανδία) και Monza (Ιταλία).

Επόμενο άρθρο »

Η ομάδα του Valentino Rossi γιορτάζει τα 75 χρόνια του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Η GASGAS αποκτά νέα εμφάνιση για την 75η γιορτή του MotoGP™

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα