• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Carrasco θριαμβεύει στο τέλος του 2ου Αγώνα WorldWCR στο Portimao
Αγώνες 11/08/2024 - 00:03

Σε έναν συντομευμένο 2ο Αγώνα WorldWCR, ήταν η Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) που οδήγησε τη Yamaha YZF-R7 στη νίκη για να εξασφαλίσει τη δεύτερη επιτυχία της στη σεζόν. Η νικήτρια του Αγώνα του Σαββάτου Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) υποβιβάστηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου αφού τόσο η Carrasco όσο και η Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) μπόρεσαν να την προσπεράσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα του 2ου Αγώνα.

Μετά την πτώση της Tayla Relph (TAYCO Motorsport), της Nicole Van Aswegen (Andalaft Racing) και της Jessica Howden (Team Trasimeno) στον πρώτο γύρο, ο Αγώνας διακόπηκε από την κόκκινη σημαία και ξεκίνησε ξανά λίγα λεπτά αργότερα, αν και μειώθηκε σε μόλις 7 γύρους. Σε μια επανάληψη του 1ου Αγώνα, ήταν η Ισπανική τετράδα που αποτελούνταν από τις Carrasco, Sanchez, Herrera και Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) και που έκανε πάλι ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες στον Αγώνα που ξεκίνησε ξανά.

Η Neila μόλις έχασε το βάθρο, ενώ η Ιταλίδα Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) και η Ισπανίδα Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση μετά από έναν σχετικά μοναχικό Αγώνα.

Η Herrera και η Carrasco ήταν οι πρώτες που ανέβηκαν στη βαθμολογία του Σαββατοκύριακου, με άλλους 41 βαθμούς πρωταθλήματος η καθεμιά με μια 1η και μια 3η θέση αντίστοιχα.

Η Relph και η Van Aswegen μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας μετά από ένα περιστατικό στον 3ο γύρο. Η Αυστραλιανή έχει τραυματιστεί στο αριστερό της πόδι, ενώ η Νοτιοαφρικανή έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πιθανό κάταγμα δεξιού μηριαίου οστού, τραύμα μηρού και εξάρθρωση δεξιού ώμου.

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Με 129 βαθμούς, η Herrera διατηρεί το προβάδισμα στο πρωτάθλημα, αλλά τώρα έχει μόλις 7 βαθμούς πλεονέκτημα έναντι της 2ης Carrasco, της οποίας η νίκη στον 2ο Αγώνα ανεβάζει το σύνολο των βαθμών της στους 122. Στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας βρίσκονται οι Sanchez (108) και Neila (83 βαθμοί)

 

Βασικά σημεία:

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)

Νικήτρια του 2ου Αγώνα: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

Ταχύτερος γύρος: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) - 1’53.691 (1ος Αγώνας)

1η | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα τη νίκη σήμερα, ιδιαίτερα μετά τον χθεσινό 1ο Αγώνα, όταν ήμουν λίγο απογοητευμένη που είχα μερικά προβλήματα. Ωστόσο, η ομάδα μου εργάστηκε σκληρά για να λύσει αυτά τα ζητήματα για σήμερα, και ένιωσα πολύ καλύτερα όταν ξεκίνησε ο 2ος Αγώνας. Ήταν κρίμα για την κόκκινη σημαία, αλλά η στρατηγική μου παρέμεινε η ίδια όταν ξανάρχισε ο Αγώνας – ήξερα ότι το τελευταίο κομμάτι της πίστας ήταν το καλυτερό μου, οπότε στόχος μου ήταν να περάσω στη 2η θέση και μετά να προσπαθήσω να περάσω τη Maria λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στους βαθμούς και έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο καθώς προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο Γύρο. Είναι δύσκολο να κερδίζουμε πολλούς βαθμούς σε κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε το πρωτάθλημα ζωντανό στον τελευταίο Γύρο. Εάν μπορούμε να είμαστε σε καλό επίπεδο στην Κρεμόνα για να κερδίζουμε αγώνες, τότε μπορούμε να είμαστε στη μάχη για τον τίτλο στο τέλος».

 

2η | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

«Όπως χθες, είχαμε έναν ακόμη πολύ δύσκολο Αγώνα σήμερα σε πολύ ζεστές συνθήκες. Είχαμε επίσης μόνο 7 γύρους για να κάνουμε τη διαφορά μετά την επανεκκίνηση του Αγώνα. Τερμάτισα 2η στο τέλος, ένα αποτέλεσμα με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένη φυσικά, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βελτιώσω τις εκκινήσεις μου αν θέλω να είμαι σε καλύτερη θέση από την αρχή των αγώνων».

3η | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Νομίζω ότι έκανα έναν τέλειο Αγώνα, αλλά η ευθεία ήταν το αδύνατο σημείο μου και έτσι η Ana και η Sara επέλεξαν την κατάλληλη στιγμή για να με περάσουν. Είμαι λίγο απογοητευμένη με το σημερινό αποτέλεσμα, για να είμαι ειλικρινής, αλλά πρέπει να είμαι ικανοποιημένη συνολικά καθώς συνεχίζουμε να είμαστε επικεφαλής στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια πάμε στην Κρεμόνα, μια πίστα που έχει άλλη μια μεγάλη ευθεία, οπότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την αντιμετωπίσουμε. Είμαι γρήγορη στις στροφές, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σε εκείνους τους τομείς όπου έχουμε ακόμα περιθώριο βελτίωσης προχωρώντας μπροστά».

 

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldWCR:

1. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

2. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.025s

3. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) +0.120s

4. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +1.825s

5. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +15.837s

6. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +19.082s

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1 Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 129 βαθμοί

2. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 122 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 108 βαθμοί

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

Επόμενο άρθρο »

Με απίστευτη 13η συνεχόμενη νίκη και ένα φτερό λιγότερο ο Razgatlioglu, ενώ ο Bautista πέφτει

« Προηγούμενο άρθρο

Καταρρίπτοντας ρεκόρ: Ο Razgatlioglu παίρνει 11η συνεχόμενη νίκη με τους Bautista και Petrucci να συμπληρώνουν το βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα