• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Emilia Romagna: MotoGP Αγώνας
Νίκη για Bastianini, πτώση για Bagnaia
Νέα 22/09/2024 - 15:20

Ανατροπές, μάχες μέχρι τέλους και η 100η νίκη της Ducati στη μεγάλη κατηγορία μας περίμεναν σήμερα, στο Grand Prix της Emilia Romagna

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin έκανε μια πολύ δυαντή εκκίνηση (όπως και χθες) και έστριψε πρώτος, όμως στη δεύτερη στροφή ο Francesco Bagnaia απάντησε αμέσως και πέρασε μπροστά, με τον Enea Bastianini να είναι τρίτος. 

Οι τρεις πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά, όμως ο Martin δεν άφηνε τον Bagnaia να ξεφύγει και τελικά του επιτέθηκε στον τέταρτο γύρο για να περάσει στην πρώτη θέση. Στον επόμενο γύρο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati θα έχανε και τη δεύτερη θέση, από τον Bastianini, και έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό τους. Ο Martin εν τω μεταξύ είχε ανοίξει τη διαφορά στα 8 δέκατα. 

Λίγο πιο πίσω, ο Pedro Acosta θα είχε μια πτώση από την 4η θέση, στον 10ο γύρο, με τον Μarc Marquez να ανεβαίνει έτσι στην 4η. 

Εν τω μεταξύ ο Bagnaia είχε αρχίσει κάπως να ανακάμπτει, έκανε νέο ρεκόρ γύρου 1:30.939 και μείωσε λίγο τη διαφορά από τον Bastianini (αν και παρέμενε πάνω από 1,5 δευτερόλεπτα), ο οποίος με τη σειρά του είχε φτάσει στο μισό δευτερόλεπτο τον Martin. 

Δυστυχώς για τον Ιταλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή τα πάντα θα τελειώναν όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στην 8η στροφή του 21ου γύρου και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, ενώ βρισκόταν σε μια άνετη τρίτη θέση. 

Μπροστά οι δύο διεκδικητές της νίκης μπήκαν στον τελευταίο γύρο με τον Μartin να προηγείται μεν, αλλά με τον Bastianini να είναι κολλημένος στην ουρά του και να έχει ήδη δείξει τα δόντια του. 
Στην τέταρτη στροφή και οι δύο φρέναραν όσο πιο αργά μπορούσαν, ο Bastianini είχε την εσωτερική και ακούμπησε με τον Martin καθώς άνοιγε τη γραμμή του, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βγει εκτός πίστας και ο Ιταλός να περάσει μπροστά. 

Από εκεί και πέρα ο Bastianini έφτασε στην γραμμή του τερματισμού πρώτος, παίρνοντας την 100η νίκη της Ducati στη μεγάλη κατηγορία, με τον Μartin να είναι δεύτερος μεν, αλλά να αυξάνει τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα. 

Μετά την πτώση του Bagnaia, ο Marc Marquez είχε ανέβει στην τρίτη θέση και είχε διαφορά από τους αναβάτες πίσω του, φτάνοντας έτσι με άνεση στο βάθρο. 

Ο Marco Bezzecchi τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Franco Morbidelli. Έκτος ήταν ο Maverick Viñales, με τους Fabio Quartararo, Aleix Espargaro, Alex Marquez και Miguel Olivera να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Βάθρο στην Σλοβακία για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο 

« Προηγούμενο άρθρο

Emilia Romagna: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα