• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Andrea Dovizioso έγινε θρύλος του MotoGP
Νέα 08/06/2023 - 19:24

Ο Andrea Dovizioso είναι πλέον επίσημα θρύλος του MotoGP! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2004 στα 125cc εισήχθη στο Hall of Fame στο Gran Premio d'Italia Oakley την Πέμπτη καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, απένειμε στον Ιταλό το μετάλλιο του θρύλου του MotoGP. 

Ο Dovizioso κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc το 2004, ανέβηκε στα 250cc για να γίνει σταθερός διεκδικητής του τίτλου και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2008, παίρνοντας το πρώτο του βάθρο στην κορυφαία κατηγορία ως rookie. 


Την επόμενη σεζόν ο Dovizioso πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και μέχρι την αποχώρησή του από τη Honda στα τέλη του 2011, ήταν μια σταθερή απειλή για το βάθρο. Η επόμενη σεζόν τον είδε να κάνει το ντεμπούτο του με την Yamaha Tech3, όπου πήρε και πάλι μια σειρά από βάθρα, προτού μετακομίσει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati για το 2013.
 

Το 2014 ο Dovizioso πήρε δύο βάθρα, το 2015 πέντε και το 2016 άλλα πέντε - συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης που έγραψε ιστορία στο Grand Prix της Μαλαισίας, την πρώτη του νίκη από το 2009. Αυτό ξεκίνησε μια αναγέννηση καθώς ο Dovizioso πήρε τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος το 2017, 2018 και 2019, παίρνοντας 12 νίκες σε μόλις τρεις σεζόν. Η τελευταία του νίκη ήρθε την τελευταία του σεζόν με την Ducati στο Grand Prix της Αυστρίας 2020.


Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα από τους αγώνες, ο Dovizioso επέστρεψε στην πίστα κατά το τελευταίο μέρος του 2021 ως αναβάτης της δορυφορικής ομάδας της Yamaha πριν αποσυρθεί μετά τον αγώνα του Misano το 2022. 


Τώρα, ο Dovizioso προστίθεται σε μια λίστα με τους θρύλους του MotoGP που περιλαμβάνει τους Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Hugh Anderson, Kork Ballington, Max Biaggi, Alex Crivillé, Mick Doohan, Stefan Dörflinger, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Nicky Lorenzo, J. , Daijiro Kato, Eddie Lawson, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Anton Mang, Jorge 'Aspar' Martinez, Angel Nieto, Dani Pedrosa, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Luigi Taveri, Carlo Ubbiali και Franco Uncini.


Andrea Dovizioso: "Σας ευχαριστώ πολύ, είμαι πολύ περήφανος. Υπάρχουν τα αποτελέσματα, όλοι θέλουν να κερδίσουν, αλλά στο τέλος αν επιστρέψεις εδώ και ακούσεις κάτι τέτοιο, μπορείς να είσαι περήφανος. Έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος για τη σχέση που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου και είμαι τόσο χαρούμενος που επιστρέφω σήμερα στο Mugello, ένα ιδιαίτερο μέρος για Ιταλούς αναβάτες, και που γίνομαι Θρύλος του MotoGP. Είναι κάτι που δεν περίμενα και είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε αυτά τα ονόματα, είναι κάτι τρελό".

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Συνέντευξη Τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli:Θέλω να πετύχω με αυτή την ομάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα