• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: Moto3 Αγώνας
Παρθενική νίκη Μoreira μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα
Νέα 15/10/2023 - 09:39

Έναν επικό αγώνα μας χάρισαν οι αναβάτες της Moto3 στη Mandalika για τον 15ο γύρο της σεζόν του 2023, όπου ο Diogo Moreira πήρε την παρθενική του νίκη ξεκινώντας από την pole position. 


To δράμα ξεκίνησε πριν καν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης, με έναν εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου, τον Ayumu Sasaki, να πέφτει κατά τη διάρκεια του γύρου παρατήρησης και τους μηχανικούς της Husqvarna να επιδιορθώνουν τη μοτοσυκλέτα του στη σχάρα εκκίνησης. 


Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Diogo Moreira έστριψε πρώτος, με τους Collin Veijer, Daniel Holgado, David Alonso και Jaume Masia να τον ακολουθούν. Σε κάθε γύρο και σε κάθε ευκαιρία, οι αναβάτες αυτοί επιτίθονταν ο ένας στον άλλον, με την πρώτη θέση να αλλάζει συνεχώς χέρια, ενώ στο παιχνίδι προστέθηκε γρήγορα και ο David Muñoz. 


Mε 7 γύρους να απομένουν, ο Daniel Holgado βγήκε εκτός πίστας στην 9η στροφή και προσπέρασε τον Moreira, μια κίνηση για την οποία έλαβε ποινή μεγάλου γύρου, κάτι που τον έριξε στη 10η θέση. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός της Tech3 δεν πτοήθηκε και με δύο γύρους να απομένουν βρισκόταν και πάλι στην κορυφή. Όμως ο Holgado έκανε το ίδιο λάθος και έλαβε και πάλι ποινή μεγάλου γύρου, καθώς φτάναμε στον τελευταίο γύρο. 


Τότε ο Moreira έκανε την κίνηση και πέρασε μπροστά, με τους Muñoz, Holgado, Alonso και Masia να ακολουθούν.


Το γκρουπ που ακολουθούσε έδινε συνεχείς μάχες, αλλά ο Moreira κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, με ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά. Μια εκπληκτική κίνηση στην τελευταία στροφή είδε τον Alonso να κατακτά τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον David Muñoz που συμπλήρωσε το βάθρο. Ο Collin Veijer έφτασε για άλλη μια φορά κοντά στο βάθρο, τερματίζοντας τέταρτος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Jose Antonio Rueda. 


O επικεφαλής της βαθμολογίας, Jaume Masia, πήρε την καρό σημαία στην 6η θέση, με τον Taiyo Furusato να είναι ακριβώς πίσω του και να παίρνει τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του. 
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Deniz Öncü, Ivan Ortola και Stefano Nepa. 


O Ayumu Sasaki αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση και δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο ρυθμό που ήθελε, τερματίζοντας εκτός βαθμών, στη 18η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα