• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP Δοκιμές
Ταχύτερος ο Jorge Martin
Νέα 02/08/2024 - 18:14

Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι αναβάτες των MotoGP επέστρεψαν στη δράση, με την πίστα του Silverstone να φιλοξενεί τον 10ο γύρο της σεζόν του 2024. Το απόγευμα της Παρασκευής σήμανε την ώρα για τις μονόωρες δοκιμές που θα καθόριζαν το ποιοί αναβάτες θα έμπαιναν απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες και ποιοί θα αναγκάζονταν να περάσουν από τη μάχη των πρώτων κατατακτηρίων. 

Όταν έληξε το πρώτο μισάωρο, στην κορυφή βρισκόταν ο Enea Bastianini, όμως στα 25 λεπτά πέρασε μπροστά ο Maverick Viñales, με 1:58.563. 

Η κατάσταση έμεινε έτσι μέχρι τα τελευταία 10 λεπτά, όπου οι αναβάτες έβαλαν μαλακά ελαστικά και ξεκίνησαν την τελική του επίθεση. Το σύνθημα έδωσε ο Aleix Espargaro, που κατέβασε τον πήχη στο 1:58.512, αμέσως πριν ο Francesco Bagnaia περάσει μπροστά με 1:58.447. O ταχύτερος του πρωινού, Jorge Martin, απάντησε με 1:58.262 για να ανέβει στην πρώτη θέση, καθώς το χρονόμετρο έφτασε στα τελευταία λεπτά. 

2 λεπτά πριν τη λήξη ο Bagnaia ήταν και πάλι πρώτος, με 1:58.030, όμως ερχόντουσαν δυνατοί γύροι από τον Αleix Espargaro και τον Jorge Martin. Ο αναβάτης της Aprilia πέρασε για λίγο μπροστά, όμως ο Martin είπε την τελευταία κουβέντα, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:57.911 και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Espargaro δεύτερο και τον Bagnaia τρίτο. 

Ο Enea Bastianini (ο οποίος στην αρχή των δοκιμών αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την Ducati του - το ίδιο έπαθε και ο Marco Bezzecchi) ανέβασε το ρυθμό του στο τέλος και κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jack Miller που ήταν η πρώτη KTM. Ακολούθησε ο Fabio Di Giannantonio και ο Brad Binder, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Maverick Viñales, Marco Bezzecchi και Marc Marquez.

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto2 Πρώτες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα