• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Elena Rosell με την ομάδα της QMMF
Οι προσδοκίες της για τη νέα χρονιά
Νέα 03/02/2012 - 13:08

Η Rosell είναι η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - μετά την Γερμανίδα Katja Poensgen - και η πρώτη Ισπανίδα που θα εμφανιστεί στα 60 χρόνια ιστορίας των Πρωταθλημάτων! 

Η Rosell έκανε παγκόσμια αίσθηση πέρυσι, όταν έκανε το ντεμπούτο της στο Moto2 με την ομάδα του Aspar, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε και τερμάτισε στην Moto2. Στην Βαλένθια τάραξε τα νερά, όταν τερμάτισε στην 25η θέση, ξεπερνώντας εννέα αναβάτες όπως τον Joan Olive και τον Simone Corsi.

 

Στην συνέντευξη που έδωσε στο motogp.com είπε:  

 

Πως αισθάνεσαι λίγο πριν την πρώτη σου σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Νιώθω φανταστικά, είναι κάτι που ονειρευόμουν πολύ καιρό και τώρα έγινε πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν χρονοβόρες, αλλά τώρα η θέση μου στην ομάδα έχει επιβεβαιωθεί. Χαίρομαι που όλα τελείωσαν».

 

Πόσο καλά γνωρίζεις την ομάδα και τον ομόσταυλό σου, Damian Cudlin;

«Γνωρίζω την ομάδα από το Ισπανικό Πρωτάθλημα (CEV), μου είναι αρκετά γνωστοί διότι αρκετοί από αυτούς είναι από την Ισπανία. Είναι μια ομάδα από το Κατάρ που την διαχειρίζονται Ισπανοί και θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτός δουλεύει μια χαρά. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Cudlin, αλλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει καθώς είναι πολύ πιο έμπειρος. Είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάω αυτήν την περιπέτεια».

 

Πως θεωρείς ότι θα τα πας στην Moto2, μια κατηγορία γνωστή για τον άγριο ανταγωνισμό της; «Αυτήν την χρονιά σκοπεύω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα, διότι η κατηγορία αποτελείται από υψηλού επιπέδου αναβάτες και ελάχιστους με μικρή εμπειρία όπως εγώ. Θα είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να μάθω όλες τις πίστες. Ωστόσο είμαι έτοιμη και πιστεύω ότι με την αποφασιστικότητά μου θα αντιμετωπίζω όλες τις καταστάσεις που θα παρουσιάζονται».  

 

Έχεις πει ότι δεν βλέπεις τον εαυτό σου ως «γυναίκα αναβάτη» αλλά ως αναβάτη, ωστόσο είναι προφανές ότι θα συγκεντρώνεις όλα τα βλέμματα επειδή είσαι η μοναδική γυναίκα στην κατηγορία.

«Ναι, από την στιγμή που άρχισα να τρέχω αυτό ήταν πάντα ένα ζήτημα, είτε θετικό είτε αρνητικό και το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Είμαι τυχερή που έχω πολλούς ανθρώπους δίπλα μου να με υποστηρίζουν, γνωρίζω ότι πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές γνώμες για εμένα, αλλά αυτά δεν με επηρεάζουν αρνητικά. Πρέπει να εμφανίζεις τον καλύτερό σου εαυτό, να προσπαθείς για το καλύτερο και έτσι ακριβώς αντιμετωπίζω τις καταστάσεις».

 

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες πριν από εσένα στο Πρωτάθλημα, όπως η Taru Rinne, η Tomoko Igata και η Katja Poensgen. Γνωρίζεις τα αποτελέσματά τους; Στοχεύεις να τα πας καλύτερα από αυτές;

«Δεν γνωρίζω όλα τα αποτελέσματά τους, ξέρω ότι η Katja είχε πάρει κάποιους βαθμούς αλλά… δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με εκείνες. Θέλω να δουλέψω μόνη μου και σαν αναβάτης, αν τα αποτελέσματα που θα φέρω είναι καλύτερα και εμπνεύσω άλλους πιθανούς αναβάτες να με χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς, τόσο το καλύτερο. Θέλω να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για εμένα, για τους χορηγούς που με εμπιστεύονται και για την ομάδα μου».

 

Ποια είναι η στρατηγική σου για τις δοκιμές πριν το ξεκίνημα της σεζόν; Απόκτησες εμπειρία πάνω στην Moriwaki MP 600;

«Λοιπόν, έχουμε ένα τεστ στην Βαλένθια, μετά άλλο ένα στην Jerez και μετά ένα τελευταίο πάλι στην Jerez. Έτσι έχω αρκετό χρόνο να περάσω στην πίστα. Στην πραγματικότητα, αυτές τις ημέρες βρέθηκα στην πίστα περισσότερο απ’ ότι ολόκληρη την περσινή σεζόν με την Suter στο CEV (Ισπανικό Πρωτάθλημα)».

 

Έχεις αναρρώσει από τον τραυματισμό σου στην ωμοπλάτη;

«Μερικές φορές ακόμη νιώθω μικρές ενοχλήσεις. Ξεκινήσαμε την προπόνηση στις 12 Ιανουαρίου, πριν δεν μπορούσα να τρέξω ούτε να κάνω βασικές ασκήσεις. Από τότε προσπαθώ να κάνω motocross και supermoto κάθε εβδομάδα. Πονάει ακόμα λίγο, μερικές φορές, διότι είναι σε σημείο που ενώνονται πολλοί μύες, αλλά είμαι αρκετά δυνατή, κάνω προπόνηση πριν την έναρξη της σεζόν σαν τρελή. Πάντοτε ξεκινούσα την σεζόν με μόνη προπόνηση λίγους γύρους με την μοτοσυκλέτα, έτσι πιστεύω ότι η προπόνηση που κάνω τώρα θα με βοηθήσει πολύ».

 

Πιστεύεις ότι θα γίνεις η πρώτη γυναίκα που θα πετύχει πόντους στην Moto2 ή ακόμη και η πρώτη γυναίκα που θα ανεβεί σε βάθρο;

«Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μακρινό όνειρο. Πρέπει να γνωρίζεις καλά τους ανταγωνιστές σου και οι δικοί μου δεν είναι τόσο νέοι όσο εγώ, έχουν πολύ περισσότερη εμπειρία. Θα είναι δύσκολο, αλλά αυτό θα κάνει τα αποτελέσματα που θα φέρω πιο αξιόλογα. Πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ και στις πίστες που ξέρω θα δούμε αν θα έχω κάποιο πλεονέκτημα λόγω της σιγουριάς ή της εμπειρίας».

 

Και ίσως μας ξαφνιάσεις όλους

«Το εύχομαι!»

 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτη ματιά στην πίστα της Χιλής

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jules Cluzel με την PTR Honda;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα