• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Terol & Elias: Ικανοποίηση από την Jerez
Σημαντική πρόοδος για το δίδυμο της Aspar
Νέα 24/02/2012 - 00:14

O Nico Terol και ο Toni Elias εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με την απόδοσή τους στις τριήμερες δοκιμές της Ισπανικής πίστας. Και οι δυο αναβάτες έδωσαν μεγάλη προσοχή στο να πετύχουν το κατάλληλο στήσιμο των μοτοσυκλετών τους. Ο Terol προσπάθησε να βελτιώσει την πρόσφυση του πίσω μέρους και να εξαλείψει το φαινόμενο των ταλαντώσεων (chatter) στο εμπρός τμήμα. Ενώ ο Elias δούλεψε περισσότερο στο να κάνει το πλαίσιο και την ανάρτηση πιο σταθερά, στις γρήγορες στροφές. Το δίδυμο εμφανίστηκε ικανοποιημένο με την απόδοσή του, αφού πέτυχε να πηγαίνει κοντά στο 1:43 για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

 

Nico Terol: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας δοκιμών στην Jerez. Από άποψη φυσικής κατάστασης, νιώθω πολύ καλύτερα με την Moto2 και μπορώ να κάνω περισσότερους γύρους. Την τελευταία ημέρα του τεστ, κατάφερα να είμαι σταθερά κοντά στο 1:43 για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αλλά στην συνέχεια εμφανίστηκε το πρόβλημα με τους κραδασμούς (chatter) στο εμπρός μέρος. Εκεί φάνηκε και η απειρία μου στην κατηγορία, διότι επιχείρησα να το λύσω πολύ γρήγορα. Οι μηχανικοί μου έκαναν πολύ καλή δουλειά και συνεχίσαμε χωρίς δυσκολίες. Μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο τεστ ήταν πολύ θετικό γιατί οι χρόνοι μας ήταν ήδη αρκετά καλοί και βελτιωνόμασταν, επίσης, μέρα με την μέρα. Ο ρυθμός μας ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια του τεστ, νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για να κάνουμε πρόοδο».

 

Toni Elias: «Φεύγω από την Jerez χαρούμενος, διότι ξεκάθαρα έχουμε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Προοδεύσαμε γρήγορα και κάθε φορά ήμασταν πιο κοντά στην κορυφή. Σήμερα για πρώτη φορά πετύχαμε 1:43, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε ότι την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ, κατάφερα μετά βίας να πέσω κάτω από 1:45. Είμαι χαρούμενος διότι η μοτοσυκλέτα δουλεύει ολοένα και καλύτερα και σταδιακά αρχίζω να την συνηθίζω. Βέβαια, υπάρχει ακόμη περιθώριο για βελτίωση, αλλά δουλέψαμε πραγματικά σκληρά αυτές τις τρεις ημέρες και συγκεντρώσαμε πολλές πληροφορίες για να αναλύσουμε στην διακοπή πριν το επόμενο τεστ. Είμαι επίσης χαρούμενος και με την ομάδα, έχουμε μια απροβλημάτιστη συνεργασία και βαδίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση».

 

 

Να σημειώσουμε ότι - όπως φαίνεται και στην φωτογραφία - ο Toni Elias μετά από μακροχρόνια συνεργασία με την SHOEI, φέτος θα είναι οδηγός της Arai!

 

Επόμενο άρθρο »

WSS: 3 Honda μπροστά

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Στο τέλος η επιβράβευση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα