• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa: "Ξεπέρασα τα όρια..."
"Η χειρότερη πτώση μου τα τελευταία 3 χρόνια"
Νέα 26/02/2012 - 12:50

Ο Checa έκανε δυναμική επανεμφάνιση στον δεύτερο αγώνα του Phillip Island, κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση, αφήνοντας πολύ πίσω τον μεγάλο του αντίπαλο, Max Biaggi.

 

Παρ' όλα αυτά έχασε πολύτιμο έδαφος με την πτώση που είχε στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν, στην μακρινή Αυστραλία

 

"Ξεπέρασα τα όρια... ήμουν με τετάρτη και περίπου 180χλμ/ώρα, χτύπησα άσχημα... η χειρότερη πτώση μου στα τρία τελευταία χρόνια με την 1198R", δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Συνέβη μόλις στον 7ο γύρο, τι έγινε ακριβώς;

 

"Η στρατηγική μας δεν είχε λάθη, ήμουν μπροστά και ήθελα να εξασφαλίσω αυτήν την θέση αφήνοντας όσο μπορούσα πιο πίσω τον Biaggi, να μην με πιέζει... Ήθελα να ξεκαθαρίσω το τοπίο από την αρχή, αλλά έχοντας πίσω μου κάποιον σαν τον Biaggi, είναι δύσκολο να πει κανείς αν υπερέβαλλα ή έφτασα στο όριο..."

 

Πως βγήκες από την πτώση;

 

"Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν είχα σπάσει τίποτα, κάτι που δεν το θεωρείς αμέσως δεδομένο, πήγα να χαλαρώσω στην κλινική. Σκεφτόμουν συνεχώς ότι δεν έπρεπε να τελειώσει κατ' αυτόν τον τρόπο... είχαμε προσπαθήσει πολύ και ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν απογοητευμένος από την πτώση, αλλά συνήλθα γρήγορα, βρήκα την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και όλα πήγαν καλά στην συνέχεια".

 

Όσον αφορά την μοτοσυκλέτα...;

 

"Δεν αλλάξαμε τις ρυθμίσεις μετά την πτώση, ωστόσο η συμπεριφορά της ήταν κάπως διαφορετική... δεν έκανα κάτι το τρομερό, απλώς οι άλλοι έριξαν τον ρυθμό τους λόγω της υψηλής θερμοκρασίας".

 

Και τώρα πλησιάζει η Imola, η Ducati κι ο Checa θα κάνουν την διαφορά;

 

"Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, καθώς ο Biaggi με την Aprilia έχουν ανεβάσει τον πήχη και παρουσιάζονται πολύ ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτά... θεωρώ ότι φέτος τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για εμάς..."

 

Σε εμπόδισαν τα παραπάνω κιλά της μοτοσυκλέτας; 

 

 

"Ακόμη κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι, όταν προσθέτεις επιπλέον βάρος, χάνεις σε ταχύτητα... όμως δεν θέλω να στέκομαι σε αυτό για την υπόλοιπη σεζόν. Ίσως θα ήταν καλύτερα να θέταμε όρια βάρους σε κάθε αγώνα. Αν νικούσες τότε θα είχες κάποια τιμωρία, αν όχι, τίποτα..."

 

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: "Συγκεντρώθηκα και τα έδωσα όλα...."

« Προηγούμενο άρθρο

WSS: O Sofuoglu επέστρεψε με νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα