• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: "Χαρούμενος με τον χρόνο και τη θέση μου"
Σημαντική πρόοδος και για τον Crutchlow
Νέα 02/03/2012 - 20:52

Η ηλιόλουστη τρίτη ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3.

 

Ο Andrea Dovizioso ήταν εξαιρετικός, συμπληρώνοντας 54 γύρους, με καλύτερο χρόνο: 2:00.802, που χάρισε την 3η θέση της κατάταξης στον εκπληκτικό Ιταλό, με διαφορά 0.329 δευτ. από τον Stoner. Πολύ κοντά στο να είναι σε πλήρη φόρμα, μετά τον τραυματισμό του τον Ιανουάριο, ο Dovizioso πειραματίστηκε με διαφορετικές θέσεις οδήγησης, ώστε να αισθανθεί καλύτερα πάνω στην YZR-M1. Επίσης, βελτίωσε την είσοδό του στις στροφές, ενώ ξόδεψε αρκετό χρόνο στην κατανόηση των νέων, πιο μαλακών, ελαστικών της Bridgestone, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις 1000cc μοτοσυκλέτες.

 

Το δεύτερο τεστ στην Μαλαισία, ήταν επίσης θετικό και για τον Cal Crutchlow, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος με τον αναβαθμισμένο κινητήρα που είχε στην Sepang. Ο 26χρονος Βρετανός, σημείωσε καλύτερο χρόνο στα 2:00.986, μόλις 0.1 δευτ. πιο αργός από τον Lorenzo και βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης.

 

Andrea Dovizioso: "Παρά το ότι η βροχή μας χάλασε τα σχέδια τις πρώτες δυο ημέρες, ήταν ένα πολύ καλό τεστ και είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα τους πρώτους μου γύρους στη βροχή, με την Yamaha, και την αισθάνθηκα πολύ καλά. Ο κινητήρας ήταν ομαλός και διαχειρίστηκα καλά το γλίστρημα, αλλά ένας πολύ σημαντικός τομέας ήταν η φυσική μου κατάσταση. Ο ώμος μου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με το πρώτο τεστ, και αυτό μου επέτρεψε να κατανοήσω τις δυνατότητες της YZR-M1 πολύ περισσότερο. Είμαι πιο πολύ σίγουρος πάνω στην μοτοσυκλέτα και είμαι χαρούμενος με τον χρόνο μου και την θέση μου... Κάναμε πολύ καλή δουλειά ώστε να κατανοήσουμε αρκετά πράγματα εδώ. Μ' αρέσει ο νέος κινητήρας, διότι με βοηθάει στην είσοδό μου στην στροφή και αυτό ήταν ένα ήδη μεγάλο πλεονέκτημα της Yamaha. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κατανόησα τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας σε μεγάλες αποστάσεις. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταλάβω τα ελαστικά και έχουμε δουλειά να κάνουμε, όμως οι δυνατότητες της M1 είναι ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τώρα, ανυπομονώ για το επόμενο τεστ στην Jerez, διότι είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα, με διαφορετική θερμοκρασία και θα με βοηθήσει να κατανοήσω ακόμη περισσότερο την μοτοσυκλέτα"

 

Cal Crutchlow: "Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι ο καιρός προφανώς έπαιξε μεγάλο ρόλο τις δυο πρώτες ημέρες... Καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο με την μοτοσυκλέτα σήμερα. Μ' αρέσει ο νέος κινητήρα της Yamaha, πρέπει να τους το αναγνωρίσω, διότι δούλεψαν σκληρά και η βελτίωση ήρθε λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Είμαι χαρούμενος με τον χρόνο μου, επειδή αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση, η αγαπημένη μου πίστα και βρέθηκα στην 5η θέση, πολύ κοντά στους τρεις πρώτους. Ένα άλλο πολύ σημαντικό, είναι ότι παρουσιάζομαι πολύ σταθερός και σε αυτό έχω βελτιωθεί αρκετά, συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό μου δίνει εμπιστοσύνη και κουράγιο... χαίρομαι πραγματικά που είμαι πάνω στην 1000cc μοτοσυκλέτα. Τα νέα ελαστικά γλίστραγαν λίγο και είμαι πεπεισμένος ότι η σωστή διαχείριση αυτών - στους αγώνες - θα παίξει μεγάλο ρόλο φέτος. Η μοτοσυκλέτα τα πήγε καλά στην Sepang, αλλά είμαι περίεργος να δω τι θα καταφέρει στην Jerez. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική πίστα, ενώ ο καιρός θα είναι πιο δροσερός, έτσι αυτά θα μας δώσουν διαφορετικές ενδείξεις για την δυναμική της μοτοσυκλέτας"

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: «Θα προτιμούσα πιο κοντά στην κορυφή»

« Προηγούμενο άρθρο

"Πολύ ανήσυχος" ο Valentino Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα