• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Iannone με πλαίσιο της Speed Up το 2012
«Θα είναι δύσκολα και φέτος στην Moto2»
Νέα 09/03/2012 - 13:36

Πολλοί είναι οι αναβάτες της Moto2 που έχουν εμπιστευτεί το πλαίσιο της Kalex, μετά τον θρίαμβο του Stefan Bradl την περασμένη σεζόν, άλλοι προτιμούν αυτό της Suter, ενώ υπάρχουν και εκείνοι – ανάμεσά τους και ο Andrea Iannone – που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τροποποιημένο πλαίσιο. Ο Ιταλός και η ομάδα του επέλεξαν ένα νέο πλαίσιο της Speed Up για να διαγωνιστούν φέτος.

 

Η ομάδα ήταν πρόσφατα στην Vallelunga για να δοκιμάσουν το πρόσφατα συναρμολογημένο πρωτότυπο:

 

«Πήγαμε για να τεστάρουμε την καινούργια μοτοσυκλέτα και να δούμε πως πάει», δήλωσε ο Iannone στο motogp.com «Η γενική εντύπωση που επικρατεί, είναι ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Αυτή η νέα μοτοσυκλέτα έχει δυναμική, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο. Ένιωσα άνετα πάνω της, αλλά πρέπει να προσαρμόσω το στυλ μου σε αυτήν»

 

«Θα την δοκιμάσουμε στην Jerez, αλλά δυστυχώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε άλλη πίστα πριν τις τελευταίες επίσημες δοκιμές, στο τέλος Μαρτίου. Έχουμε νέο πλαίσιο και νέο ψαλίδι από την Speed Up και υπάρχει η περίπτωση να είμαστε στην Jerez με νέα φέρινγκ. Το ψαλίδι θα είναι από ανθρακόνημα και το πλαίσιο έχει αναμφισβήτητα ένα επαναστατικό σχέδιο, σε σύγκριση με των υπολοίπων»

 

«Αισθάνομαι καλά την μοτοσυκλέτα κι έτσι αποφασίσαμε να την δοκιμάσουμε φέτος, διότι από την αρχή δεν ήταν χειρότερη από την FTR… στο εξής θα είμαστε ισάξιοι, αν όχι καλύτεροι. Οι δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει απλώς να την εξελίξουμε»

 

Ο Iannone είναι ο 3ος πιο επιτυχημένος αναβάτης της κατηγορίας, με έξι νίκες, μία λιγότερη από τον Toni Elias και τον Marc Marquez, ωστόσο γνωρίζει ότι σε ένα τόσο δύσκολο Πρωτάθλημα – όπως είναι η Moto2 – είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις:

 

«Θα ξεκινήσουμε την σεζόν χωρίς να σκεφτόμαστε τον τίτλο. Θέλουμε καλά αποτελέσματα. Έμεινα στην Moto2 γιατί θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω τους αγώνες και να πετυχαίνω σημαντικά αποτελέσματα. Είμαι ακόμη αρκετά νέος κι έτσι αποφάσισα να παραμείνω για μια ακόμη χρονιά και να προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα απ’ ότι το 2010 και το 2011»

 

Όσο για τον ανταγωνισμό, ο Ιταλός σχολίασε: «Δεν βλέπω – σε καμία περίπτωση – τον Marquez πίσω… θα είναι δύσκολα και πάλι φέτος, με πολλούς δυνατούς και ανταγωνιστικούς αναβάτες. Κάθε χρονιά πρέπει να υπολογίζεις πολλούς αντιπάλους. Πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και σκληρά! Οι τρεις πιο μεγάλοι μου αντίπαλοι; Τρεις μόνον είναι λίγοι… Redding, Simón, Márquez, Smith, Luthi, Espagaró, Rabat... Όλοι τους είναι δυνατοί και δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πως θα καταλήξουν τα πράγματα!»

 

Υπήρξαν αρκετοί που δεν περίμεναν να δουν τον Iannone και πάλι στην Moto2, καθώς είχε προσεγγιστεί από αρκετές ομάδες MotoGP πέρυσι και η συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία είναι μια δελεαστική πιθανότητα.

 

«Είχα μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να πάω στο MotoGP, ειδικά από την Pramac Ducati, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι στην Moto2… θα έχω έναν χρόνο να το σκεφτώ», υπογράμμισε ο Ιannone, ο οποίος ολοκλήρωσε με μια πρόβλεψη: «Θα βρεθώ στο MotoGP το 2013 με μια καλή μοτοσυκλέτα, όπως είναι η Yamaha, η Honda ή η Ducati; Αυτό θα είναι εύκολο να το δούμε, εάν έχουμε τον τίτλο στο τσεπάκι μας! Ο χρόνος θα δείξει!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi συμβάλλει στον τουρισμό

« Προηγούμενο άρθρο

Checa: «…θέλω να βελτιώνομαι ως αναβάτης και ως άνθρωπος!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα