• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa: «To MotoGP έχει μεγάλο πρόβλημα!»
«Ένα πραγματικό ΠΠ χρειάζεται την συμμετοχή κατασκευαστών»
Νέα 09/03/2012 - 10:10

Υπομονετικός και ευγενικός, όπως πάντα, ο Carlos Checa έθεσε εαυτόν στην διάθεση των δημοσιογράφων και των οπαδών στο σόου μοτοσυκλέτας, Motodays, που έλαβε χώρα στην Ρώμη. Ο Ισπανός υπέγραψε πολλά αυτόγραφα, πόζαρε σε αμέτρητες φωτογραφίες και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων…

 

Συνήλθες εκπληκτικά γρήγορα μετά την πτώση στον 1ο αγώνα στο Phillip Island, πως τα κατάφερες σε μόλις 2 ώρες;

 

«Με… πάγο, αναλγητικά και συγκέντρωση!», σχολίασε χαμογελώντας ο Carlos. «Ήταν σφοδρή η πτώση… με έκανε να γυρίσω πίσω στις ημέρες των 500cc! Μετά αναλογίστηκα ότι προετοιμαζόμασταν επί δυο εβδομάδες για τον αγώνα και έπρεπε να προσπαθήσω να κερδίσω τον 2ο… τα κατάφερα και πρέπει να πω ότι ήταν πολύ απελευθερωτικό για μένα. Η μόνη μου αμφιβολία ήταν για την ανακατασκευασμένη μοτοσυκλέτα, οι μηχανικοί έκαναν φανταστική δουλεία αλλά δεν είχα την δυνατότητα να την δοκιμάσω…»

 

Έτσι λοιπόν, η πρώτη σου εμπειρία με τον νέο κανονισμό περί μιας μοτοσυκλέτας, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή…

 

«Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούν κάποια τροποποίηση. Στην περίπτωσή μου, δεν μπορούσα να ελέγξω αν όλα έγιναν σωστά. Βγήκα στην πίστα και τα έδωσα αμέσως όλα! Τα προηγούμενα χρόνια πάντα έκανες μερικούς γύρους με την 2η μοτοσυκλέτα, αλλά τώρα με τους μειωμένους χρόνους για δοκιμές, αν όλα πάνε καλά, είσαι τυχερός αν ολοκληρώσεις την δουλειά σε μια μόνο μοτοσυκλέτα»

 

Και τώρα οδεύεις στην αγαπημένη σου πίστα της Imola…

 

«Και το Phillip Island ήταν ευνοϊκή για εμάς πίστα και είδατε την κατάληξη… Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Imola, κέρδισα το 2010 και τα πήγα εξαιρετικά πέρυσι. Ήμουν ο Ισπανός με αντιπάλους τους Ιταλούς, ωστόσο είχα εκπληκτική υποστήριξη από τον κόσμο! Φέτος πάντως, υπάρχουν κι άλλοι δυνατοί αναβάτες, πέρα του Biaggi. Ο Jonathan Rea για παράδειγμα, πηγαίνει πάντα καλά στην Imola»

 

Τι γνώμη έχεις για τις «φτιαγμένες» Superbike, με το όνομα CRT;

 

«Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα, πρέπει να καθίσουν κάτω και να συζητήσουν. Κινδυνεύουν να καταστρέψουν και τα δυο Πρωταθλήματα»

 

Πιστεύεις ότι το MotoGP είναι σε χειρότερη μοίρα τώρα;

 

«Είναι θύμα της διελκυστίνδας ανάμεσα στην Dorna και τους κατασκευαστές, ειδικά η Honda… είναι πασιφανές ότι το MotoGP έχει μεγάλο πρόβλημα… Ένα πραγματικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χρειάζεται την συμμετοχή κατασκευαστών, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα… ακόμη και η Moto2 έχει το ίδιο πρόβλημα!»

 

Πως τα καταφέρνεις και είσαι σε τόσο καλή φόρμα και με τόσο υψηλό κίνητρο για επιτυχία;

 

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας, να σκέφτεσαι τι κάνεις και πάνω απ’ όλα να είσαι συγκεντρωμένος. Ωστόσο, ο πυρήνας όλων είναι το πάθος, αυτό είναι που σε ωθεί να αγωνίζεσαι στα 40 - και παραπάνω - χρόνια»

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Αμφίβολη η πίστα του Austin!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi συμβάλλει στον τουρισμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα