• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: "Η ομάδα θα με βοηθήσει στην καριέρα μου!"
"Έχω μια ευκαιρία και θα προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ"
Νέα 18/03/2012 - 11:52

Καθώς πλησιάζουμε στις τελευταίες δοκιμές της σεζόν, ο Alvaro Bautista μίλησε στο motogp.com για τις σημαντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει φέτος, τα φαβορί για τον τίτλο και τις προσδοκίες της San Carlo Honda Gresini για το 2012.

 

Πως ήταν η παρουσίαση στο Μιλάνο; Πως είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα;

 

"Είναι μια μοναδική περίπτωση, χωρίς να θέλω να μειώσω την περσινή χρονιά. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους χορηγούς, τους ανθρώπους που δουλεύουν με την ομάδα και τα πάντα ήταν πολύ ωραία. Μετά τον δύσκολο τελευταίο αγώνα πέρυσι, όλοι θέλουν να επιστρέψουν στους αγώνες και να πάρουν καλά αποτελέσματα"

 

Η φετινή χρονιά έχει πολλές προκλήσεις για εσένα: μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, άλλη ομάδα και καινούργια μοτοσυκλέτα. Πως κατάφερες να διαχειριστείς όλες αυτές τις αλλαγές στο διάστημα πριν την έναρξη των αγώνων;

 

"Μέχρι στιγμής οι δοκιμές έχουν πάει πολύ καλά. Η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική από αυτήν της Suzuki που οδηγούσα μέχρι τώρα. Υπάρχουν πολύ περισσότερα ηλεκτρονικά και πρέπει να μάθω να συνυπάρχω μαζί τους. Έχει και περισσότερη δύναμη από τις 800cc. Έχει καλή αίσθηση, καλή ισορροπία αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά... είμαστε όμως σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε"

 

Έφυγες ικανοποιημένος από το δεύτερο τεστ στην Sepang, τι μένει να δουλέψεις για το επόμενο τεστ στην Jerez;

 

"Στο τελευταίο τεστ δεν είχαμε τόσο χρόνο, όσο θα θέλαμε και επιπροσθέτως υπήρξε και το πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του Pedrosa... Στην Jerez θα κοιτάξουμε λίγο την γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να είμαι πιο άνετα σε αυτήν . Σε γενικές γραμμές έχουμε καλή βάση με τα ηλεκτρονικά γιατί, όπως προείπα, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει περισσότερες παραμέτρους από την Suzuki, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσω ποια δουλεύουν για εμένα και ποια όχι. Θα προσπαθήσω να τα βάλω όλα σε μια τάξη, διότι σε δυο εβδομάδες έχουμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς"

 

Πως είσαι από φυσική κατάσταση;

 

"Πολύ καλά, φέτος ήθελα να προετοιμαστώ καλύτερα γιατί οι μοτοσυκλέτες είναι πλέον 1000cc. Ελπίζω ότι η σκληρή προπόνηση θα με βοηθήσει ώστε να μην κουράζομαι γρήγορα και να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα"

 

Φέτος θα έχεις την ίδια RC213V όπως ο Stoner και ο Pedrosa. Θα έχει κάποιες διαφορές η μοτοσυκλέτα σου σε σχέση με την επίσημη εργοστασιακή;

 

"Στην θεωρία έχουμε 4 Honda. Δυο εργοστασιακές, μια του Bradl και μια δικιά μου. Όλες ξεκινάνε με τα ίδια εξαρτήματα και ηλεκτρονικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι η δική μου θα φοράει πιρούνια και αναρτήσεις Showa, αντί για Ohlins και τα φρένα θα είναι Nissin. Η Showa θέλει να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με ήθελαν να εκπροσωπήσω την φίρμα τους. Έτσι, οι μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν σχεδόν ίδιες αλλά καθώς θα γίνονται αλλαγές, οι εργοστασιακές θα αποκτήσουν ένα προβάδισμα"

 

Ξεκινάς το Πρωτάθλημα με ένα μαύρο φέρινγκ - φόρο τιμής στον Marco Simoncelli...

 

"Ναι, είναι ένα μικρό δείγμα σεβασμού. Τις άλλες χρονιές είχαμε άσπρα φέρινγκ αλλά φέτος, σαν δείγμα σεβασμού προς την ομάδα, σαν ένα είδος πένθους, ξεκινάμε με μαύρα... κατά την διάρκεια της χρονιάς θα αλλάζει το χρώμα και στο τέλος θα ξαναγίνουν άσπρα"

 

Πως σχεδιάζεις να διαχειριστείς το γεγονός ότι έχεις μια θέση ενός αναβάτη που άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο MotoGP και στους οπαδούς;

 

"Προσπαθώ να μην το πολυσκέφτομαι. Είμαι σε μια επαγγελματική ομάδα και μένω συγκεντρωμένος στην δουλειά μου. Η κατάσταση είναι διαφορετική, δουλεύω με διαφορετικούς τεχνικούς και μηχανικούς... δεν νιώθω ότι επωμίζομαι όλο το βάρος και την ευθύνη. Έχω μια ευκαιρία εδώ και θα προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ στο έπακρο"

 

Θεωρείς ότι το τεχνολογικό επίπεδο της ομάδας και η μοτοσυκλέτα θα σου επιτρέψουν να κάνεις ένα βήμα μπροστά φέτος, όσον αφορά τα αποτελέσματα;

 

"Ναι, αυτός είναι ο λόγος που είμαι στην ομάδα, να κάνω ένα βήμα μπροστά. Αυτή η ομάδα πάντοτε είχε υποστήριξη από την HRC και καλά εξαρτήματα. Φέτος έχουμε την στήριξη της Honda και - κυρίως - τα εξαρτήματα για να παλέψουμε για καλύτερα αποτελέσματα. Εμπιστεύομαι την ομάδα και η ομάδα εμπιστεύεται εμένα και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά"

 

Για την ώρα δεν είσαι στην λίστα με τα φαβορί της χρονιάς...

 

"Έτσι είναι, προς το παρών... τα λογικά φαβορί είναι ο Πρωταθλητής Stoner, ο δεύτερος Lorenzo, ο Pedrosa - ο οποίος χρειάζεται μια μικρή ώθηση για να βρεθεί ψηλά - και ο Dovizioso που ήταν τρίτος. Ο στόχος μας είναι να είμαστε κι εμείς εκεί, αλλά για την ώρα αυτοί είναι τα φαβορί... θα προσπαθήσουμε να τους φτάσουμε, αλλά μέχρι στιγμής είμαστε πίσω τους..."

 

Επόμενο άρθρο »

Redding και Kallio έτοιμοι για την Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Η επίσημη παρουσίαση της νέας GP12

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα