• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
300 Αγώνες (διπλοί) στα SBK!
Συμπληρώνονται αυτήν την εβδομάδα στο Assen
Νέα 18/04/2012 - 15:56

Και οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike! Καθώς περιμένουμε την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την συμπλήρωση 25 χρόνων, στην Monza, την Κυριακή που μας έρχεται στο Assen, το Πρωτάθλημα γιορτάζει τον 300στό του γύρο!

 

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο (3/4) του 1988 στο Donington Park, με την συγκεκριμένη πίστα να υποδέχεται φέτος τον 600ο Αγώνα του Πρωταθλήματος! Ο συνολικός αριθμός αγώνων και γύρων (κάθε γύρος στα SBK περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς Αγώνες) δεν συγχρονίζονται, διότι 4 αγώνες έχουν ακυρωθεί στην ιστορία του θεσμού, όλοι εξαιτίας άσχημων καιρικών συνθηκών. Το 1988 στο Le Mans, το 2001 στο Phillip Island, το 2005 στην Imola και το 2007 στο Silverstone, όπου έγινε μόνο ο ένας από τους δύο αγώνες της ημέρας.

 

Στο Πρωτάθλημα, εκείνος με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών σε αγώνες είναι ο Michel Fabrizio με 161, με τον Jakub Smrz να ακολουθεί πίσω του με 136 και τον Max Biaggi να είναι τρίτος με 132 συμμετοχές, από τους οδηγούς που συμμετέχουν φέτος στον θεσμό.

 

Παράλληλα, στο Assen θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις τιμής προς τους θρυλικούς αναβάτες των SBK. Στο Phillip Island τιμήθηκαν οι Rob Phillis, Troy Corser, Aaron Slight και Peter Goddard, ενώ στην Imola πήραν σειρά οι Pierfrancesco Chili και Piergiorgio Bontempi. Αυτήν την φορά στην Ολλανδία, ο Simon Crafar θα τύχει τέτοιας αναγνώρισης.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: o Rossi στην Monza

« Προηγούμενο άρθρο

Η Audi αγοράζει την Ducati για 860 εκατ. ευρώ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα