• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η αλλαγή θα γίνει στο Silverstone
Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε!
Νέα 07/05/2012 - 12:39

«Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε!», δήλωσε ο Valentino Rossi με το τέλος του χτεσινού αγώνα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα βήμα μπροστά, σε σύγκριση με την απόδοσή του στο Κατάρ και στην Jerez και το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε ποτέ από πέρυσι στο Misano. Υπό μια έννοια, ο Ιταλός άσσος έχει μάθει να αρκείται με λιγότερα, καθώς αυτή του η στάση τον βοηθά να μένει θετικός σε τέτοιες περιπτώσεις:

 

«Είμαι περισσότερο χαρούμενος που βρήκαμε την σωστή κατεύθυνση, παρά νευριασμένος που χάσαμε χρόνο στους δυο πρώτους αγώνες», συνέχισε ο “Γιατρός” σε συνέντευξη που έδωσε στο gpone.com «Στο κάτω-κάτω, δεν θα μπορούσαμε να τα πάμε πιο καλά σε αυτούς τους αγώνες και η ζημιά έχει περιοριστεί»

 

Είσαι χαρούμενος λοιπόν με το Σ/Κ;

 

«Ναι. Κατά την διάρκεια του αγώνα μπόρεσα να εκμεταλλευτώ την δουλειά στις δοκιμές και ήξερα τι να περιμένω από την μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά. Δουλέψαμε χωρίς κάποιο σημαντικό πρόβλημα, ξεκίνησα καλά τον αγώνα και κέρδισα μερικές θέσεις στους αρχικούς γύρους. Ο ρυθμός μας, στο χαμηλό 1.38, ήταν αυτό που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε. Στα μισά του αγώνα, κατάφερα να κολλήσω στον Alvaro αλλά δεν μπόρεσα να τον περάσω»

 

Θα συνεχίσεις την δουλειά από εδώ;

 

«Φυσικά… τα πράγματα θα είναι ευκολότερα στους επόμενους αγώνες, αν και δεν πρέπει να ξεγελάμε τους εαυτούς μας. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει»

 

Το δυνατό σου σημείο;

 

«Η είσοδος στις στροφές και το φρενάρισμα. Η νέα μοτοσυκλέτα με αφήνει να οδηγώ πιο κοντά στο όριο. Και όχι μόνο εμένα, αλλά όλους τους Ducatisti. Το μπροστινό είναι πιο τίμιο, δεν θα σε προδώσει αναπάντεχα και μπορείς να πιέσεις πιο πολύ»

 

Τι θα δοκιμάσεις αύριο (σ.σ. σήμερα)

 

«Μίλησα με τον Preziosi και έχουν κάποιες τροποποιήσεις κινητήρα που θα βοηθήσουν στην ομαλότερη απόδοση της ισχύος. Δε θεωρώ ότι θα λύσει όλα μας τα προβλήματα,αλλά θα βοηθήσει»

 

Πρόκειται για εντελώς νέο κινητήρα;

 

«Όχι, αυτό θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και εύχομαι ότι δεν θα είναι απαραίτητο. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος, αν είναι καλή ιδέα η επανασχεδίαση του κινητήρα…»

 

Αν όλα πάνε καλά στις δοκιμές, πότε θα έχεις τα καινούργια εξαρτήματα;

 

«Με τον περιορισμό στους κινητήρες, δεν θα είμαι σε θέση να τα έχω πριν το Silverstone. Αλλά αν έχουμε καλή ανταπόκριση αύριο (σ.σ. σήμερα), θα υπάρχει χρόνος για περαιτέρω ρυθμίσεις πριν το Βρετανικό GP»

 

Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ένεση ηθικού;

 

«Από πνευματικής απόψεως όχι, αλλά βοήθησε από τεχνικής πλευράς…»

 

Σε δυο εβδομάδες θα είσαι στο Le Mans, εκεί που ανέβηκες για τελευταία φορά στο βάθρο…

 

«Αλλά αυτό συνέβη λόγω λαθών άλλων αναβατών. Χωρίς αυτά, θα τερματίζαμε μάλλον στην 5η θέση. Ωστόσο μου αρέσει η πίστα εκεί και η Ducati τα πάει καλά, έτσι θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!»

 

Επόμενο άρθρο »

Φεύγει από τα SBK η Effenbert Liberty;

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril: Φωτογραφικό Αφιέρωμα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα